grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

İLHAN: "İKTİDAR EMEKLİ ÇİFTÇİLERİ YOK SAYMAKTADIR!"

CHP KIRŞEHİR MİLLETVEKİLİ METİN İLHAN ÇİFTÇİLERİN ÇOĞUNUN 5 BİN LİRA DESTEKTEN YARARLANAMADIĞINI GÜNDEME GETİRDİ.

Gündem Yayın: 16 Kasım 2023 - Perşembe - Güncelleme: 16.11.2023 23:50:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

 

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İLHAN, tarımsal üretim için zengin olan ülke topraklarında üreticilik yapan çiftçilerin tarımdaki işleyişi ilerletebilmeleri, devamlılığı verimli bir şekilde sağlayabilmeleri adına desteklenmelerinin önemine TBMM Genel Kurulu'nda vurgu yaptı ve konuşmasında ilk olarak şu hususlara yer verdi: "Tarımsal üretimin ve gıdaya ulaşımın stratejik öneminin her geçen gün arttığı bir dünyada olduğumuz düşünüldüğünde ülkemizde çiftçilerimizin sürdürülebilir tarım politikalarına ihtiyacı elzemdir. Bunun için de çiftçimizin üretimden kazanç elde etmesi temel önceliktir."
 
İLHAN: "İKTİDAR EMEKLİ ÇİFTÇİLERİ YOK SAYMAKTADIR!"

İLHAN, iktidarın üreticilikle uğraşan çiftçilerin durumunu görmezden geldiğini ve emeklilere ödenen 5 bin lira kapsamına emekli çiftçileri ÇKS bahanesiyle dahil etmediğinin altını çizerek üreticilerin mağduriyetine ilişkin durumu konuşmasındaki şu sözlerle sürdürdü: "Bakınız, ülkemizde tarımla uğraşan çiftçilerimizin yaş ortalaması 58’dir ve bunların büyük bir çoğunluğu da emeklidir. Ancak emeklilerimize verilecek olan 5 bin liradan ne yazık ki birçok çiftçimiz faydalanamayacaktır. Zira herhangi bir iş yerinde veya kendi nam ve hesabına çalışmaya devam edenlere bu ödeme yapılmayacak. Ayrıca bu durumun ÇKS başvurularından sonra olması da mağduriyeti artırmıştır."
 
İKTİDAR EMEKLİ OLAN ÇİFTÇİLERİ DE KAPSAM İÇİNDE TUTMALIDIR.

Son olarak İLHAN, bu ülkenin verimli topraklarında üreticilik yaparak halka büyük bir emekle verimli ürünler yetiştirme çabası içinde olan çiftçilerin güçlük yaşadıklarını ve bu konudaki destekten mahrum bırakılmamaları gerektiğini ifade ederek şu sözlerle konuşmasını noktaladı: "Hükümetin fark edemediği şu ki çiftçimiz emekli olunca arazisini ve hayvanını satmıyor, geçimini sağlayabilmek için mecburen devam ediyor. Bu sebeplerle bir an önce tüm emekli çiftçilerimiz de ödeme kapsamına alınmalıdır."
 
KONUŞMA
(Tutanak kayıtlarında resmi olarak yer alan konuşma)

Tarımsal üretimin ve gıdaya ulaşımın stratejik öneminin her geçen gün arttığı bir dünyada olduğumuz düşünüldüğünde ülkemizde çiftçilerimizin sürdürülebilir tarım politikalarına ihtiyacı elzemdir. Bunun için de çiftçimizin üretimden kazanç elde etmesi temel önceliktir. Bakınız, ülkemizde tarımla uğraşan çiftçilerimizin yaş ortalaması 58’dir ve bunların büyük bir çoğunluğu da emeklidir. Ancak emeklilerimize verilecek olan 5 bin liradan ne yazık ki birçok çiftçimiz faydalanamayacaktır. Zira herhangi bir iş yerinde veya kendi nam ve hesabına çalışmaya devam edenlere bu ödeme yapılmayacak. Ayrıca bu durumun ÇKS başvurularından sonra olması da mağduriyeti artırmıştır. Hükümetin fark edemediği şu ki çiftçimiz emekli olunca arazisini ve hayvanını satmıyor, geçimini sağlayabilmek için mecburen devam ediyor. Bu sebeplerle bir an önce tüm emekli çiftçilerimiz de ödeme kapsamına alınmalıdır. Teşekkürler.

#
Video
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.