grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

CHP, YİNE BİLDİĞİMİZ CHP!

Adaylar için bu kez çok daha akıllı bir seçim yaparlar diye düşünmüştük. Yine olmadı.

Yayın: 23 Aralık 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 23.12.2023 22:33:00
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
Google News

CHP, YİNE BİLDİĞİMİZ CHP!

Adaylar için bu kez çok daha akıllı bir seçim yaparlar diye düşünmüştük. Yine olmadı. Hal böyle olunca, CHP İl Yönetimi istifa etti. Nedenleri açıkça ortada. CHP Milletvekili aday seçiminde de, Belediye Başkan adayı seçiminde de yine aynı hataya düştü. Zaten hatalar manzumesi için debelenmeyen bir siyasi parti olmuş olsaydı. 70 sene içinde bir kez olsun kendini iktidara taşırdı. Halkı değil kendinizi dinliyor. Kendinizden başkasını da görmüyorsunuz!

Seçildiler! Geldiler. Bunlar hangi yolsuzluğu, hangi hırsızlığı, hangi talanı ortaya döktüler. Unutmayın ki; ‘zor’ oyunu bozar. Planlanmış onlarca kirli oyunlara karşı sesleri çıkmayan,  talanı vurgunu izlemekle yetinen, oyunu bozmak yerine sessizliği yeğleyen siyasetin neme lazım aktörleri. Birileri için din, diğerleri için Atatürk… Halka karşı sosyal kontrol aracı olarak kullanılan bir ülkenin, kirli, bakımsız, seçim yatırımı için yolları bozup, yenileyen, yeniledim dedikler yollar çöken, kaldırımsız yollar, oto park sorunu için bir arpa boyu yol alamamış, denetimsiz belediyenin sadece müteahhit mutluluğu içinde olan bir şehrinde yaşamak.

Çok garibime gidiyor. Kaç kez yazıldı, çizildi. Onlarca iddialar, dedikodular ortaya serildi. Adam yerel gazeteleri okumadığı gibi gazeteciye hakaret edecek kadar terbiyesiz. Eleştirilere kulaklarını tıkayan, akraba eş dost kayırmacılığı içinde. Kayınbirader Başkan yardımcısı. Akrabalardan Belediye alınmış işçi ve memur kimlikli kişiler. Kirli ilişkilerle yakalananlara ‘AKP zamanında belediyeye girmişler’! Diyerek yöneticiliğin bir denetim mekanizması olduğunun farkında dahi olmayan bu adamı CHP bu şehirde yeniden aday yaptı.

Tıfıl Genel Başkanı Özgür Özel’i ya kandırdılar. Ya da aklı başında değildi. Ya da Kırşehir-ide tanımıyor. Bu şehri Mansur Yavaşla, Ekrem İmamoğlu ile denetlemek sonuç veriyorsa halkın arasında dolaşsınlar. Yerel haberleri izleyip tenkitleri görsünler. Kırşehir halkını hiç kimsenin aptal yerine koymasına izin vermemizde mümkün değildir.

Özgür Özel Hacıbektaş’a geliyor, Kırşehir’e Mansur Yavaş’ı gönderiyor. Bunun tek nedeni CHP’nin Kırşehir’i çantada keklik görmesi. Mustafa Kemal Atatürk 24 Aralık’ta Kırşehir’de. Eğer gerekçe bu ise, gerçekte bu. Hacıbektaş O dönemde de Kırşehir’e bağlı ilçeydi!

2024 yerel seçimleri için bu kez CHP yanılgıya düşmez, vizyon sahibi kent önceliklerine hakim, tüccar zihniyeti değil, akademik zihniyeti, öngörüsü yüksek olan bir aday bulursa kazanır diye düşünüyorduk.  Yanılmışım. Bu karar harika… Açıkça; AKP bu şehir için güçlü bir adayı öne çıkartırsa, bu şehirde AKP yeniden iktidar. Ve bu şehirde CHP’nin gördüğü, göreceği rahmet bu kadar olacaktır.

Bir belediye başkanı yerel gazeteleri neden okumaz. Tenkit ve eleştirilere neden cevap vermez. İllaki kendilerine yağdanlık yapanlar üzerinden mi açıklama yapar?

