grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Rektör Karakaya Kırşehir Müzesi Açılışına Katıldı

Kültürümüzün ve tarihimizin aynası, değeri ölçülemeyen birçok kıymetli eserin korunup saklandığı ve sergilendiği Kırşehir Müzesi ,Türkiye Cumhuriyeti 27. Dönem Başbakanı Binali Yıldırım’ın katıldığı programla kapılarını ziyaretçilere açtı.

Gündem Yayın: 02 Mayıs 2023 - Salı - Güncelleme: 02.05.2023 23:21:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 

Kültürümüzün ve tarihimizin aynası, değeri ölçülemeyen birçok kıymetli eserin korunup saklandığı ve sergilendiği Kırşehir Müzesi 28. Dönem TBMM Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti 27. Dönem Başbakanı Binali Yıldırım’ın katıldığı programla kapılarını ziyaretçilere açtı. Kırşehir Müzesinin açılışına Vali H. Mete Buhara, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Seyit Ahmet Arslan ve Kırşehir protokolü katıldı. Kırşehir Valiliğinde yapılan karşılamanın ardından müze alanına geçildi.

28. Dönem TBMM Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti 27. Dönem Başbakanı Binali Yıldırım, Kırşehir Müzesi önünde düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada bizleri tarihin derinliklerine götürecek eserleri barındıran Kırşehir Müzesinin hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, ‘’Kırşehir deyince akla esnafımızın, zanaatkarımızın piri Ahi Evran-ı Veli gelir, Neşet Ertaş gelir, Hacı Taşan gibi ustalar gelir, yarenler gelir. Tarih, kültür, tarım, sanayi şehri Kırşehir deyince akla zengin kültürümüzün en büyük temsilcileri gelir. Bugün ayrıca 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü olması nedeniyle bütün işçi kardeşlerimizin gününü kutluyorum.” şeklinde konuştu.

Açılış sonrası Kırşehir Müzesinin tanıtımını Üniversitemiz Antropoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve aynı zamanda müze danışmanı Prof. Dr. Ahmet Cem Erkman yaptı. Müzeye Kurutlu fosillerinin sergilenmesi, vitrinlerin düzenlenmesi ve salonların organizasyonu konusunda danışmanlık yapan Erkman, müze hakkında detaylı bilgileri Binali Yıldırım ve beraberindekilere anlattı. Kırşehir Müzesinin açılışı ile ilgili kısa bir değerlendirmede bulunan Rektör Karakaya ise, gerek üniversitemiz bünyesindeki Kurutlu Kazılarından çıkan fosilleri müzeye kazandırma konusunda gerekse müzenin tanzim ve teşhirinde üniversite olarak ellerinden geleni yaptıklarını dile getirerek müzenin tarih ve kültür şehri Kırşehir’e hayırlı olmasını diledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.