grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Yaşar Bahçeci İle İlgili İddialarda Yeni Boyut

Veryansın tv yazarı Eray Çelebi, Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği Başkanı Yaşar Bahçeci ile ilgili yeni iddialarda bulundu.

Gündem Yayın: 21 Aralık 2023 - Perşembe - Güncelleme: 21.12.2023 22:53:00
Editör -
Okuma Süresi: 8 dk.
Google News

İŞTE ERAY ÇELEBİ'NİN , '' İSİM İSİM VATANDAŞLIK ÇETESİ : HOKUS POKUS DÜKKAN'' BAŞLIKLI O YAZISI : 

Vaziyet ve manzara-i umumiye: Konut fiyatları şişmiş, para ile satılan vatandaşlık 10 yılın sonunda Türk vatandaşını kendi yurdunda kiracı yapmış, ülkenin Merkez Bankası Başkanı bile ‘kiralar pahalı, ev bulamadık’ diye sitem ediyor. Bizi bu bataklıktan çıkaracak fiyat manipülasyonu yapan firmalara ceza vermekle görevli Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği’nin (TDUB) yönetim kurulu gerçek dışı raporlara imza atan firmalarla dolu. Yönetimde bulunan Başkent Değerleme Firması 5 milyonluk parsele 150 milyon fiyat biçmiş, TDUB Başkanı Yaşar Bahçeci’nin sahibi olduğu Eva yabancıya vatandaşlık satacağım diye 5 milyonluk konutu 10 milyon göstermiş. Bir diğer yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş, gayrimenkul baronlarının bilgisine başvurduğu birisi olarak TDUB’da kadrolaşıyor (GYODER Yüksek İstişare Kurulu üyeliği), kendisi ve öğrencileri ‘akçeli işler’ iddiasıyla gündeme geliyor.

Hepsini tek tek yazdık ama herkes sütten çıkmış ak kaşık! Biri de ‘hata yaptık’ demiyor. Öyle ki Bahçeci’nin sahibi olduğu Eva Değerleme Firması, ‘çürük elma başkanın firması çıktı’ yazımıza ‘hayali senaryo’ dahi diyebiliyor;

“Raporumuzun sonuna kadar arkasında olduğumuzu, hayali senaryolarla çıkarılan sonucun hiçbir suretle kabul edilemez olduğunu bildirmek isteriz.”

Saygıdeğer Eva yetkilileri ve Yaşar Bahçeci egosuna mı yeniliyor yoksa kamuoyunu yanıltmaya mı çalışıyor bilmiyorum ama siz değerli okuyucularımız ve değerleme sektörünün emekçi, namuslu isimleri birazdan yazacağım satırları iyi okursa kimin ‘hayali senaryo’larla meşgul olduğu daha net anlaşılacak.

***

‘TUĞLA’YLA AVM!

Eva Değerleme Firması, İstanbul’un Esenyurt ilçesindeki henüz kaba inşaatı tamamlanmayan bir AVM’deki (Bin şahit ister) bağımsız bölüm için 30 Kasım 2023 tarihinde kontrol değerleme raporu hazırlıyor.

Aşağıdaki fotoğrafta, mimari projeye aykırılıkları encümen kararı ve belediye zabıtlarıyla sabit olan sözüm ona AVM’deki taşınmaz için gecekondu yöntemiyle örülen tuğlaları görüyorsunuz.

Bu örülen tuğlaların içinde kalan 14 m2’lik dükkanın değeri 1 milyon 500 bin olarak takdir ediliyor. Buraya kadar sorun yok gibi ancak daha sonra projesinde otopark yani ortak alan olan bölüm ile arasındaki zemine bir insanın zar zor geçeceği bir delik açılıyor ve çakma bir çelik merdivenle 14 m2’lik dükkan bir anda 384 m2 daha büyüyor ve 406 m2 oluyor! Bu noktada dükkanın katından da 22 m2 ekleniyor ve toplam alan 420 m2’ye tamamlanıyor.

 

 

Değeri böylece vatandaşlık alımı için gerekli 400 bin doların üstüne çıkartılıyor ve 532 bin dolar (15 milyon TL) olarak belirleniyor!

Dikkatinizi çekiyorum, henüz hacmi olmayan, yani üstü kapanmamış, kapısı dahi olmayan, raporda ana yapının yüzde 34 seviyesinde olduğu belirtilen bir dükkan için ortak alan (otopark) mevcut alanın içinde gösteriliyor.

 

 

Ayrıca dükkanımızın yer aldığı, şu gördüğünüz gri renkli hatıla benzeyen, bir tekmeyle dağılacak cismin de kolon olduğu iddia ediliyor. Bu katta (AVM’nin en üst katı, inşaat biterse bu katın üstüne çatı gelecek) kolona gerek yok diyebilirsiniz ama örülen tuğlalar da taşıyıcı tuğla değil. Anlayacağınız nereden tutsak elimizde kalıyor!

