grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Fenerbahçe ve Galatasaray Süper Kupa Finali İptal Edildi

Arabistan'ın Atatürk'e sansür uygulama hadsizliği, Fenerbahçe ve Galatasaray yönetiminin dik duruşu sayesinde duvara tosladı.Riyad'daki Süper Kupa maçının ısınmasına Atatürk tişörtüyle çıkma talebi kabul edilmeyen Fenerbahçe ve Galatasaray, sahaya çıkmadı

Spor Yayın: 29 Aralık 2023 - Cuma - Güncelleme: 29.12.2023 22:20:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki Süper Kupa maçı, Suudi Arabistan'da yaşanan Atatürk krizi sonrası iptal edildi. Suudi yetkililerin, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Atatürk tişörtleriyle sahaya çıkmasına izin vermemesi üzerine, iki kulüp yöneticileri maça çıkmama kararı aldı.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da saat 20.45'te oynanması plananan maça saatler kala, Atatürk krizi yaşandı. Fenerbahçe ve Galatasaray cephesi, sahaya Atatürk'ün "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" ve "Ne Mutlu Türküm Diyene" sözlerinin yer aldığı pankartlarla sahaya çıkmak istedi.

Ancak Suudi yetkililer, siyasi mesaj kaygısı nedeniyle bu talebe olumsuz yanıt verdi. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, yaşanan krizin ardından toplantı yapma kararı aldı.

O sırada, maçı yönetecek hakemler stada doğru yola çıkarken, mücadelenin oynanacağı iddia edildi. Ama Fenerbahçe ve Galatasaray yönetimi, maç ısınmasına Atatürk tişörtüyle çıkılmasına izin verilmemesi halinde maçı oynamayacakları restini çekti.

Yaşananların ardından iki takım oyuncuları kaldıkları otelden çıkıp maçın oynanacağı stada doğru yola çıkmak üzereyken, otele geri döndüler. Alınan karar neticesinde, Fenerbahçe ve Galatasaray Süper Kupa maçı için sahaya çıkmama kararı aldılar.

 

MAÇIN OYNANMAYACAĞI TEBLİĞ EDİLDİ

Alınan bilgiye göre, her iki takım oyuncularına maçın oynanmayacağı kararı tebliğ edildi.

 

KORİDORA POLİS DİZDİLER

Tartışmalar devam ederken skandal bir bilgiye Odatv editörü Uğur Can Biçer ulaştı.

Suudi polislerinin ve yetkilerinin soyunma odasından sahaya çıkan koridora dizilerek, futbolcuların üzerlerinde Atatürk portresi olmaması yönünde arama yapacakları aktarıldı.

Henüz takımlar oteldeyken gelen bu bilgi Suudi ve Türk yetkililer arasında görüşmeler daha da gerildi.

 

ERDEN TİMUR: GALATASARAY SAHAYA ÇIKMAYACAK

Konuya dair Odatv'ye açıklamalarda bulunan Galatasaray yöneticisi Erden Timur, "Böyle bir şey söz konusu olursa Galatasaray sahaya çıkmayacak" dedi.

 

UĞUR DÜNDAR: FENERBAHÇE MAÇA ÇIKMAYACAK

TELE1'e konuşan Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar ise " Fenerbahçe Atatürk tişörtü ve Yurtta Sulh Cihanda Sulh pankartıyla çıkacaktı. İzin vermediler. Ali Koç maça çıkmama kararı aldı" dedi.

Dündar daha sonra yaptığı Twitter paylaşımında ise, "Suudi Arabistan'da oynanacak Süper Kupa Finali için Kulübümüzün ve Galatasaray'ın ortak duruşları ve TFF'nin girişimi sonucu maç öncesindeki seromonide İstiklâl Marşımız okunacak ve karşılaşma öyle başlayacak" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.