grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Ramazan'da Etin Yanına Yaklaşılmıyor

Ramazan ayı ile birlikte artan et fiyatları nedeniyle vatandaşlar kara kara düşünüyor.

Ekonomi Yayın: 14 Mart 2024 - Perşembe - Güncelleme: 14.03.2024 16:03:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Üreticilerin artan maliyetleri gerekçe göstererek kargas et fiyatlarındaki artış , Ramazan ayı ile birlikte et reyonlarına yansıdı.Daha önce 350 TL bandında olan etin kilogramı 500 TL'ye çıktı.

Ramazan ayı nedeniyle kasaplara giden vatandaşlar, gözlerine inanamadı.Kasaplarda dana kuşbaşının kilogramı 500 TL'den satışa sunulurken dana kıyma ise 490 TL'den satışa sunulmaya başlandı.

Böylece sadece 2'şer kilogram et ve kıyma alacak bir vatandaş 2 bin TL'yi gözden çıkarmak zorunda.Söz konusu durum karşısında emeklilerin durumu daha vahim.10 bin TL maaş alan emekliler için et artık hayal oldu.

Benzer artış tavuk fiyatlarında da kendisini gösteriyor.Ramazan ayından gönce bütün olarak tavuğun kilogramı 60-70 TL'den satışa sunulurken Ramazan ayı ile birlikte bu rakam 80-90 TL'ye yükseldi.

Kasaplardaki et fiyatları nedeniyle marketlere yönelen vatandaşlar için burada da durum farklı değil.Marketlerde 400 gramlık paketlerde satılan kuşbaşının ortalama kilogram fiyatı 450 TL'den satışa sunuluyor.

 
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.