grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Kırşehir'de Jeotermal Seraların Sayısı Artıyor

Çiçekdağı ve Karakurt'taki jeotermal seraların ardından Mucur'a bağlı Medetsiz Köyü'nde yapımı tamamlanan jeotermal sera, yurt dışı ve iç pazara sunulmak üzere tonlarca domates üretiyor.

Ekonomi Yayın: 23 Ocak 2024 - Salı - Güncelleme: 23.01.2024 00:09:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Jeotermal kaynaklar açısından oldukça zengin olan Kırşehir bu termal turizmden çok bu potansiyelini daha çok tarımsal üretim alanında değerlendirmeye başladı.Daha önce Çiçekdağı'nda ve Karakurt Bölgesi'nde yapımı tamamlanan jeotermal seralarda yaz-kış domates üretimi gerçekleştiriliyor.Bunun yanında yüzlerce kişi de bu seralarda istihdam ediliyor.

Geçtiğimiz yıllarda Mucur'a bağlı Medetsiz Köyü'nde bir çiftçinin tarlasında jeotermal kaynak bulunmuştu.Bu jeotermal kaynağı değerlendiren Serabiz AŞ isimli firma, 300 dekarlık alana domates üretimi için jeotermal sera kurdu.ilk etapta 50 dönümlük alanda kurulu serada üretilen tonlarca domates yurt dışına ve iç pazara sunuluyor.

Söz konusu seralarda, tohumlamayı bambus isimli bir arı yapıyor. Jeotermal kaynak ise kışın seralardaki hava sıcaklığının dengelenmesi için kullanılıyor. Jeotermal sıcak su reenjeksiyon yöntemiyle tekrar yerin altına basılıyor.

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.