grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Kırşehir'de Öğrenci Mezuniyet Coşkusu

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, 3264 öğrencisini coşkulu bir tören ile mezun etti

Gündem Yayın: 20 Haziran 2023 - Salı - Güncelleme: 20.06.2023 20:30:00
Editör -
Okuma Süresi: 9 dk.
Google News

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi 2022-2023 Akademik Yılı Mezunlarını 19 Haziran 2023 tarihinde görkemli bir törenle uğurladı. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin mezuniyet töreni, Türkiye’nin her yerinden binlerce kişinin katılımı ile üniversitemiz stadyumunda gerçekleşti. Törene Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Milletvekilleri Necmettin Erkan ve Metin İlhan,  Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, il protokolü, akademik-idari personel ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

 

 

 

DEPREMDE YAŞAMINI YİTİREN ÖĞRENCİLER ANILDI

Tören, Kırşehir Gençlik Spor İl Müdürlüğü halk oyunları ekibi gösterisiyle başladı. Seda İlanbey yönetimindeki halk oyunları gösterisinde ülke folklorundan figürler sergilendi. Ardından dünyanın tüm renklerini buluşturan uluslararasılaşma yolunda önemli adımlar atan üniversitemizde Türk Bayrağı ve misafir ülkelerin bayrak ve sancakları yerini aldı. Sonrasında fakülte ve meslek yüksekokullarının mezun öğrencileri alana davet edildi. Mezun öğrencilerin yerlerini almasıyla Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşamını yitiren öğrencilerimiz ile birlikte hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımız anısına saygı duruşu gerçekleştirildi ve İstiklal Marşı okundu. Ardından bayrak-flama devir teslim törenine geçildi. Şanlı bayrağımızı Mühendislik Mimarlık Fakültesi’nden Ali Eyidoğan, İslami İlimler Fakültesi’nden Gülüzar Akın’a teslim etti. Üniversitemiz flamasını ise Mühendislik Mimarlık Fakültesi’nden Aycan Kırkbunar,  İslami İlimler Fakültesinden Yusuf Tek isimli öğrencimize teslim etti.

 


 

3264 ÖĞRENCİ MEZUN OLDU

Mezuniyet Töreni rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya'nın açılış konuşması ile devam etti. Binlerce öğrenci ve veliyi selamlayarak konuşmasına başlayan Rektör Karakaya, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli Asrın depreminin etkileri altında bu mezuniyet törenini gerçekleştirdiklerini söyledi. Karakaya, depremlerde hayatını yitiren Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi öğrencileri Ayşe Yağmur Kahveci, Canan Kozak, Fadime Çevik, Murat Yılmaz, Sılanur Kısa ve Zehra Küçük’e Allah’tan rahmet dileyerek geride kalanlara da baş sağlığı ve sabır diledi. 3264 öğrenciyi bugün KAEÜ Stadından mezun edecekleri bilgisini veren Rektör Karakaya, bu sevinci ve mutluluğu ailelerle birlikte paylaştıklarını söyledi.

 


 

 

EĞİTİMDE 14, SAĞLIKTA 21. SIRADA

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin genç, iddialı, emin adımlarla yoluna devam eden birçok patent ve ödül alan, dünya ve Türkiye çapında saygın bir üniversite olma yolunda önemli potansiyele sahip bir üniversite olduğunu kaydeden Rektör Karakaya, ‘’Üniversitemiz 10 Fakülte, 3 yüksekokul, 7 Meslek Yüksek Okulu, 3 Enstitü ile 20 binden fazla öğrenciye sahip, fiziki olarak 5 kat büyümüş 22’e yakın bina yapımıyla fiziki alt yapısı ilerlemiş bir üniversitedir.  Türkiye’nin kalite anlamında işini en iyi yapan üniversiteleri arasına girdik. Ahice bir değere sahip BKYS ve AYDEP gibi ulusal patentli iki kalite markası oluşturduk, YÖKAK tarafından yapılan ve 2006 yılından sonra kurulan devlet üniversiteleri içerisinde 5 yıllık Tam Kurumsal Akreditasyon alan tek üniversite olma unvanına sahip olduk. BKYS kalite güvence sistemiyle Sanayi ve Ticaret bakanlığı verimlilik projesinde Türkiye ikinciliğini hak ettik. Uluslararası THE İmpact 2023 başarı sıralamasında Türkiye’deki üniversiteler arasında Nitelikli Eğitimde 14. Sağlık alanında da 21. sıraya yükseldik.’’ İfadelerini kullandı.

