grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Hollanda'nın İlk Türk Emniyet Genel Müdürü Kırşehirli Hamit Karakuş Oldu

Kırşehirli Hamit Karakuş, Hollanda'nın ilk Türk Emniyet Genel Müdürü oldu.

Gündem Yayın: 02 Temmuz 2023 - Pazar - Güncelleme: 02.07.2023 00:39:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Kırşehir'de doğup, Rotterdam kentinin Steenwijk semtinde büyüyen başarılı siyasetçi İşçi Partili Hamit Karakuş, ülkede 'İlk Türk Senato Üyesi' ve 'Rotterdam Belediyesi'nde Başkan Yardımcısı olan ilk Türk' unvanını elinde bulundururken şimdi de atandığı yeni görevinde ülkenin ilk Türk Emniyet Genel Müdürü oldu.

Hollanda Emniyet Genel Müdürlüğü görevine atanmasını "heyecan verici' olarak değerlendiren Karakuş, "Çalışan, azim eden ve sabırlı olan herkes inanın er veya geç emeğinin karşılığını alır. Bunun en güzel örneği benim. Benim yakaladığım bu başarıların altında yatan nedenler işte az önce saydıklarımdır. Yeni görevimde, nereden geldiğim önemli değil, neler yapmak istediğim ve hedeflerimin neler olduğu önemlidir. Tüm farklılıklarıyla bir araya gelen insanların güvenli ve huzurlu bir şekilde hayatlarını sürdürmek için ne gerekiyorsa, yeni görevimde de bunu yapacağım" ifadelerini kullandı.

Gelderland bölgesindeki Polis Okulu'ndan mezun olan ilk Türk unvanını da elinde bulunduran Hamit Karakuş, siyasete atılmadan önce Rotterdam ve Schiedam kentlerinde 10 yıl polis olarak görev yapmıştı. Daha sonra İşçi Partisi'nden siyasete atılarak Rotterdam Belediyesi'nde İmar, İskan ve Konut'dan sorumlu encümen üyesi olarak görev aldıktan sonra son iki yıldır da İşçi Partisi adına Hollanda Senatosu'nda geçtiğimiz haftaya kadar hizmet vermişti.

Hollanda kamuoyu, Hamit Karakuş'un ilerleyen süreçte İşçi Partisi'nin başına geçeceğini düşünüyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.