Şimdi değerli, sektördeki tecrübeli uzmanlara sesleniyorum, zaten riski çok yüksek olan bu aşamadaki bir AVM için hangi biriniz ortak alanı içine alan bir mevcut alan takdiri yapabilirsiniz? GABİM’in iptal ettiği bu rapor herhangi bir bankadan geçebilir mi? (Bankaların denetimi sıkı ve teknik bilgisi yüksektir.)

Üstü kapalı olmayan ve kapısı olmayan kısacası henüz hacim oluşmamış ve kullanım alanı kesinleşmemiş bir dükkanın bu seviyeden sonra büyütülmeyeceği ya da küçültülmeyeceğini kim söyleyebilir?

Buranın 420 m2’lik bir dükkan olduğunu iddia etmek! İşte asıl ‘hayali senaryo’!

***

TDUB DENETİM KURULU’NDAKİ ‘ÇÜRÜK ELMA’

Baştan söyleyeyim, ‘sorun sadece TDUB Yönetim Kurulu’nda’ diyenler yanılıyor. TDUB Başkanı Yaşar Bahçeci liderliğinde son seçime girilen ortak liste deyim yerindeyse dökülüyor.

Bahçeci ile aynı listeden seçimlere giren ve TDUB’un Denetim Kurulu üyesi olan Erdeniz Erbey’in sahibi olduğu Yeditepe Taşınmaz Değerleme de fiyat manipülasyonu yapan firmalardan biri!

Yeditepe, 6 Eylül 2023 tarihinde İstanbul’un Beylikdüzü İlçesi Barış Mahallesi Vira İstanbul 2 sitesinde 163 m2’lik bir konut için değerleme raporu hazırlıyor ve değer 10 milyon 915 bin TL, yani vatandaşlık alımı için gerekli 405 bin dolar olarak belirleniyor.

 

 

Değeri en fazla 8 milyon olması gereken konut, yaklaşık yüzde 40’ı kadar şişiriliyor!

Aynı sitede, m2’si ve birebir özellikleri aynı, peyzaj manzaralı emsalini de buraya bırakıyorum:

 

 

Sitenin en prestijli deniz manzaralı yeri bile 8 milyon 400 binden ilanda!

 

 

***

YÖNETİM KURULU STATÜYÜ ÇİĞNEMİŞ!

Şimdi gelelim yönetim kurulunun TDUB statüsünü nasıl çiğnediğine! Evet, açık ve net söylüyorum.

TDUB içindeki güvenilir kaynaklardan aldığım bilgiye göre, yönetim kurulunun bazı kararlarında ciddi sorunlar var.

TDUB statüsünde ‘Yönetim Kurulu toplantıları’ başlıklı 18. maddede çok açık bir hüküm var;

“Yönetim kurulunun toplanabilmesi için üyelerden en az beşinin toplantıya katılması gerekir. Kararlar, yönetim kurulu üyelerinin en az dördünün olumlu oyuyla alınır.”

Ancak yönetimin yeter sayısı oluşmadan, 4 kişiyle kararlar alındığı bilgisine ulaştım. Yine edindiğim bilgilere göre TDUB’u denetlemekle görevli SPK da eksik imzaların tamamlanmasını istiyor.

Bu noktada şu soruların kamuoyuna açıklanması elzem;

TDUB Yönetim Kurulu’ndan yetki alınmadan TDUB’a personel alımı yapıldı mı? Yaşar Bahçeci hangi yurtdışı ziyaretleri eksik imzalarla yapıldı? Yeter sayısı olmadan hangi faaliyetler yapıldı?

Bunlar ciddi sorular!

***

BİZİ BU AYIPTAN KURTARIN!

İşte ‘manzara-i umumiye’nin daha çıplak hali!

Karşınızda yabancıların konut üzerinden vatandaşlık alımı konusundaki manipülasyonların önüne geçmeyi bırakın, bu manipülasyonlara ortağı olan TDUB içindeki yapı!

Şimdi sorumluluk sahibi vicdanlara sesleniyorum;

Kılı kırk yarıp alnının teriyle ekmeğini kazanan değerleme sektörünün namuslu isimleri bizi bu ayıptan kurtarın!

Sermaye piyasası adil ve şeffaf yönetmekle görevli Sermaye Piyasaları Kurulu (SPK) bizi bu ayıptan kurtarın!

Üzerinde şehit kanı bulunan vatan toprağına dönük talanı durdurun, başımızı sokacak dört duvarın hayalini kurmayı çok görmeyin bize!

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.