grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Asteks gelişmiş rektefiye çözümleriyle Asya ve Afrika pazarlarını hedefliyor

Küresel tekstil endüstrisinin dinamosu Asya ve yükselen yıldızı Afrika pazarlarını odağına alan Asteks, gelişmiş rektefiye çözümleri, apron ve manşon çeşitleriyle yerel üreticilere başarıyla ulaşıyor.

Ekonomi Yayın: 02 Ocak 2024 - Salı - Güncelleme: 02.01.2024 21:07:00
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
Google News

Küresel tekstil endüstrisinin dinamosu Asya ve yükselen yıldızı Afrika pazarlarını odağına alan Asteks, gelişmiş rektefiye çözümleri, apron ve manşon çeşitleriyle yerel üreticilere başarıyla ulaşıyor. Şanghay’da ITMA ASIA + CITME fuarına katılan firma, Kenya’da ise ITME Africa fuarında yer aldı.

Yüksek kaliteli apron ve manşon çeşitlerinin yanı sıra gelişmiş rektefiye ve otomasyon çözümlerinin uzmanı Asteks, küresel pazardaki iddiasını katıldığı fuarlarda ortaya koydu. 19-23 Kasım tarihleri arasında Şanghay’da düzenlenen Asya pazarının en büyük tekstil teknolojileri fuarı ITMA ASIA + CITME’de ve 30 Kasım – 3 Aralık tarihleri arasında da Kenya’nın başkenti Nairobi’deki ITME Africa 2023 fuarına katılan firma, ziyaretçilerden yoğun ilgi görmeyi başardı. Asteks, küresel tekstil endüstrisinin farklı lokasyonlarında peş peşe gerçekleşen bu etkinliklere katılarak hem yüksek kaliteli ürün portföyünü hem de her noktaya ulaşabilen servis gücünü gözler önüne serdi.

80 milyonun üzerinde iğ kapasitesi ile Çin’in halen dünyanın en büyük pazarı olduğunu söyleyen Asteks Yurt Dışı Satış Sorumlusu Taner Engin, çevre bölgedeki kurulu güç de hesaba katıldığında fuarda çok büyük bir tedarik potansiyeline hitap ettiklerini dile getirdi. “Küresel pazarın en hareketli ve canlı üretim merkezlerinden birinde düzenlenen ITMA ASIA + CITME fuarında yer almak hem kaliteli ürünlerimizi hem de bu yerel pazarlara ulaşan servis gücümüzü göstermek açısından önemliydi” diyen Engin, fuarın kendileri için başarıyla sonuçlandığını vurguladı.

Bütün dünyada olduğu gibi Çin pazarında da maliyetlerin ciddi oranda arttığını belirten Engin, yüksek kaliteli, uzun ömürlü ve teknik olarak üstün apron ve manşon çeşitlerine yerel sektör temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiğini aktardı. Engin; “Tekstil endüstrisinde tedarik zinciri zorlukları yaşanıyor ve artan maliyetlerle başa çıkmanın bir yolu olarak daha kaliteli çözümleri tercih etme yaygınlaşıyor. Bunu Çin başta olmak üzere diğer ülkelerde de görüyoruz. Biz aradıkları kaliteyi cazip bir fiyat çerçevesinde onlara sunabiliyoruz. Dolayısıyla Çin bizim için ilgi çekici bir pazara dönüşüyor ve bu potansiyeli değerlendirmek için katıldığımız fuar hedeflerimiz doğrultusunda iyi sonuçlar sağladı” dedi. Engin, ITMA ASIA + CITME fuarı boyunca başta Çinli tekstilciler olmak üzere, Pakistan, Bangladeş, Vietnam, Endonezya, Hindistan gibi yoğun tekstil üreten ülkelerden gelen ziyaretçilerle de görüşme fırsatı elde ettiklerini anlattı. Asya’nın yanı sıra Meksika ve Brezilya gibi Latin Amerika bölgesinden ziyaretçileri de ağırladıklarını belirten Engin, küresel bir iletişim ve etkileşim ağı elde etmekten memnun olduklarını söyledi.

