grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Yalan sadece sizin sonunuzu getirir, Kara Mizah olursunuz.

Hangi gözle bakarsanız bakın… Görmüyorsanız körsünüz! Görmek istemiyorsanız ahlaksızsınız…

Gündem Yayın: 22 Kasım 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 22.11.2023 00:33:00
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
Google News

KARA MİZAH…

Hangi gözle bakarsanız bakın… Görmüyorsanız körsünüz! Görmek istemiyorsanız ahlaksızsınız…

Yerel seçimlere artık sayıl günler kaldı. O kadar çok aday adayı var ki! Aday adaylarından birkaç tanesini yakinen tanıyorum. Kamu araştırmaları var mı diye yerel basını taradım… Gerçek gazetecileri tensiye ederim. Bunların yanında basın kartı taşıyan Sözde gazeteciler… Bu türler; ahlaki değerleri ayaklar altına alır ve herkese takılabilecek mutlak bir kulp bulur. Ben bu şehirde bunları da gördüm.

Aday adayların arasında Kendisini 24 yıldır tanıdığım Mucur Belediye Başkanı Atılgan Yılmaz.  Şaşmadım. Kırşehir Belediye Başkanlığına aday olur veya olmaz. Aday olur kazanır ve hizmet üretir. Bu şehrin kaybı değil kazancı olur. Siyasette ve Belediyecilikte olan tecrübesi, insan olarak ayrım yapmayacak kadar ahlaki değerlere sahip. En azından kendisini çeyrek asırdır böyle tanıyorum.

Kendisini iftira etmeden yıllarca eleştiren bir kişi olarak, kamu araştırması yapmanın yanı sıra, yerel basında da ufak bir gezinti yaptım. Kamu nabzından çıkan sonuç bilinen tanınan ve sevilen bir isim. ‘Neden olmasın ki’ diyenler hiçte azımsanacak sayıda değil. Kamu nabzı böyle ya yerel basında ne var? Diye taradım.

Bu şehirde herkes birbirini tanıyor. Hizmet edeni de biliyoruz. Yan gelip yatanı da… Hırsızı da, talanı da. Hiç kimse, kimseye ahlak dersi verecek ne düzeyde, nede boyutta.

Gazetecilik mesleğimde öne sürdüğüm iddialarım beni aylarca mahkeme koridorlarına taşıdı. Ben hiçbir yazımda kimseye iftira etmedim. Çamur atmadım. Elimde belgeyle yargıç karşısına çıktım. Yargıç karşısında yüzleştim.

Gazetecilik bir kamu görevi, toy gazetecilik yapmak sizleri yüceltmez aksine kamu önünde küçültür. Sizler tavsiyem şudur ki; gazeteci; birinden veya birilerinden güç alıyorsa gazeteci değil korkaktır. Birileri gazeteci; için velinimetse, o gazeteci değil şamar oğlanıdır. Bir gazeteci, birileri tarafından kollanıp korunduğunu zannediyorsa aptaldır. Kendilerini kullananlara da iyi bakmalı. Çünkü onlar çıkarları için adam kullanılırlar. Günü geldiğinde tasmalarını bırakırlar. Gazeteci tasmayla gezmez. Boynunda tasma olandan gazeteci de olmaz.

Amacım birilerine avukatlık yapmak değil. Sezar’ın hakkını Sezar’a vermektir. Çünkü ben Atılgan Yılmaz’ı sizlerden çok iyi tanıyorum.

Çalakalem yazılmış iftira içerikli yazıların ana mantığı nedir? Ben tanıdığım ve yıllardır Mucur’a hizmet etmiş, üç dönem Belediye Başkanlığı yapmış halkın sevgi ve sempatisini kazanmış, kişiye belgesiz, ilgisiz yakıştırmalar çirkin olduğu kadar, hoş değil. Bunun için birkaç cümle yazmak için kendimi borçlu hissettim.