 



''TUBİTAK'A GÖRE 27 ARAŞTIRMA ALANINDA EN İYİ ÜNİVERSİTELER ARASINDA''

TÜBİTAK tarafından 2023 yılında hazırlanan raporla ilgili verileri paylaşan Rektör Karakaya, ‘‘Üniversitelerin Alan Bazlı Yetkinlik Analizi raporuna göre, üniversitemiz ihtisaslaşma hedeflerini de kapsayan Gıda, Tarım, Hayvancılık, Sağlık, Bilgi ve İletişim Teknolojileri, Fizik ve Matematik gibi 27 araştırma alanında en iyi üniversiteler arasına girerek yeni bir başarıya imza attık’’ dedi.  Karakaya, ihtisaslaşan üniversite misyonlarıyla bölge ve şehir için; ceviz otomasyon merkezi, çiftçilerimizle kaba yem üretimi,  Ar-Ge seramızda 50’den fazla proje, 150 yataklı Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezi, geleneksel ve tamamlayıcı tıp merkezi, sporcu sağlığı merkezi gibi merkezlerle hizmet alanları açtıklarını belirtti.

 


 

''İŞLERİNİZİ AHİLİK ANLAYIŞI İÇERİSİNDE YAPIN''

Son olarak gençlere seslenen Prof. Dr. Vatan Karakaya, Anadolu topraklarında yetişen gençlerin Anadolu irfanıyla nasıl başarılı ve erdemli olduklarını olabileceklerini göstermelerini istedi. Karakaya konuşmasında ‘’İşinizi Ahilik anlayışı ile yapacaksınız. Öncü ve farklı olacaksınız. Vatanını en çok sevenin görevini en iyi yapan olduğunu unutmadan işlerinize dört elle sarılacaksınız. Günün sonunda ise baki kalanın şu gök kubbede hoş bir sada bırakmak olduğunu da aklınızdan çıkarmayınız’’ diyerek sonlandırdı.

 

 

''KIRŞEHİR'DE ÖĞRENCİLER İÇİN ULAŞIM VE BARINMA SORUNU YOK''

Kırşehir'in Ahi Evran-ı Veli, Hacı Bektaş-ı Veli, Yunus Emre ve  Âşık Paşa'nın memleketi olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ise, '' Burada hoşgörü var, iyi niyet var. Türkiye’ye örnek olacak bir kültür var. Bu hoşgörü kültürünü de gittiğiniz şehirlere hep birlikte taşıyacağınızdan eminim.Maalesef Türkiye’de üniversite mezunlarındaki işsizlik sayısı istisna bölümler dışında normal işsizlik oranlarının iki katı kadar. Bu noktada toplumu ve ülkeyi yöneten herkese çok büyük görevler düşüyor. Sizleri istihdam etmek toplumsal sorumluluğumuz diye düşünüyorum. Üreten bir ülkeyi hep birlikte inşa etmek zorundayız. Üniversite mezunlarımızın işsizlik sorununu da hep birlikte çözmek zorundayız.Kırşehir, tarih ve kültür şehri olmasının yanında ulaşımı kolay, metropollerdeki gibi ulaşım ve barınma sorunu olmayan bir şehir. KYK Yurtlarında Türkiye ortalamasının üzerinde bir şehir.Hep birlikte güzel günler göreceğiz diyerek sizleri tebrik ediyor, bundan sonraki yaşamınızda başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

 

 

Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, Milletvekilleri Necmettin Erkan ve Metin İlhan da birer konuşma yaparak ; gençlerden Kırşehir’in gönül elçileri olmalarını, bu güzel şehre ileride mutlaka uğramalarını ve insanlığa hizmet noktasında yaptıkları işlerde olumlu katkılar sunmalarını istediler.

 

AHİLİK YEMİNİ İLE MEZUN OLDULAR

Mezuniyet Töreni, 3.85 not ortalamasıyla üniversite birincisi olan Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Programı mezunu Elif Beyza Tosun’un konuşması ve mezuniyet kütüğüne plaka çakmasıyla devam etti. Tosun konuşmasında bugünün kendisi için çok kıymetli olduğunu üniversiteyi birinci bitirmenin gururunu yaşadığını söyledi. Bir ebe olarak toplum sağlığını destekçisi ve danışmanı olması nedeniyle görevlerinin bulunduğunu belirten üniversite birincisi Elif Beyza Tosun üzerinde emeği olan herkese teşekkür etti. Tosun’un mezuniyet kütüğüne plaka çakmasının ardından Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya Elif Beyza Tosun’a birinicilik ödülü ve belgelerini takdim ederek teşekkür ettiler. Son olarak ise her öğrencinin Ahilik Kültürü ve Medeniyeti dersi aldığı üniversitemizde bu medeniyetin tasavvuru olarak süre gelen şed kuşatma töreni yapıldı. Üniversitemiz birincisine şedini Rektör Karakaya kuşattı. Temsili şed kuşatma töreninin ardından tüm öğrencilere Ahilik Yemini yaptırıldı.
 

 

Konuşmaların ardından fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulu düzeyinde dereceye giren öğrencilerimize mezuniyet belgeleri ve ödülleri verildi. Birim bazında ödül töreni gerçekleşmesinin ardından mezun öğrencilerimiz keplerini havaya fırlatarak mezuniyet coşkusunu yaşadı. 2022-2023 Akademik Yılı mezuniyet töreni üç ayrı konserle sona erdi.

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.