grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Romatoloji Uzmanı hasta kabulüne başlamıştır.

Romatoloji Uzmanı Dr. Zeynep Yılmaz Bozkurt, Müdürlüğümüze bağlı Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanemizde hasta kabulüne başlamıştır.

Sağlık Yayın: 13 Aralık 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 13.12.2023 22:13:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News
Romatoloji Uzmanı Dr. Zeynep Yılmaz Bozkurt, Müdürlüğümüze bağlı Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanemizde hasta kabulüne başlamıştır.
Romatoloji Nedir?
Romatoloji, eklemleri, kasları, kemikleri ve kan damarlarını etkileyen inflamatuar koşulların teşhis ve tedavisinde görev alan tıp bölümüdür. İç hastalıkları alt uzmanlık dalıdır.
Genellikle immün (bağışıklık) sisteminin uygun çalışmamasından kaynaklı olarak meydana gelen romatizmal iltihabi hastalıklar ile iskelet-kas sistemi hastalıkları romatolojinin alanına girer. Diğer bir deyişle romatoloj, eklemler, yumuşak dokular ve kalıtsal bağ dokusu gibi alanların hastalıkları ile ilgilenmektedir. Bu hastalıkların teşhis ve tedavisi ile ilgilenen, bu alanda uzmanlaşan kişilere "romatolog" denilmektedir.
Halk dili ile romatizma olarak bilinen hastalık, eklemler ve kaslar ile bunları birleştiren bağlarda yaşanan ağrılardır. Bu ağrılar bazen şişlik ve şekil bozukluğuna neden olabilir. Romatizmal hastalıklar, iltihabî olanlar ile olmayanlar olarak sınıflandırılabilir. İltihabî olmayan romatizmal hastalıklar, halk arasında kireçlenme olarak bilinen ve en sık karşılaşılan romatizmal hastalıklardır. Bunlar genellikle osteoartrit (dejeneratif eklem hastalıkları), sırt, kol, boyun ve bacak yumuşak dokularında ağrı ile birlikte devam eden yumuşak doku romatizmaları (fibromiyalji, tendinit, miyalji) olarak bilinir. Ayrıca bel boyun fıtığı, bel kayması, omurga darlığı diğer iltihaplı olmayan romatizmal hastalıklardır.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.