grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a '' Çiçekdağı, Yerköy ve Köseli Birleştirilsin'' Talebi

Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, Kırşehir'e ait Çiçekdağı İlçesi ve Köseli Beldeleriyle birleşmek istediklerini bildirerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bu 3 yerin birleştirilmesi için mektup yazdı.

Gündem Yayın: 12 Ekim 2023 - Perşembe - Güncelleme: 12.10.2023 20:37:00
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
Google News

Kırşehir'in Çiçekdağı İlçesi şehir merkezi ve Köseli Beldesi, Yozgat'ın Yerköy İlçesi ile iç içe yaşıyor.Öyle ki Yerköy'ün 3'te 2'sini Kırşehirliler oluşturuyor. Köseli Beldesi ise Yerköy'ün bir mahallesi konumunda.Yerköy'ün İYİ Partili Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz'dan çarpıcı bir öneri geldi.Ferhat Yılmaz, fiziken birlikte olan ancak idare olarak birbirinden ayrı olan Yerköy, Çiçekdağı ve Köseli Beldelerinin birleştirilmesi önerisinde bulundu.Ferhat Yılmaz, bu durumun hem vatandaşları mağdur ettiğini hem de  devlete büyük bir yük oluşturduğunu kaydetti.

 

ADAMIN YATAK ODASI KIRŞEHİR'DE OTURMA ODASI YERKÖY'DE

Bu sorunun çözülmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup yazdığını dile getiren Ferhat Yılmaz, ''  Köseli beldesi Çiçekdağı ilçesine, Çiçekdağı Kırşehir’e bağlı, Yerköy ilçesi de Yozgat’a bağlı. Üç belediye başkanının yönetimindeki yerleşim birimi birbirleriyle halkı zaten birleşmiş düğünlerimiz, cenazelerimiz bir, yani birbirlerine girmişler. Birbirlerine öylesine girmişler ki; adamın yatak odası Kırşehir’de oturma odası Yerköy’de. Hemen yan yana bir camide görev yapan imam Kırşehir’den maaş alırken hemen yanı başındaki okulda görev yapan öğretmen Yozgat'tan maaş almakta. Sayın Cumhurbaşkanımıza da bununla ilgili ayrıntılı bir şekilde, resimleriyle birlikte bir mektup yazdık. Burada iki kaymakam üç belediye başkanı görev yapmaktadır. Buraya iki kaymakam 3 belediye başkanıçok fazla. Suyumuz, kanalizasyonumuz aynı, hatta adliyemiz birleşmiş durumda. Bu 50 yıllık bir sıkıntı. Sayın Cumhurbaşkanımıza bu mesele ayrıntılı biçimde anlatılırsa burayı derhal birleştirecektir'' dedi.

 

HANGİ İLE KATILMAK İSTEDİKLERİ REFERANDUMLA BELİRLENİR

Konuyla ilgili kendisine ulaştığımız Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, '' Bu durum Yerköy, Çiçekdağı ve Köseli Beldesi için bir kangrene dönüşmüş durumda.Birleşmek için referandum yapılırsa yüzde 90 ''evet'' cevabı çıkacaktır.Ancak bu konuyu her iki ilin siyasilerinin gündeme alması gerekiyor.Birleştikten sonra hangi ile katılacakları da yine referandumla belirlenir.İnsanlar eğer Kırşehir'i isterse Kırşehir'e ; Yozgat'ı isterlerse Yozgat'ı bağlanırlar.Benim herhangi bir siyasi amacım da yok.Eğer bu gerçekleşirse ben Belediye Başkanlığını da hediye etmeye hazırım'' dedi.

 

CUMHURBAŞKANINA GÖNDERİLEN MEKTUP

İki ilçe, bir beldenin tek yerleşim merkezine dönüştürülmesi gerektiğini kaydeden Yerköy Belediye Başkanı Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderdiği mektupta ise şu ifadelere yer verdi:

"Üç belediyeye ait olan imar planları imar yolunun bir cephesi Yerköy, imar yolunun karşı cephesi ise Çiçekdağı ve Köseli belediyesi imar planı esasına göre uygulanmaktadır. Üç Uygulama İmar Planı ile İlçemiz Çiçekdağı ve Köseli belediyeleri tarafından adeta bir hilal şeklinde çevrelenmiştir. Çiçekdağıİlçesi ve Köseli Kasabası ile Yerköy İlçemiz adeta iç içe girmiş büyük bir yerleşim alanına dönüşmüştür. Çiçekdağıİlçemiz ve Köseli Kasabamız tüm ihtiyaçlarını Yerköy İlçemize ait çarşı ve dükkanlarından karşılamaktadır. Köseli kasabasında oturan insanlarımızın bir bölümünün su ihtiyaçlarıİlçemizden karşılamaktadır. Bu üç belediyemize kanalizasyon ve içme suyu altyapılarının birçoğu ilçemize aittir. Çiçekdağıİlçemiz ve Köseli Kasabamızda yaşayan vatandaşlarımız alınacak hizmetlerde sıkıntılar yaşamaktadır. Yangın, su baskını ve sağlık hizmetlerinden faydalanması gereken insanlarımız mağdur olmaktadır. Ambulans ve itfaiye hizmetlerinin büyük kısmı yanlış ihbar olarak değerlendirilmekte ve kendi sorumluluk alanlarına ait olmadığı beyan edilerek sağlık ve hasta hizmetlerinin alınmasında vatandaşlarımız sorun yaşamaktadır. Çiçekdağı Adliyesi, Yerköy Adliyesi ile birleşmiş ve Yerköy Adliye binasında hizmet vermektedir. İki Kaymakam, üç belediye başkanı ve her kurumdan birçok müdürün olması devletimiz için bir külfettir ve kargaşaya sebep olmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanım; engin hoşgörünüze ve engin bilgilerinize sığınarak, Yerköy İlçemiz ile Çiçekdağıİlçesi ve Köseli Kasabasının birleşmesi konusunda bizlere yardımcı olmanızı talep ve arz ederim."

 

 
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.