grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

"Yine halkı sömüren, iktidarın çıkarını önceleyen bir bütçe ile karşı karşıyayız."

Cumhuriyet Halk Partisi Kırşehir Milletvekili Metin İlhan Cumhuriyet'in 100. Yıl Dönümünü kutladı ve 2024 bütçesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gündem Yayın: 01 Kasım 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 01.11.2023 23:33:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

 

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan TBMM Genel Kurulu'nda Cumhuriyet'in 100. kuruluş yıldönümünü kutladı ve 2024 bütçesine dair bir dizi değerlendirmelerde bulundu. İlhan konuşmasında ilk olarak şu hususlara yer verdi: "Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını tüm ülke olarak büyük bir coşku ile kutladık. Buradan başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla ve minnetle anıyorum. Değerli milletvekilleri bütçe maratonu başladı. Ancak başarısız ekonomi yönetimi sonucu kayıt dışı, yolsuzluk ve rantçılarla baş edemeyen hükümet çareyi az kazanandan çok vergi alarak görmekte ne yazık ki!"

 İlhan: "Yine halkı sömüren, iktidarın çıkarını önceleyen bir bütçe ile karşı karşıyayız."

İlhan, 2024 yılı bütçe maratonunun başladığını belirterek yeni yılın bu yeni bütçesinin de yine halkı zor duruma düşüren, güçlük içinde bırakan ve mağdur eden bir bütçe olduğuna dikkat çekerek şu sözlerle eleştirilerini sürdürdü: "Üzülerek belirtmek isterim ki; 2024 bütçesi vatandaşı sömürme, garibanı yoksulluğa mahkum etme, dar gelirliyi, işçiyi, memuru ve emekliyi açlık sınırında yaşamaya zorlayan bir vergi bütçesidir! Hakça paylaşan, üretim ile büyüyen; demokrasinin, liyakatin ve adaletin sağlandığı bir Türkiye bu bakış açısıyla hayal oldu maalesef!"

Parlamento olarak üzerimize düşeni yapmalıyız.

Son olarak İLHAN, 2024 yılı bütçesinin halkın yararına olacak düzenlemeleri içinde barındırması gerektiğinin altını çizdi ve şu sözlerle konuşmasını noktaladı: "Umarım Meclis olarak bize getirilen bütçenin onay makamı olmak dışında geniş halk kitlelerine yüklenen bu bütçede gerekli düzenlemeleri yaparız diyor hepinize teşekkür ediyorum."

 Konuşma

(Tutanak kayıtlarında resmi olarak yer alan konuşma)

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını tüm ülke olarak büyük bir coşku ile kutladık. Buradan başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla ve minnetle anıyorum. Değerli milletvekilleri bütçe maratonu başladı. Ancak başarısız ekonomi yönetimi sonucu kayıt dışı, yolsuzluk ve rantçılarla baş edemeyen hükümet çareyi az kazanandan çok vergi alarak görmekte ne yazık ki! Üzülerek belirtmek isterim ki; 2024 bütçesi vatandaşı sömürme, garibanı yoksulluğa mahkum etme, dar gelirliyi, işçiyi, memuru ve emekliyi açlık sınırında yaşamaya zorlayan bir vergi bütçesidir! Hakça paylaşan, üretim ile büyüyen; demokrasinin, liyakatin ve adaletin sağlandığı bir Türkiye bu bakış açısıyla hayal oldu maalesef! Umarım Meclis olarak bize getirilen bütçenin onay makamı olmak dışında geniş halk kitlelerine yüklenen bu bütçede gerekli düzenlemeleri yaparız diyor hepinize teşekkür ediyorum.

#
Video
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.