grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

DÜZCE DEPREMİNDE HAYATINI KAYBEDENLER, DEPREM ANITI ÖNÜNDE ANILDI

12 Kasım 1999 Düzce depreminde yitirdiğimiz canlarımız, Cacabey Meydanı'ndaki Deprem Anıtı önünde düzenlenen törenle anıldı.

Gündem Yayın: 13 Kasım 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 13.11.2023 22:39:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, depremlere karşı farkındalık yaratmak ve toplumu bilinçlendirmek için yitirdiklerimizi her zaman anacaklarını; sağlıklı yapılaşma için herkesle ve tüm kamu kurumları ile birlikte çalışacaklarını söyledi.

            12 Kasım 2023 Pazar günü saat 18:57’de Cacabey Meydanı’ndaki Deprem Anıtı önünde Düzce depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için bir anma programı gerçekleştirildi. Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, Belediye Başkan Yardımcılarımız, Belediye Meclis Üyelerimiz ve vatandaşların katıldığı Anma programında, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından ilimiz basın temsilcilerine ve hemşehrilerimize hitaben bir konuşma gerçekleştiren Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, şunları ifade etti:

“1999 Cuma günü saat 18.57'de aletsel büyüklüğü 7,2 ve merkez üssü Düzce olan depremde maalesef yüzlerce canımızı toprağa vermek zorunda kalmıştık.

Yine maalesef Şubat ayında, etkisini hâlâ derinden hissettiğimiz merkez üssü Kahramanmaraş olan depremde de binlerce canımızı toprağa verdik.

Bugüne kadar yaşamız olduğumuz tüm depremler bizlere göstermiştir ki Depremleri durduramayız ama depreme dirençli yerleşim alanları oluşturarak depremlere canlarımızı kurban etmenin önüne geçebiliriz. Yaşadığımız kentleri, deprem dirençli yapmak için yönetim sistemi, altyapı, yapı stoku, çevre, ekosistem ve ekonomiyi planlarken Deprem gerçeğini göz ardı etmeden planlar oluşturmalı ve can güvenliğimizi sağlamalıyız.

Depremlerin bizlere öğrettiği bir şey var; dayanışma içinde olacağız, birlik ve beraberlik içinde yaralarımızı hep beraber saracağız ama böylesi felaketlerde can kayıplarının önüne geçmek için de yaşananlardan ders çıkararak, gerekli önlemlerin alınması için ne yapılması gerekiyorsa yapılması için hep birlikte çalışacağız.

Depremlere karşı farkındalık yaratmak ve toplumu bilinçlendirmek için yitirdiklerimizi her zaman anacağız. Sağlıklı yapılaşma için herkesle ve tüm kamu kurumları ile birlikte çalışacağız.

Depremlerde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza rahmet; aile ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.”

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.