grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

İddiası Olan Kurumlar Metodla İlerler

Rektör Karakaya ÖSYM Yetkililerine Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemini Anlattı

Eğitim Yayın: 18 Mayıs 2023 - Perşembe - Güncelleme: 18.05.2023 23:10:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

 

Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi ile kurum ve kuruluşlara model olan üniversitemiz, başarıyla sürdürdüğü kalite yolculuğunu anlatmaya devam ediyor. Bu kapsamda 18 Mayıs 2023 tarihinde Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nden ÖSYM Strateji Daire Başkanı Muhammed Emin Kılaç, ÖSYM Başkan Danışmanları İrfan Özüdoğru ve İbrahim Veli ile üst düzey ÖSYM yetkilileri Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi (BKYS) hakkında bilgi almak için Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı ziyaret etti. Üniversitemiz Senato Salonunda yapılan toplantıda Rektör Karakaya, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin kalite süreçlerini ve Bütünleşik Kalite Yönetim Sisteminin ana hatlarını ÖSYM yetkililerine anlattı.

İddiası Olan Kurumlar Metodla İlerler

Toplantının açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi ile çalışanların kendi performanslarını kontrol ettiğini ve haliyle kurumun ileriye gitmesine yönelik sağlam adımların atılabildiğini kaydetti. Üniversite olarak işleri rasgele yapma yoluna gitmediklerini kaydeden Karakaya, işleri bir metodoloji çerçevesinde delillendirerek ilerleme amacında olduklarını kaydetti. İddiası olan kurumların bu şekilde metodlarla ilerleyeceğine dikkat çeken Rektör Karakaya, Ahiliğin merkezinde kalitenin mekanik kısmını BKYS ile yaparken Ahiliğin kalitenin vicdanlarda yaşayan hali olduğunun da bilincinde olduklarını belirtti.

Dört Üniversite Kalite Güvence Sistemini KAEÜ’den Aldı

Bütünleşik Kalite Yönetim Sisteminin sadece üniversitelere özgü bir sistem olmadığını anımsatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, ‘’Mevzuata tabi bütün kurumlar bu sistemi uygulayarak kendini selamete erdirebilir. Böylece tüm kurumların işinden emin olma konforuna sahip olma şansları var’’ dedi. Dört üniversitenin kalite güvence sistemini alıp uyguladığının altını çizen Karakaya, hedefleri belirginleştirmede, insan iş gücünü minimuma indirgemede sistemin çok fazla artıları olduğunu ifade etti. Rektör Karakaya, son olarak sistemin ÖSYM gibi bir kurumun iş ve işleyişine de katkı vereceğine inandığını söyleyerek sözlerine son verdi. Toplantı daha sonra Kalite Koordinatör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Şimşek’in BKYS hakkında bilgilendirme yapması ve gelen soruları cevaplaması ile devam etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.