grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

İLHAN: "VATANDAŞ İNDİRİM BEKLERKEN RAFLARDA ZAMLA KARŞILAŞTI!"

CHP KIRŞEHİR MİLLETVEKİLİ METİN İLHAN ZİNCİR MARKETLERDE ENFLASYONLA MÜCADELEYE KARŞI FİYAT POLİTİKASINA DAİR NEREDEYSE HİÇBİR UYGULAMANIN OLMADIĞINA DİKKAT ÇEKTİ

Gündem Yayın: 07 Kasım 2023 - Salı - Güncelleme: 07.11.2023 22:23:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

 

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İLHAN, iktidarın enflasyona karşı sözde icraatları arasında yer alan Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinde fiyatlarda düşüş olacağına dair verilen sözlerin uygulamada yerini bulmadığını ve geçim sıkıntısı çeken halkın mağduriyetinin sürdüğünü belirterek durumu TBMM Genel Kurulu'nda gündeme getirdi ve konuya ilişkin eleştirilerinde ilk olarak şu hususlara yer verdi: "Hükümetin enflasyon ile mücadelede geçen seneden beri Tarım Kredi Kooperatifleri için sadece söylem düzeyinde kalan bir garip fiyat indirimleri konusu var. Bakınız, Sayın Cumhurbaşkanı'nın zincir marketlerden enflasyonla mücadeleye destek için talep ettiği indirimler ne yazık ki raflarda karşılığını bulamadı. Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerine giden vatandaşlarımız hayal kırıklığına uğradı."

İLHAN: "VATANDAŞ İNDİRİM BEKLERKEN RAFLARDA ZAMLA KARŞILAŞTI!"

İLHAN, fiyatların düşeceğine dair yapılan açıklamalar ve verilen sözler olmasına rağmen üst üste yapılan artışların, aşağıya değil tam tersi yönde bir ivmeyle gittiğine ve iktidarın uygulama politikasında halkı güç durumlara düşüren bir terslik olduğuna vurgu yaparak şu şekilde eleştirilerini sürdürdü: "Vatandaşlarımız indirim beklerken aradan geçen 20 günlük sürede birçok ürüne zam üstüne zam geldi. Önümüz kış ve fiyat artışları da hâlâ yukarı yönlü. Emeklilerimiz, işçilerimiz ve memurlarımız artık alışveriş bütçelerini kısamayacak noktaya geldiklerini belirtmekteler. 4 kişilik bir ailenin semt pazarında bile asgari alışveriş tutarı 500 liranın üstünde ne yazık ki."

GIDA ENFLASYONU DÜNYADA DÜŞERKEN BİZDE TAM TERSİ İSTİKAMETTE..

İLHAN son olarak gıda enflasyonunda vatandaşın lehine olması adına izlenmesi gereken politikanın iktidar tarafından tam tersi şekilde ortaya koyulduğunun altını çizdi ve şu sözlerle konuşmasını noktaladı: "Dünyada gıda enflasyonu azalırken bizde hızla artmaya devam etmesi de makul değildir. Hükümetin bir an önce birilerini suçlamayı bırakıp gıda enflasyonundaki önlenemez yükselişe çare  bulması gerekmektedir."

KONUŞMA
(Tutanak kayıtlarında resmi olarak yer alan konuşma)

Hükümetin enflasyon ile mücadelede geçen seneden beri Tarım Kredi Kooperatifleri için sadece söylem düzeyinde kalan bir garip fiyat indirimleri konusu var. Bakınız, Sayın Cumhurbaşkanı'nın zincir marketlerden enflasyonla mücadeleye destek için talep ettiği indirimler ne yazık ki raflarda karşılığını bulamadı. Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerine giden vatandaşlarımız hayal kırıklığına uğradı. Vatandaşlarımız indirim beklerken aradan geçen 20 günlük sürede birçok ürüne zam üstüne zam geldi. Önümüz kış ve fiyat artışları da hâlâ yukarı yönlü. Emeklilerimiz, işçilerimiz ve memurlarımız artık alışveriş bütçelerini kısamayacak noktaya geldiklerini belirtmekteler. 4 kişilik bir ailenin semt pazarında bile asgari alışveriş tutarı 500 liranın üstünde ne yazık ki. Dünyada gıda enflasyonu azalırken bizde hızla artmaya devam etmesi de makul değildir. Hükümetin bir an önce birilerini suçlamayı bırakıp gıda enflasyonundaki önlenemez yükselişe çare  bulması gerekmektedir. Teşekkürler.

#
Video
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.