grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Geliştirdiği Gıda Takviyesini Rektör Karakaya’ya Hediye Etti

Üniversitemiz Kaman Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Şefik Tekle, TÜBİTAK projesi kapsamında geliştirdiği gıda takviyesini Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya hediye etti.

Gündem Yayın: 01 Haziran 2023 - Perşembe - Güncelleme: 01.06.2023 22:53:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

 

Üniversitemiz Kaman Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Şefik Tekle, TÜBİTAK projesi kapsamında geliştirdiği gıda takviyesini Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya hediye etti. 1 Haziran 2023 tarihinde rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette Dr. Öğr. Üyesi Şefik Tekle, geliştirdiği gıda takviyesi hakkında Rektör Karakaya’ya bilgiler verdi.

 

Kolajenin ne olduğu ve ne işe yaradığı hakkında bilgiler veren Dr. Öğr. Üyesi Şefik Tekle, kolajenin; cilt, saç, kornea, kan damarı, kas, kemik ve tendonların yapısına katılan en önemli protein bileşenlerden biri olduğunu belirterek konuşmasına şöyle devam etti. “Saç ve tırnak onarımı, eklem sağlığı, kas gelişimi, cildin elastikiyet kapasitesinde ve damar esnekliğinde önemli rol oynar. Kolajenler türüne göre de değişmekle beraber kemik kaybını önleme, kas gelişimini arttırma, eklem şikâyetlerini hafifletme cilt sağlığını iyileştirme, tırnak ve saçları güçlendirmede destek sağlar.”

 

Dr. Öğr. Üyesi Şefik Tekle’nin projesi daha önce TEKNOFEST 2021’de ikincilik ödülü ve TEKNOFEST 2022’de Girişimcilik Programı kapsamında hibe desteği kazandı. Proje kapsamında üretilen ilk ürün ise “DR SHEF-TECH KOLLAJEN GIDA TAKVİYESİ” oldu. Ürünün içeriğinde kolajenin yanında C vitamini, hyaluronik asit, çinko, biyotin ve selenyum içeren ürün, oldukça zengin ve kaliteli bir sunuma sahip.

 

Öğretim üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Şefik Tekle’nin proje kapsamında ürettiği gıda takviyesini başarılı bulduğunu belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitede ortaya çıkan bilginin piyasaya ulaşmasının ve katma değerli bir ürün haline gelmesinin çok büyük önem arz ettiğini dile getirdi. Ülkemize katma değer oluşturacak, üniversite sanayi iş birliklerini geliştirecek projelerin devamı noktasında tüm desteklere hazır olduğunu anlatan Rektör Karakaya, Dr. Öğr. Üyesi Şefik Tekle’yi başarılarından dolayı tebrik etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.