grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Kırşehir'de Kanser Tedavisi Yeni Yöntemle Başarıya Ulaştı

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Tıp Fakültesi Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kalın bağırsak kanseri ameliyatları yeni yöntemler kullanılarak başarılı bir şekilde yapılıyor.

Sağlık Yayın: 31 Mayıs 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 31.05.2023 22:35:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Makattan kanama şikayeti ile gelen 65 yaşındaki erkek hastaya kalın bağırsak kanseri teşhisi konulmuş ve ameliyat ile kalın bağırsağın alınması, karına kalıcı torba bağlanması önerildi.  Ahi Evran Üniversitesi Tıp Fakültesi Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvuran hasta, hastane tümör konseyinde tekrar incelendi ve Genel Cerrahi Kliniğinde Doç. Dr. Gökhan Karaca ve Dr. Öğretim Üyesi Abdullah Özdemir tarafından kalın bağırsak alınmadan ve torba bağlanmadan yeni yöntem kullanılarak ameliyat edildi.


Kalın bağırsak son kesimde yerleşen tümör mukozal eksizyon yöntemi ile çıkarılarak hasta sağlığına kavuşturulmuştur ve taburcu edildi.


Kalın bağırsak kanseri için erken teşhisin önemine vurgu yapan Doç. Dr. Gökhan Karaca, dışkılama sırasında kan görme, mayasır, hemoroid gibi şikayeti olan hastaların vakit kaybetmeden doktora başvurması gerektiğini söyledi.


Doç. Dr. Gökhan Karaca,  Ahi Evran Üniversitesi Tıp Fakültesi Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kalın bağırsak kanserlerinin hem teşhis hemde tedavisinde yeni yöntemlerin  uygulandığını ve oldukça başarılı sonuçlar alındığını bildirdi.


Hastane Başhekimi Prof. Dr. Ali Güneş ise bu başarılı ameliyatı yapan Genel Cerrahi ekibine teşekkür etti.


Genel Cerrahi Kliniği hakkında bilgi veren Başhekim Güneş, "Genel Cerrahi Kliniğimizde, Bir profesör, bir doçent, 2 Dr. Ögr. Üyesi, 3 Uzman hekimimiz görev yapıyor. Kliniğimizde ayrıca, mide küçültme, kapalı bağırsak ameliyatı, kapalı fıtık, Kapalı kese ve meme kanseri ameliyatı dahil olmak üzere tüm cerrahi işlemler yapılmaktadır. "


 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.