grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Kırşehir Hastalıktan Kırılıyor

Kırşehir'de henüz kar yağmaması ve geçiş ikliminin devam etmesi ile birlikte virüsler kol geziyor.

Sağlık Yayın: 12 Ocak 2024 - Cuma - Güncelleme: 12.01.2024 23:21:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Kırşehir'de de solunum yolları rahatsızlıkları nedeniyle acil servislerde büyük yoğunluk yaşanıyor.Buna göre koronavirüs ile birlikte grip ve domuz gribinin yanında rsv gibi pek çok virüsün yayılımı için uygun iklim şartlarının olması ve geçiş ikliminin henüz yerini soğuk hava ve kar yağışına bırakmaması nedeniyle salgın düzeyi oldukça artmış durumda.Öyleki Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde acil ve çocuk acil servislerine günlük başvuran ve karşılanan hasta sayısı 2 bine yaklaşmış durumda.

Acil serviste tedavi edilen hastalardan durumu hafif olanlar evlerine gönderilirken; durumu ağır hastalar ise hastaneye yatırılıyor.Ancak yoğnuluk nedeniyle zaman zaman yer bulamama problemi ile de karşılaşılıyor.Yoğunluğun yaşanmasında vatandaşların aile hekimlikleri yerine acil servisleri tercih etmesi de etkili oluyor.

Uzmanlar, artan varyantlarla birlikte solunum yolları hastalıklarının çeşitlilik gösterdiğini ve mevcut iklim koşullarının da hastalıklara neden olan virüsler için elverişli olduğunu belirtiyorlar.Kar yağışı ve soğuk hava ile birlikte virüs salgınının kırılması bekleniyor.

FAHRETTİN KOCA'DAN AÇIKLAMA 

Söz konusu yoğunluğa ilişkiin açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca  “Her yıl kış aylarında solunum yolu enfeksiyonu kaynaklı semptomlarla acil servise başvuran hastaların sayısında artış gözlemlenmektedir. Bu yıl da önceki yıllara benzer şekilde acile bu şikâyetlerle başvuran hastaların oranı artmış durumda. Belli bir seviyeye ulaştıktan sonra bu başvuruların sayılarının azaldığını görmekteyiz. Bu hastalıkların büyük bir çoğunluğu, belirtileri 3 ila 10 gün içerisinde sonlanan; ağrı kesici, ateş düşürücü ilaçlarla çözebileceğimiz, beraberinde dengeli beslenme ve istirahatle üstesinden gelebileceğimiz hastalıklardır. Büyük çoğunluğu virüslerden kaynaklıdır. Antibiyotik kullanımı bunların birçoğunda fayda etmez. Üst solunum yolu enfeksiyonu kaynaklı şikâyetlerde öncelikle başvuru yapmamız gereken sağlık kuruluşları aile hekimlikleri, işyeri hekimlikleri gibi birinci basamak sağlık kuruluşları olmalıdır.” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.