grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Kırşehirli Hamit Karakuş Hollanda'daki Görevine Başladı

Hollanda’nın Rotterdam şehrinde yaşayan 58 yaşındaki Kırşehir’li Hamit Karakuş, ülkede bir ilke imza atarak Kuzey Hollanda Emniyet Genel Müdürü olarak göreve başladı.

Gündem Yayın: 08 Eylül 2023 - Cuma - Güncelleme: 08.09.2023 00:15:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Toplam 3 milyon nüfuslu Noord Holland (Kuzey Hollanda) Eyaleti içinde ülkenin en büyük şehri Amsterdam da dahil olmak üzere toplam 44 şehri bulunuyor. 58 yaşındaki Hamit Karakuş, Hollanda Senatosu'ndaki görevinden ayrılarak 1 Eylül'de görevine başladı. Rotterdam ve Schiedam emniyet müdürlüklerinde 10 yıl boyunca görev yapan Karakuş, Rotterdam Belediyesi'nde İskandan Sorumlu Belediye Başkan Yardımcılığı ve daha sonra senato üyesi olmuştu.

Karakuş, "“Görev bana tevdi edildiğinde ilk olarak huzurlu ve toplumla iç içe olan bir polis teşkilatı için çalışacağım. 10 yıl boyunca polislik yapmanın ardından siyasete adım atmış ve şimdi Kuzey Hollanda’da 3500 polise genel müdürlük yapma fırsatını elde etmiş bulunuyorum.Toplumun huzuru ve güvenliği için ne gerekiyorsa onu yapacağımdan emin olabilirsiniz" diye konuştu.Gelderland Polis Okulu'ndan mezun ilk Türk olan Karakuş, atıldığı siyasette de ilkleri başardı. Karakuş'un ileriki dönemde İşçi Partisi'nin başına geçmesi bekleniyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.