grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Kırşehir'de Öğrencilerden Zeren Ertaş Protestosu

Kırşehir'de üniversite öğrencileri, Aydın'da asansör kazası nedeniyle hayatını kaybeden Zeren Ertaş için protesto eylemi düzenlediler.

Yayın: 28 Ekim 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 28.10.2023 19:13:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'ne bağlı (KYK) Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'ndaki asansöre 16 öğrencinin binmesinin ardından asansör boşluğa düşmeye başladı.Panik olan Üniversite son sınıf öğrencisi Zeren Ertaş, düşen asansörden çıkmaya çalışırken sıkışarak feci şekilde can verdi.İddiaya göre yurttaki asansörleri çoğu aylardır arızalıydı ve öğrencilerin şikayetine rağmen konu ile ilgilenilmedi.Yaşanan kazanın ardından Aydın Valisi Yakup Canbolat , ''15 kişilik asansöre 16 kişi bindiler” açıklamasında bulundu ancak mevzuata göre asansöre 1 kişinin fazla binmesi bu tür bir arızaya yol açamazdı.Çünkü asansörün fazla yük durumunda durması ya da çok yük yoksa çalışmaya devam etmesi gerekiyordu.

KIRŞEHİR'DE EYLEM

Yaşanan vahim olayın ardından birçok öğrenci yurdunda protesto eylemleri düzenlendi.Benzer eylem Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi öğrencilerinin kaldığı Saliha Sultan Kız Yurdun'da da gerçekleşti.Öğrenciler üniversite öğrencisi Zeren Ertaş'ın ölümü nedeniyle KYK'yı protesto ederek slogan attılar.Öğrenciler, '' Susma sustukça sıra sana gelecek'' sloganları atarak yürürken kaldıkları yurtlarda da benzer problemlerin yaşandığını dile getirdiler.

KYK'DAN ASANSÖRLERE UYARI ASILDI

Öte yandan Kırşehir'deki KYK yurtlarında bulunan asansörlere asılan uyarı yazısında , '' öğrencilerimizin dikkatine ! Asansörlerimizde belirtilen taşıma kapasitesine mutlaka dikkat ediniz.Belirtilen kapasite dolmuş ise asansöre binmeyiniz'' ifadelerine yer verildi.

#
Video
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.