grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

İsrail'in Hedeflediği Kuzey Sınırında Kırşehir Var

İsrail'in Gazze'de Filistin halkına yönelik başlattığı etnik temizlik, Yahudilerin ''vadedilmiş toprak'' amacını tekrar gündeme getirdi.

Gündem Yayın: 21 Ekim 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 21.10.2023 23:55:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Hamas'ın saldırısının ardından İsrail'in Gazze'de sivillerin üzerine attığı bombalar ve kanlı saldırılar, hastanelerin bombalanması gibi eylemler doğrudan , buradaki filistinlilere yönelik yürütülen etnik temizlik sürecinin bir parçası.İsrail, özellikle hastanelerin boşaltılmasını isteyerek, ''burada size yaşam hakkı vermiyorum'' mesajını iletiyor.

Peki ama İsrail bu bölgedeki topraklardan müslümanları boşaltarak neyi amaçlıyor ?

Romalılar tarafından topraklarından koparılarak Avrupa'ya sürgüne gönderilen Yahudilerin bir kısmı Osmanlı Devleti'ne sığınmıştı.Çünkü hristiyanlar Yahudileri istemiyordu ve çeşitli katliamlara maruz kalıyorlardı.

Sultan Abdülhamit Han'a gelen Siyonizmin kurucusu Yahudi Lider Theodor Herzl, Osmanlı Devleti'nin tüm borçlarını ödemeleri karşılığında filistin'den yani Kudüs'e yakın bir noktadan toprak satın almak istemiştir.

Ancak Abdülhamit Han, yahudilerin asıl amaçlarını bildiği için bu teklife, "Ben bir karış dahi olsa toprak satmam, zira bu vatan bana değil, milletime aittir. Milletim bu vatanı kanlarıyla mahsuldar kılmışlardır." cevabını vermiştir.

Ancak Filistinli Bakan Salim Tamari'nin de ''Osmanlı Türk’ünün kıymetini bilemedik. İhanetin bedelini ödemeye devam ediyoruz'' sözlerinden de anlaşılacağı gibi İngilizler, Arap idarecilerin yardımıyla bölgeyi işgal ettiler.

İşgali hemen ardından İngilizler bölgeye Yahudileri yerleştirmeye başladı ve 2. Dünya Savaşı'nın ardından İsrail Devleti'ni kurdu.

İsrail, filistin topraklarını zorla işgal ederek Batı Şeria'yı neredeyse tamamen kontrolüne aldı ve Kudüs'ü başkent yaptığını ilan etti.

Ancak İsrail'deki toprakların tamamen ele geçirilmesi için Gazze'deki Filistinlilerin buradan sürülmesi gerekiyordu ve şu an şahit olduğumuz katliamlar, buradaki müslümanları başka bölgelere sürmek için yapılıyor.

Peki İsrail, kendi sınırlarındaki toprakları tamamen ele geçirdikten sonra duracak mı ?

Tabi ki hayır !

Bu konu Tevrat'ta ise şu şekilde işleniyor ;

"O zaman Rab bütün milletleri önünden kovacak ve sizden büyük kuvvetli milletlerin mülkünü alacaksınız. Ayak tabanlarınızın bastığı her yer sizin olacak. Sınırınız çölden Lübnan'dan ırmaktan, Fırat ırmağından garp denizine kadar olacaktır. Önünüzde kimse duramayacak, Allah'ınız Rab size söylediği gibi dehşetinizi ve korkunuzu ayak basacağınız bütün diyar üzerine koyacaktır."

(Tevrat, Yasanın Tekrarı, 11/24)

Bugün Suriye'de ve Arap Coğrafyasında çıkarılan iç savaşlar, bu bölgedeki insanların farklı bölgelere sürülmesini amaçlıyor yani etnik temizlik yapılıyor.

Son olarak Suriye'deki İç Savaş'ın ardından milyonlarca insan, Türkiye'ye sığınmak zorunda kalmıştı.Yani Suriye'nin Kuzeyindeki topraklar, tam da İsrail'in istediği gibi boşaltıldı.

Suriyelilere ait bu topraklar, ABD'nin yardımıyla YPG tarafından işgal edildi.

Ancak Türkiye'nin müdahalesiyle Akdeniz koridoruna ulaşmak isteyen YPG'nin önü kesildi ve Fırat'ın Batısı Türkiye'nin kontrolüne geçti.

İşin buradan sonraki kısmı bizim için çok önemli çünkü Yahudilerin asıl amacı; Arzı Mev’ud yani vadedilmiş toprakları ele geçirmek ve Büyük İsrail'i kurmak.

Söz konusu topraklar Nil'den Fırat'a kadar uzanan bölgeleri kapsıyor yani bir kısmı Türkiye'nin sınırları içerisinde yer alıyor.

Yukarıda bahsettiğimiz Siyonizmin kurucusu olan Theodor Herzl, 1897 yılında İsviçre'nin Basel kentinde düzenlenen  I. Dünya Siyonist Kongresi'nde yaptığı konuşmada, ''Kuzey sınırlarımız Kapadokya'daki dağlara kadar dayanır. Güneyde de Süveyş Kanalı'na dayanır. Sloganımız David ve Salamon'un (Davud ve Süleyman) Filistin'i olacaktır'' diyor.

Geçmiş tarihten bugüne Kırşehir'in Kapadokya'nın giriş kapısı olduğu biliniyor.

'' Kapadokya'daki dağlara kadar uzanır'' sözünden kasıt Kırşehir sınırları içerisindeki Kervansaray Dağları olmalı çünkü Kapadokya'da başka bir dağ silsilesi yok.

Yakın bir zamanda İsrail'den gelen bir heyetin bu bölgede ve Malya Ovası'nda keşif ve inceleme yaptıkları da biliniyor.

Söz konusu çalışma ise ''toprak satın almak istedikleri'' şeklinde değerlendirilmişti.

Hepsi olmasa bile Yahudilerin Filistinlilere, değerinden fazla para vererek toprak satın aldığı ve Filistin'in nasıl İsrail'e dönüştüğü ortada.

Siyonist İsrail'in dünyayı yönettikleri tüm sermayelerini bu hedef doğrultusunda kullanmaları ve şahit olduğumuz üzere bunu gerçekleştirmeye çalışmaları bizim için de büyük bir tehdit oluşturuyor.

İsrail'in ilerleyen süreçteki hedefi Türkiye olcaktır.İsrail'in hedefinde ve ulaşmak istedikleri kuzey sınırında ise Kırşehir bulunuyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.