grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Mucur Milli Eğitim Eski Müdürü Hayati Aktürk'ten Açıklama

Kışehir Milli Eğitim Eski Müdürü Hayati Aktürk, Sözcü Gazetesi'ne ait ''Milyonları Taşımışlar'' haberine ilişkin açıklamada bulundu.

Yayın: 17 Temmuz 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 17.07.2023 23:33:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Sözcü Gazetesi tarafından yayınlanan haberde ''Milyonları Taşımışlar'' başlığıyla Mucur'da öğrenci servislerinin, taşımalı eğitim kapsamında köylerdeki öğrencilerin ayrı ayrı taşınması gerekirken servislerin birleştirilerek devletin milyonlarca lira zarara uğratıldığı ileri sürülmüştü.Söz konusu olayı ise Mucur Milli Eğitim Müdürlüğü'nde çalışan bir memurun ihbar ettiği belirtilmişti.Haberde Milli Eğitim Eski Müdürü Hayati Aktürk'e kınama cezası verildiği ve emekli olduğu; yerine ise şube müdürü olan ve uyarı cezası alan Hasan Yüce'nin ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne getirildiği kaydedildi.Sözcü Gazetesi'nin haberi gazetemizin tarafından da Kırşehir gündemine taşınmıştı.Bunun üzerine Milli Eğitim Eski Müdürü Hayati Aktürk gazetemize yazılı bir açıklamada bulundu.

 

İŞTE HAYATİ AKTÜRK'ÜN O AÇIKLAMASI :

Haberde yer alan iddia konularıyla ilgili yaklaşık 2 (iki) yılı bulan süreç içerisinde Eğitim Müfettişleri, Bakanlık Müfettişleri ve Cumhuriyet Savcılığınca gerekli inceleme ve soruşturma çalışmaları yapılmış, biten raporlarda haberde belirtildiği üzere herhangi bir yolsuzluk olayına rastlanılmamış, devam eden dosyalarda ise henüz bir karar çıkmamasına rağmen yayın organı tarafından masumiyet karinem ihlal edilmiştir. Görev yaptığım süre içerisinde işimle ilgili her türlü yükümlülükleri layıkıyla yerine getirmiş biriyim.

2022-2023 eğitim öğretim yılı taşımalı eğitim ihale bedelleri yaklaşık olarak 3,5 milyon TL'dir. Yapılan ihaleler sonucunda imzalanan sözleşme bedelleri 2.7 milyon TL'dir. Bu sonuçla yapılan ihalelerden devlet 800 bin tl kar elde etmiştir. Toplam 410 öğrenci 47  köy merkezinden Mucur merkezinde bulunan okullara 25 araçla taşınmıştır. Okullar ve Mucur Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tespit edilen taşıma aksaklıkları sonucunda 20 bin TL civarında ilgili firmalara para cezası İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kesilmiştir. Ayrıca yapılan soruşturma sonucunda yapılan taşıma ihlalleri sonucunda 22 bin TL para cezası ilgili firmalara kesilmiştir. Hem İl Milli Eğitim Müdürlüğü hem de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından soruşturmalar devam etmektedir. Devletimizin 5 milyon TL zarara uğratılması asılsız bir haberdir. Yapılan bu haber ile ilgili yasal çerçevede haklarımı arayacağım.

Aynı zamanda haberde namuslu memur olarak adlandırılan kişinin bildiğim kadarıyla Mucur Cumhuriyet Savcılığında devam eden iki adet soruşturması bulunmaktadır. Bununla birlikte Kırşehir Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Müfettişleri tarafından devam eden iki adet soruşturması vardır. Soruşturma sonucunda adı geçen memurun görev yeri Kırşehir Valiliği tarafından geçici olarak il merkezinde bulunan bir okula görevlendirilmiştir.Bu nedenle hakkımda iddia edilen suçlamaların hepsi asılsızdır.Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.