Planlama literatüründe ‘bir kentin değişen koşullara cevap verme kapasitesini destekleyen kalkınma koşullarını yaratmak’ olarak tanımlanan adaptasyon planları kişisel çıkarlara uyarlanmışsa, sessizlik giderek daha fazla kabul görmeye başlamış ve kimseden ses çıkmıyor millet suskunsa onlar daha da cesur olurlar. Günümüzde, kişisel değişimlerin etkisi kentlerin sınırlarının çok ötesinden görülüyorsa! Kentsel planlama marifetiyle, kamu yerine kişisel çıkar hâkim kılınmışsa birilerinde mutlak değişim olacaktır. Bu işi CHP mevcut aday beceremedi.  

Kentsel planlama alanıyla ilişkili bilimsel rol verilmiş veya üstlenmiş insanlar ve karar vericiler; siyasal aktörler tarafından; baskı, tehdit, içinde risk almaktan çekindiği sürece cehaletin sözü geçerli olacaktır. Akıl ve iradenin yoksunluğu hizmeti gerektiği yerler yerine istenilen yerlere taşıyacaktır. Bugün Kırşehir’de bu olmaktadır.

Kokuşmuşluğu görmezden gelmek bayağılıktır. Alçaklıktır. Yolsuzlukla, talanla, hırsızlıkla mücadele edeceklerini beyanla tepemize çıkanlara bir bakın. Hani tüm yolsuzlukları ortaya çıkartıp itin uğursuzun kirli çamaşırlarını kent meydanına sereceklerdi! Selefinden teslim aldığı günün ertesi belediye binası girişine asılmış çarşaf, çarşaf yolsuzluğun sadece halkı kandırma olduğu açıkça ortada. Biz Ahi Net Haber olarak bu listenin ayrıntılarını istediğimizde önce veririz dedikten iki gün sonra vermeyen. Başkan yardımcısının, mahkeme süreci var dediği konun fos olduğu ortaya çıktı. Niçin? Politika bu mu?

Devamlı sorguladık. ‘Kalankaldı köyü yolu üzerinde Hastane bölgesinde arsanız var mı? Varsa ne kadar? Halkın reddettiği hastane işine arsanız olduğu için desteklediğiniz iddia ediliyor’ dedik. Cevap alamadık. Bu bölge kentsel öncelik değildir. Dedik cevap alamadık. Eski Özel İdare binası arsası ile ilgili açıklama istedik. Doktorlar sitesi karşısındaki arsa için bilgi istedik. Eski karayolları arsası üzerindeki hacizler ve bu hacizlerin içeriğini sorguladık. Bir cümle bize bilgi neden verilmedi? Emin olun ki zaman içinde bu dosyaları tekrar açıp kamuda hatırlatma yoklaması yapacağım.

Riskler altında adam sendecilik sessiz yığınlara karışmış ise; oluşturulan çarpık değişimlerle başa çıkmak zora girecektir. Dürüstlerde en az hırsızlar kadar cesur olmalıdır. Sözü; askıda kalıyor demektir.

Kentlerde meydana gelen doğal ve insan kaynaklı değişiklikler, kentlerin sosyal, ekonomik ve çevresel yapıları, habitat kaybı, kirlilik, yoksulluk, toplulukların yerinden edilmesi ve işsizlik gibi sorunlar ile ciddi bir şekilde etkilenir. Dedik çöp yığınları içinde yaşamaya, kirli sokaklarda kalmaya, başıboş sokak hayvanlarının saldığı korku ve telaş içinde yaşatıldık.

Bu kentin sanatçısına sahip çıkmak yerine, başka kentlerden sanatçı getirmek, bu şehrin insanını dışlamak ne kadar ahlaki? Genel seçimler öncesi kurulan rakı sofralarını da! Bunları da detaylandıracağım. Oturulan başkan koltuğu kimsenin babasından miras değil. Kırşehir halkının koltuğu. Sanırım emaneten oturduğunuz veya oturmaya devam edeceğiniz o koltuğun değerini bilirsiniz!

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.