Öncelikli olarak gazetecilik, Ortaçağ artığı feodalizm raconuyla birilerine ayar vermek değildir. Ancak kendinizin ne mal olduğunuzu ortaya dökersiniz. Gazeteci külhan değildir. Böyle özenti içinde olanlar toplumda yeri ve saygısı yoktur.

Ömrü boyunca ‘nedenlerle, niçin-ler-le’ mücadele etmiş bir kimliğim. Beni tanıyanlar tanıyor zaten. Okuma alışkanlığının giderek yok olduğu bir toplumda, okuyan, yazan birey olma rolünü üstlenmek, durumdan vazife çıkartmak yerine durumu anlamak, görmek ve ahlaki olabilmek. Dedikodular haber niteliği taşımaz.

Atılgan Yılmaz aleyhinde benim kadar yazı yazan olmamıştır. Kendisini yolsuzlukla, farklı bakışla iftira etmedim. Eğer ki; bana belgeli bir olumsuzluk gelmiş olsaydı, hiç düşünmezdim yazardım. Bir kişiye Cumhurbaşkanına hakaret etti demek için öncelikli olarak insanda izan gerekir. Hiçbir kimse Türkiye Cumhuriyetin en yüce makamında oturan kişiye hakaret etmez. Edemez. Bir iş adamını ‘FETÖ’ ile ilişkilendirmek. Tüm bunlar gazetecilik değil. İnandırıcılığı da yok. Bunca ahlaksızlık güzel insanları hizmette üretimde teşvik etmez hizmetten soğutur. Bu şehre, bu şehrin insanlarına düşmanlık etmeyin. Belgeniz, tanığınız varsa, sizinle yan yana durmayan Mustafa namerttir. Bu ülkenin bu şehrin bu güzel insanlara ihtiyacı var...

Sıradan bir gazeteci olarak bana bir tek hakaret içerikli cümle kurmamış eğitimci olan bir kişiye bu çirkin iftira tutmaz. Tutmadığı kadar kimseyi de bu yalana inandıramazsınız. Yaptığınız bu çirkinlik ispat dışında ise sadece bayağılık olur inandırıcı olmaz. Öncelikli olarak belgelerinizi bilgilerinizle birleştirip ispat edin. Bu daha ahlaki olacaktır. Ve bir başka kirli iftira.

Bu yazıp çizmeler, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak çokta ahlaklı bir davranış biçimi değildir.

Yazıp çizdikleriniz ne kadar etik? Eğer ki bu kadar çirkinliği olan bir kişi nasıl oluyor da üst üste 3 dönem seçiliyor? En azından bu pencereden bakın. Böyle sorgulayın. Atılgan’ın İlçeye kazandırdığı kaç projesi var? Bunlardan hiç söz edilmemiş.  Aday olursa bu şehre katma değeri ne olacaktır bunlardan hiç söz etmemişler. Çirkinlik burada başlıyor. Çamur at izi kalsın! Çirkin bayağılık burada… Bu kadar kara mizah acaba bize çok mu yakışıyor, yoksa ben söyleyeceğimi söyledim. Gerisi ona kalmış demek ne kadar ahlaki olabilir? Şaşmamak mümkün değil. Kendisini yolsuzlukla suçlamalar, Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçeleriyle yazılar ve gönderilen tekzipler. Edep yahu. Bu kadar ayarsız yazı sadece bir anlam taşır. ‘Çıkar’… Bu yazıları bir tehdit olarak yazarsan kendinden emin olan kişi ‘geç kalma hemen gereğini yap’. Der… Bunun içindir ki; ben asılsız, belgesiz bir cümle kurmam. Kişilik haklarına saygılıyım. Tavsiyem bu.

Ben Atılgan’la ilgili yazılarımı kamuoyu ile paylaşmayı sürdüreceğim. Seçim gününe kadar yazılarım günlük olarak çıkacak.

Yağmaya karşıysanız karşı durun. Halktan yanaysanız haklarını korumak için çıkın ortaya… Yalan sadece sizin sonunuzu getirir, Kara Mizah olursunuz!

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.