grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Kırşehir'de 5. Sınıf Öğrencisinden Örnek Davranış

Kırşehir'de düzenlenen İstiklal Marşı okuma yarışmasında 1000 TL'lik ödülün sahibi olan 5. sınıf öğrencisi Yaren Bektaş, ödülü kabul etmeyerek Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na bağışladı.

Gündem Yayın: 12 Mart 2024 - Salı - Güncelleme: 12.03.2024 22:53:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Kırşehir merkez Yunus Emre Ortaokulunda '' 12 Mart İstiklâl Marşı’nın Kabulu” etkinlikleri kapsamında “İstiklâl Marşı’nı Güzel Okuma” yarışması düzenlendi.Yarışmada kazanan öğrencinin eğitim masraflarında kullanılması için 1000 TL'lik ödül verildi.Yarışmanın birincisi 5/B sınıfı öğrencisi Yaren Bektaş oldu.Bektaş, kendisine takdim edilen tıpkı İstiklâl Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy gibi kabul etmedi ve Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na bağışladı. 

 Duygusal anların yaşandığı programda söz alan Yaren Bektaş, İstiklâl Marşı’mızın şairi Mehmet Akif Ersoy’un önce para ödülü konduğu için yarışmaya katılmadığını ardından para ödülünü almamak kaydıyla İstiklâl Marşı’nı kaleme aldığını belirterek birincilik ödülünü tıpkı Mehmet Akif Ersoy gibi kabul edemeyeceğini, uygun görülmesi halinde Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’na bağışlamak istediğini ifade etti. “Asım’ın Nesli” olarak dün olduğu gibi bugün de vatanı, milleti, milli ve manevi değerleri korumak adına hazır olduklarını belirten Yaren Bektaş, ''fıtrat değişir sanmayın, bu kan yine o kandır'' diyerek sözlerini tamamladı.

Okul Müdürü İhsan Yavuz ise bu ulvî davranışından dolayı Yaren Bektaş’ı tebrik ederek bu tavrın herkese örnek olması gerektiğini vurguladı.Yavuz,  “Küçücük yüreklerine kocaman duygular sığdıran benim asil evlatlarım; bu ruhun yaşandığı ve yaşatıldığı okulumuzda idareci olmaktan gurur duyuyorum, başta ebediyete intikal etmiş tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve dua ile anıyor, hepinize başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.