grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

İlber Ortaylı Kırşehir'de Çok Sinirlendi, ''Ahiliğe Yakışmıyor''

36. Ahilik Haftası kapsamında ünlü tarihçi yazar İlber Ortaylı Kırşehir'e geldi. Mülteci sorununa değinen Ortaylı, Afganistan'dan gelenlerin kalmasını ancak Suriyelilerin gönderilmesi gerektiğini belirtti.

Gündem Yayın: 21 Eylül 2023 - Perşembe - Güncelleme: 21.09.2023 23:49:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News
 

Geçtiğmiz yıl Kırşehir'de düzenlenen kitap fuarına gelen ve büyük ilgi gören Ünlü Tarihçi İlber Ortaylı, 36. Ahilik Haftası kutlalamaları nedeniyle Kırşehir'e geldi.Cacabey Meydanı'nda düzenlenen konferansta Ortaylı, Ahilik teşkilatı ve öneminden bahsederek günümüzde ticaret hayatında yaşanan olumsuz durumlarla ilgili eleştirilerde bulundu.Ortaylı özellikle büyükşehirlerde yaşanan taksici rezaletlerinden bahsetti.Bu sırada İlber Ortaylı'nın konuşma yaptığı ses sisteminde problem yaşandı.Ekipler arızayı gidermek için uğraşırken yerine getirilen mikrofon da çalışmayınca Ortaylı, “Bak bu çocukları yetiştirmiyorlar. Bu olmayınca olmuyor. Kanun nizam yazmakla, usul- erkan bilmekle olmuyor bu işler. Hayret bir şey. Bizim okulda lisede olurdu böyle şeyler. Amatörce yapılır çalışmazdı. Program öncesi söyledim sizlere. ‘Mikrofonum bozulursa ben çok sinirlenirim’ dedim. Lafım kesiliyor ne dediğimi bilmiyorum” dedi.Programın moderatörünün “Hocam ben hallediyorum” sözlerine ise Ortaylı, “Edemezsin, sen de halledemezsin. Bitti bu iş. Ahiliğe hiç yakışmıyor” ifadelerini kullandı.

 

AFGANİSTAN'DAN GELENLER KALSIN SURİYELİLER GİTSİN

Programın soru cevap kısmında mülteci meselesi ile ilgili gelen soruya İlber Ortaylı, Afganistan'dan gelenlerin Türkiye'de tarım alanında büyük bir boşluğu kapattıkları için kalmaları gerektiğini ve çiftçilerin de bu durumdan memnun olduklarını dile getirdi.Ortaylı, 5 milyonu aşkın Suriyelilerin ise gitmesi gerektiğini belirtti.Suriyelilerden yeni bir millet yapmaya çalışanların olduğunu belirten Ortaylı, '' bu apartman yapmaya benzemez.Afganistan'dan gelenler arasında Özbek, Türkmen ve Uygurların olduğunu belirten Ortaylı bu insanları Türkiye'de korumanın bu milletin şerefi olduğunu ifade etti.

 

GERİZEKALI BİR ÖĞRETİM METODU VAR

Milli Eğitim Bakanlığı'nın ehliyetsiz olduğunu ve bir türlü doğru bir eğitim politikası uygulamadığını da kaydeden Ortaylı, öğrencilerin ise işin kolayına kaçtığını ve üniversite de bile kopya çektiklerini söyledi.Eğitim sistemi ile ilgili örnek veren Ortaylı, '' İlkokula bir çocuk gidiyor zehir gibi matematik öğreniyor ama 2 sene okuma yazmayı öğrenemiyor.Bu ne demek biliyor musun ; gerizekalı bir öğretim metodu var'' sözlerine yer verdi.

 

İlber Ortaylı Kırşehir Ziyaretinde, Ahilik Müzesini de Gezdi.

 

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.