grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

TEPE LAMBASI TAK GÖRÜNÜR OL HAYATA MÂL OLMA

Artık tepe lambası bulundurmayan traktörler için büyük cezalar uygulanacak

Gündem Yayın: 06 Kasım 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 06.11.2023 20:57:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Kırşehir'de, özellikle tarım alanlarına ulaşım sağlamak için yollara çıkan traktörlerin trafik güvenliğini tehdit eden bir unsuruna ilişkin önemli bir adım atıldı. Çiftçileri yakından ilgilendiren bu yeni düzenleme, yollarda can ve mal güvenliğini artırmayı amaçlıyor. Günümüzde tarım araçlarının yollardaki güvenliği sıkça tartışılan konular arasında yer alıyor. Karayolları üzerinde sıklıkla seyahat eden traktörlerin, özellikle gece saatlerinde yeterli aydınlatmaya sahip olmaması, ciddi kazalara ve hatta can kayıplarına yol açabiliyor. Kırşehir İl Jandarma Komutanlığı'nın yaptığı duyuruya göre, artık tepe lambası bulundurmayan traktörler için büyük cezalar uygulanacak. Bu önlemle birlikte, gece karanlığında artan tehlikelerin önüne geçilmesi hedefleniyor.

TÜVTÜRK'ün periyodik araç muayene standartlarına göre, traktörlerin normal aydınlatma sistemlerinin yanı sıra, aç-kapa yapılabilen sarı tepe lambasına sahip olmaları zorunlu kılınmış durumda. Tepe lambası, traktör gibi araçların tavanlarına monte edilen ve dönen ışık sistemleriyle çevredekilerin dikkatini çeken bir güvenlik özelliği. Trafikteki diğer sürücüler tarafından kolayca fark edilme imkanı tanıyan bu lambalar, aslında birçok kişinin düşündüğünün aksine sadece süs ya da aksesuar değil, hayati bir güvenlik aracı olarak hizmet veriyor. Dolayısıyla, sarı tepe lambası olmadan muayeneden geçmek neredeyse imkansız bir hale geliyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.