grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Şehit Düşen Askerlerimizle İlgili Yürek Yakan Detay

Pençe Kilit Harekâtında, 5 askerimiz, 8 ay önce şehit olan komutanları Mehmet Duman'ın adını verdikleri operasyonda el yapımı ptlayıcıların imhası sonrasında bulundukları tepeye teröristlerin sızması sonucu şehit oldular.

Gündem Yayın: 10 Ağustos 2023 - Perşembe - Güncelleme: 10.08.2023 23:59:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Irak’ın kuzeyinde sürdürülen Pençe Kilit harekâtında beş askerimizin araziye tuzaklanan el yapımı patlayıcıların imhası sonrasında bulundukları tepeye teröristlerin sızması sonucu şehit oldukları belirlendi. Beş şehidimizle ilgili yürek yakan bir ayrıntı da ortaya çıktı. Şehit askerlerin, aynı yerde 8 ay önce şehit olan komutanları Binbaşı Mehmet Duman’ın adını verdikleri operasyonda şehit oldukları öğrenildi. Hakkari'nin Çukurca İlçesinin karşısındaki Metina Vadisi ile Zap, Avaşin, Basyan bölgelerinde 17 Nisan 2022 günü eş zamanlı başlatılan Pençe Kilit harekatında dün acı haber geldi.

 

MOLA VERDİKLERİ TEPEYE SALDIRDILAR

Zap Vadisi içinde güvenlik güçlerinin hareket kabiliyetini ve arazideki intikallerini zayıflatabilmek için tuzaklanan el yapımı uzaktan kumandalı bombaların etkisiz hale getirildiği bölgede dinlenmek için mola verilen tepeye teröristlerce üç ayrı noktadan saldırı düzenlendi.

 

ROKETATAR VE AĞIR SİLAHLARLARLA SALDIRI

Roketatar, Konkurs füzesi ve ağır silahlarla gerçekleştirilen hain saldırıda Piyade Teğmen Fatih Uğur Altınbaş, Uzman Çavuşlar Kemal Özek, Özkan Lale, Uzman Onbaşı Uğur Özdemir ile Piyade Sözleşmeli er Mahmut Üçdağ şehit oldu.

 

TERÖRİSTLERİN KAÇTIĞI BÖLGE ÇEMBERE ALINDI

Görüş mesafesinin düşük olduğu ormanlık bölgeye kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede yoğun operasyonlar sürüyor.

İnsansız Keşif Uçakları, Silahlı İnsansız Hava Aracı, Atak taarruz helikopterlerinin de havadan destek verdiği operasyonda karadan da güvenlik güçleri bölgeyi çember altında tutuyor. Teröristlerin yer altına kazdıkları sığınaklara girmiş olabilecekleri değerlendiriliyor.

 

Sahadaki birlikler operasyonlarını askerlerimizin şehit olduğu Zap Vadisi içinde yer alan Çemço, Sida, Hakkari tepesi, Zêve, , Kinyaniş, Bagoz, Bedevi Kalesi, Nerveh, Kunişka, Werheli, Rekan, Tirvaniş, Karadağ, Cehennem Vadisi, Samura Geçidi ve Angola tepesi bölgelerini abluka altında tutarak yürütüyor. Mehmetçik teröristlere karşı nokta operasyonlar gerçekleşiyor.

 

ŞEHİT KOMUTANLARININ ADINI VERDİKLERİ OPERASYONDA ŞEHİT OLDULAR

Beş askerin şehit olduğu operasyonla ilgili yürek burkan bir ayrıntı da ortaya çıktı. Şehit olan beş askerin bağlı bulunduğu birliğin komutanı olan Binbaşı Mehmet Duman yine Zap bölgesinde hainlerin açtığı ateşle 5 Aralık 2022 günü şehit olmuştu.

Dün gerçekleştirilen operasyona şehit olan askerler kendi komutanlarının adını verdi. “Şehit Binbaşı Mehmet Duman” adı verilen operasyonda 5 askerimiz şehit oldu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.