grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

KÖYLERDE NÜFUS ARTIŞININ NEDENİ BELLİ OLDU

Başlar çok ağrıyacak! Köyler araştırılıyor. Kırşehir'in köylerinde araştırmalar başladı. Tespit edilenlere ağır cezalar kesilecek. Muhtar olsun diye yaptıkları bu hata başlarını çok ağrıtacak.

Gündem Yayın: 10 Şubat 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 10.02.2024 22:25:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

31 Mart Mahalli İdareler Seçimi öncesinde özellikle köylerde muhtar veya muhtar adayları seçimi kazanabilmek adına farklı yerlerde ikamet eden isimlerin nüfusunu kaydırdığı iddiaları gündeme bomba gibi düşmüştü. Bu iddiaların üzerine Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürlüğü düğmeye basıyor. 2021 ve 2022 yıllarında ki nüfusu ile 2023 yılında yapılan son nüfus karşılaştırmasına bakılarak köylerde ki yaşayan kişiler üzerinde incelemeler yapılacak.

Örneğin; geçtiğimiz yıllarda nüfusu 30’lar da olan bir köy bu seçim öncesinde nüfusunun 50’ye yükseldiği görülüyor. İşte tamda o köy için geniş çaplı inceleme başlatılacak. Bu sahteciliğin 20 bin TL’ye kadar cezası olduğu öğrenilirken, şahıslar hakkında da suç dosyası açıldığı belirtiliyor.

Şimdi gözler İl ve ilçe nüfus müdürlüklerine çevrildi. Hangi köylerde kaç kişi kaçak nüfus kaydırması yaptı?  sorusu merak konusu oldu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.