grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Cacabey Meydanı'na Deprem Anıtı Yerleştirildi

Kırşehir Belediyesi tarafından depreme dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak adına anıt yerleştirildi.

Yayın: 13 Ağustos 2023 - Pazar - Güncelleme: 13.08.2023 23:45:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

17 Ağustos 1999  ve 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerde on binlerce vatandaşımızı kaybetmiştik.Son deprem felaketi ise geçmişteki depremlerden ders çıkarmadığımızı gösterir nitelikteydi.

Kırşehir Belediyesi, depreme dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için Cacabey Meydanı'na ''Deprem'' anıtı yerleştirdi.

İnşaat kolonu içerisinde insanlara ait eşyalar ve oyuncaklar yerleştirilerek tasarlanan anıtın içerisinde ayrıca önemli mesajlar verecek şekilde çeşitli kitaplarda yerleştirildi.

''Daha kaç bin kişinin ölmesi lazım'' başlığı atılan Deprem anıtının metin kısmında ise ''17 Ağustos 1999'da Gölcük ve 6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş'ta yaşanan büyük depremlerde on binlerce canımızı toprağa verdik.Depremleri durduramayız ama depreme dirençli yerleşim alanları oluşturarak depremlere canlarımızı kurban etmenin önüne geçebiliriz.Yaşadığımız kentleri, deprem dirençli yapmak için o kentlerin bileşenlerini de deprem dirençli yapmak gerekir.Depremlerde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza rahmet, aile ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz'' ifadelerine yer verildi.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.