Bütün apron ve manşonlar ile 401-SF&M rektefiye makinesi sergilendi

Şanghay’daki fuarda ürün portföylerindeki hemen hemen tüm apron ve manşon çözümlerinden numuneleri sergilediklerini açıklayan Taner Engin, makine grubunda ise en son modelleri 401-SF&M tam otomatik rektefiye makinesini sergilediklerini kaydetti. Akıllı besleme sistemine ve iki bağımsız taşlama ünitesine sahip bu yenilikçi modelin, rektefiye işleminde eşsiz bir verimlilik ve standart sağladığını belirten Engin, yoğun ilgi gören yeni model hakkında şunları söyledi; “Fiili çalışır vaziyette sergilediğimiz 401-SF&M manşon rektefiye makinemiz çok yönlü fonksiyonelliği, gelişmiş teknolojisi ve otomasyon seviyesi ile ziyaretçiler tarafından yakından incelendi ve büyük beğeni kazandı. Yoğun çalışan ve yüksek kapasiteli iğ sistemlerini işletenler için bu çözümümüz oldukça cazip bir tercihe dönüştü” diye konuştu.

İplik üreticilerinin yoğun olarak kullandığı apron ve manşon ürünlerinde kalite ve uzun ömürlülüğün artık temel talebe dönüştüğünü vurgulayan Engin, Asteks’in bu konuda geniş bir ürün portföyüne sahip olduğunu yineledi. Fuarda özel Gesa delikli kompakt iplik makine apronlarının öne çıktığını belirten Engin, ayrıca fuardaki bazı önde gelen makine üreticilerinin stantlarındaki iplik makinelerinde bu apronun kullanıldığı bilgisini verdi. Engin; “Kompakt iplik üretim makineleri için özel geliştirilen özel Gesa delikli apronlarının hem standımızdaki numuneleri ile hem de makine üreticilerinin stantlarında çalışır halde performansı ile ziyaretçilerin ilgisini çekti” dedi.

Afrika ve Orta Doğu pazarları büyük bir potansiyel sunuyor

Asteks’in Nairobi’de düzenlenen ITME Africa 2023 fuarına katıldığına değinen Taner Engin, son yıllarda özellikle Afrika pazarının ciddi oranda yatırım çekerek büyüme sürecine girdiğini vurguladı. Fuarın Kenya’nın yanı sıra kıtanın doğusundaki ve güneyindeki tekstil merkezlerinden profesyonelleri hedeflediğini belirten Engin; “Afrika tekstilde yeni bir yatırım üssüne dönüşüyor. Çin, Hindistan ve diğer üretici ülkeler bu kıtadaki bölgelere yerleşmeye başladı. Artan maliyetleri aşağıya çekmek ve gelişmiş pazarlara daha hızlı ulaşım için bu bölge onlar için cazip seçenekler sunuyor. Bu bağlamda, ITME Africa fuarı küresel markaların katıldığı bir teknoloji şovuna dönüştü ve bizim açımızdan da oldukça başarılı geçti” diye konuştu.

Afrika ve Mısır başta olmak üzere Orta Doğu bölgesinin yüksek gelişim potansiyeli taşıdığını ve büyük eğirme yatırımlarına sahip olduğunu söyleyen Engin, bu yatırımlar sonucunda apron ve manşon konusunda ciddi bir talebin ortaya çıkmasını öngördüklerini dile getirdi. Engin, portföylerindeki geniş apron ve manşon ürün çeşidi ve gelişmiş rektefiye makine modelleri ile bu pazarlardaki fırsatları yakından takip ettiklerini ifade etti.

Asteks’in küresel pazardaki gücünü artırmak için pazar çeşitlenmesini sürdüreceğini açıklayan Engin, bu çerçevede 2024 yılında oldukça geniş bir coğrafyadaki fuarlara katılacakları bilgisini verdi. Engin, Asteks’in katılacağı fuarlar arasında Kahire’de Egystitch 2024, Dakka’da DTG 2024, Jakarta’da Indo Intertex 2024, Saygon’da Saigontex 2024, İstanbul’da ITM 2024, Taşkent’te Caitme 2024 ve Şanghay’da ITMA ASIA + CITME’nin öne çıktığını sözlerine ekledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.