grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Kırşehir'de O Okullara Soruşturma

​Kırşehir'de bakanlık talimatını yerine getirmeyen okul idareleri nedeniyle öğrenci velileri ve okul servisleri arasında yaşanan anlaşmazlığa, Milli Eğitim Müdürlüğü müdahale etti ve devam zorunluluğunu uygulamayan okullara soruşturma başlattı.

Eğitim Yayın: 24 Şubat 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 24.02.2024 11:28:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Milli Eğitim Bakanlığı daha önce devam zorunluluğu uygulanmayan 12. sınıf öğrencileri için devam zorunluluğu getirmiş ve okullara bununla ilgili talimat göndermişti.Ancak Kırşehir'de bazı okulların bu zorunluluğu uygulamadığı ve 12. sınıf öğrencilerini serbest bıraktığı ileri sürüldü.İddiaya göre okul idarecileri üniversite sınavına hazırlanmaları için öğrencilere , ''gelmek zorunda değilsiniz'' dedi.Devam zorunluluğu olmadığı için bir süre sonra ders yapılmaz oldu ve öğrenciler derslere girmedi.Bu durum karşısında okullarda sınava hazırlanması gereken öğrencilerin bazıları özel kurslara yazılmak zorunda kaldı.

SERVİSÇİLER İSYAN ETTİ

Söz konusu durum karşısında okul servisleri , öğrencilere devam zorunluluğu uygulamayan okul idarecilerinden şikayetçi oldu.Eğitim ve öğretim yılının başında devam zorunluluğuna göre anlaşma yaptıklarını dile getiren servisçiler, '' Veliler bize zorunlu olmadığı için çocuklarını okula göndermediklerini ve ödeme yapmayacaklarını ilettiler.Bizler Bakanlığı talimatına güvenerek 12. sınıf öğrencilerini taşıdık.Veliler de bu durumdan şikayetçiler.Okulda sınava hazırlanması gereken öğrencileri özel kurslara mecbur bırakıyorlar.Derse girmeyen öğretmenler derse girmiş gibi ücretlerini alıyorlar'' diye konuştular.

MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ

Öte yandan söz konusu durumla ilgili Kırşehir Şöförler Odası tarafından Milli Eğitm Müdürlüğü'ne başvuruldu.Mill Eğitim Müdürlüğü ise Bakanlığı talimatına rağmen gelme zorunluluğu uygulamasını yerine getirmediği iddia edilen okullarla ilgili soruşturma başlattı ve konunun araştırılması için müfettiş görevlendirildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.