grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

KIRŞEHİR BELEDİYESİ TİYATRO FESTİVALİ BAŞLADI

13 Kasım 2023 Pazartesi akşamı saat 19.30’da Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde Ankara Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu tarafından “Gece Boyunca” adlı oyun sahnelendi.

Kültür Yayın: 14 Kasım 2023 - Salı - Güncelleme: 14.11.2023 22:40:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Kültür sanat alanında Kırşehir’de ilkleri hayata geçirmeye devam eden Kırşehir Belediyesi Tiyatro Festivali ile farklı şehirlerden gelen Tiyatroları Kırşehirlilerle buluşturuyor. 13-19 Kasım tarihleri arasında ücretsiz olarak gerçekleştirilen Kırşehir Belediyesi 1. Tiyatro Festivali ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, şunları ifade etti:

“ Kırşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen ve 13-19 Kasım tarihleri arasında ücretsiz olarak gerçekleştirilecek olan Kırşehir Belediyesi 1. Tiyatro Festivali başladı.

 Bilindiği üzere Kırşehir Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden bu yana ilimizin kültür sanat hayatına da katkı sunmaya devam ediyoruz. Bizim kültürümüzde tiyatro; orta oyunu, gölge oyunu, köy seyirlik oyunları, meddahlık; danslı ve şarkılı veya taklit şeklinde başlamıştır. Ülkemizde tiyatro ile ilgili ilk ulusal bildiriyi de yaşamını tiyatroya adamış ünlü tiyatro sanatçımız Muhsin Ertuğrul kaleme almıştır.

 Tiyatro yaşamın bir parçasıdır. Yaşamın içindeki acılar, sevinçler, kimi zaman güldüren, kimi zaman ise düşündüren olaylar, sanatçılar tarafından sahnede canlandırılır. İnsan kendini tiyatroda yeniden yaşar. Bir eğitim görevi üstlenen tiyatro, aynı zamanda düşünmemize de vesile olur.

Kırşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları da belli periyotlarla hazırladıkları oyunları hemşehrilerimizle buluşturmaya devam ediyor.

Bu yıl bir ilki daha hayata geçirerek 13-19 Kasım tarihleri arasında “ Kırşehir Belediyesi 1. Tiyatro Festivali”ni başlatttık. Tiyatro Festivalimiz kapsamında Kırşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ile birlikte, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Hatay Büyükşehir Belediyesi Tiyatroları Kırşehirli Tiyatro severlere oyunlarını ücretsiz olarak sergileyecekler.

Festivalimiz süresince bizlerle birlikte olacak olan kardeş şehirlerimizin Tiyatro ekiplerine hoş geldiniz diyor; tim tiyatro severleri oyunları izlemeye davet ediyorum.”

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.