grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Kırşehir'de Şap Seferberliği

Kırşehir'de baskın şap aşılama programı kapsamında tüm hayvan varlığının aşılandığı bildirildi.

Gündem Yayın: 15 Şubat 2024 - Perşembe - Güncelleme: 15.02.2024 20:55:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Kırşehir'de artan şap hastalığı nedeniyle canlı hayvan pazarı süresiz olarak kapatılmıştı. Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, her yıl rutin olarak uygulanan 2 doz aşı sayısının bu yıl 3'e çıkarıldığını bildirerek 285 bin hayvana aşı yapılacağını duyurdu.

29 Ocak'ta başlanan aşılama çalışmalarının 31 Mart'a kadar devam edeceği bildirilen açıklamada, şapın sığır, manda, koyun, keçi ve geyik gibi çift tırnaklı hayvanlarda rastlanan bulaşıcı bir hastalık olduğu vurgulandı.

Açıklamada, canlı hayvan ve hayvansal ürün ticaretini olumsuz yönde etkileyen hastalığa karşı yoğun çalışma yürütüldüğü, yetiştiricilerin ekonomik kaybının en az indirilmesi amacıyla kent genelindeki hayvancılık işletmelerindeki yaklaşık 285 bin hayvana şap aşısı uygulaması yapılması hedeflendiği ifade edildi.

Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden yapılan duyuruda ''Baskın Şap Aşılama Programı kapsamında tüm hayvan varlığımız aşılanıyor ve güncelleniyor. Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü Veteriner Hekimlerince aşılama ve güncelleme faaliyetleri devam etmektedir'' denildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.