grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

ENGELLİLER GÜNÜ BULUŞMASI

BAŞKANIMIZ EKİCİOĞLU: ENGELLİ YURTTAŞLARIMIZ İÇİN FIRSAT EŞİTLİĞİNİ TANIYAN BİR YAKLAŞIM İÇİNDE OLMAMIZ GEREKİR

Gündem Yayın: 04 Aralık 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 04.12.2023 23:12:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu Vali H. Mete Buhara ve milletvekilimiz Metin İlhan ile birlikte, 4 Aralık 2023 Pazartesi günü Kent Konseyi Engelliler Meclisi Üyeleriyle Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi'ndeki kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltı sonrasında ise Engellilerin sorunlarını ve çözüm önerilerini içeren Panel gerçekleştirildi.

 

Kahvaltı öncesi bir konuşma yapan Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Turgay Demir, toplumsal yaşamın her alanında bulunan Engelli yurttaşların görüş ve önerilerinin dikkate alınmasının önemini vurguladı.

Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu ise yaptığı konuşmasında;Unutulmamalıdır ki Engelli vatandaşlarımızın normal bir hayat sürmesi ancak toplumsal duyarlılığın ve farkındalığın oluşturulması ile mümkündür. Engelli insanlarımıza karşı toplumsal duyarlılığı en yüksek noktalara yükseltmek ve onların yaşama tutunmalarını sağlamak ise hepimizin en önemli görevleri arasında yer alıyor.

Engelli vatandaşlarımız için kurumsal hizmetlerin geliştirilmesi esas alınmalıdır. Demokratik, çağdaş, sosyal bir devlet olmanın en önemli unsurlarından biri de engelli insanlarımızın ekonomik-sosyal-kültürel sorunlarının çözülmesi ve engellilerin üreterek toplumsal yaşama kazandırılmasıdır.

Engelli yurttaşlarımızın toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi, çağdaş toplum anlayışının bir parçasıdır. Bunun bilinciyle eğitimden sağlığa, iş yaşamından kültür ve sanata, spor ve kent standartlarının iyileştirilmesine, ulaşımdan psikolojik ve sosyal desteğe kadar çok ciddi ve çözüm bekleyen sorunları bulunmaktadır.

Bu sorunlar sadece engelli vatandaşlarımızın değil, ailelerinin, çevrenin, toplumun, yerel yönetimlerin, kısacası tüm insanların ortak sorunudur. Bu sorunları çözmek için toplumun her kademesinin ortaklaşa çalışması gerekmektedir.

Engelli olmak bir kusur değildir. Engelli yurttaşlarımız için korumacı değil, onlara fırsat eşitliğini tanıyan bir düşünce ve uygulama içinde olmamız gerekmektedir. İş ve eğitim hayatında olduğu kadar, yaşamın her alanında daha aktif bir yaşam sürmeleri en doğal hak olan engelli vatandaşlarımızın her zaman yanlarında ve destekçileri olduğumuzu belirterek hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Milletvekilimiz Metin İlhan ise Engelli yurttaşların yaşama tutunmaları açısından böylesi farkındalık programlarının düzenlenmesinin önemine değinerek; mecliste Engellilerin sorunlarının takipçisi olmaya devam edeceğini belirtti.

Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu Kahvaltı sonrasında ise Vali H. Mete Buhara ve milletvekilimiz Metin İlhan ile birlikte Engellilerin sorunlarını ve çözüm önerilerini içeren Panele katıldı.

 

 

 


#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.