grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Festival 2. Gününde Yoğun Katılımla Devam Etti

Kırşehir Belediyesi Abdallar Korosu, Davul Zurna Gösterisi, Kırşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Hannover (Almanya) Müzik Topluluğu, Batumi Gürcü Müzik ve Dans Topluluğu ile Kırşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi Korosu sahne aldı.

Gündem Yayın: 14 Temmuz 2023 - Cuma - Güncelleme: 14.07.2023 23:36:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

11 Temmuz 2023 Salı günü saat 18.00’da Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi önünden başlayıp Cacabey Meydanı’nda sona eren Kortej Yürüyüşü ile başlayan UNESCO Uluslararası 2. Müzik Festivali’nde ilk gün farklı sanatçıların sahne aldıkları konserlerin ardından, 12 Temmuz 2023 Çarşamba günü de konserlere yoğun ilginin olduğu gözlendi. Geceye Belediye Başkan Vekili Osman Uçar, Belediye Başkan yardımcıları Hamza Çam ve Nuri Araz ile birlikte Kent Konseyi Başkanı Tahsin Üçgül ve çok sayıda müzik sever katıldı.

Batumi Gürcü Müzik ve Dans Topluluğu’nun sahnesi öncsinde bir konuşma gerçekleştiren Gürcistan-Batum Kültür Merkezi  Müdürü lrakli Shaphatava, konuşmasında şunları ifade etti:

“Sayın Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, değerli konuklar, meslektaşlarım ve Festival organizatörleri! Batum Belediye Başkanı Archil Chikovani ve Batum halkı size içten selamlar gönderiyor.Gürcistan ve Batum şehri adına sizlerle ikinci kez burada olmak benim için büyük bir zevk ve onur. Öncelikle bizleri bu güzel tarihi ve kültürel mekâna davet ettiğiniz için çok müteşekkiriz. Sanatçılarımıza, bu gerçekten uluslararası ortamda kendilerini gösterme fırsatı verdiğiniz için teşekkür ederiz. Zengin yerel kültürümüzü ve folklorumuzu sunmaktan gurur duyuyoruz. Bildiğiniz gibi Gürcistan, müzik kültürü ve vokal polifoni geleneğine sahip eski bir ülkedir. Bu kültürü sizinle paylaşmak istiyoruz. Burada bulunmaktan duyduğum memnuniyeti bir kez daha ifade etmek istiyorum ve her katılımcıya bol şans diliyorum.Umarım en yakın zamanda hepinizi Batum'da ağırlamayı başarabiliriz!”

Gecenin kapanış konserini Kırşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi Korosu sahne alırken, Koro Şefi Umut Yoldaş'a plaketini Belediye Başkan Yardımcısı Hamza Çam ile birlikte Kent Konseyi başkanı Tahsin Üçgül takdim etti.

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, sosyal medya hesaplarından yayınladığı mesajında; “UNESCO Uluslararası 2. Müzik Festivali’nin İkinci Günü Farklı Ülkelerin Müzikleri Cacabey Meydanı’nda yankılandı. Müzik Festivalimizin ikinci günü Kırşehir Belediyesi Abdallar Korosu, Davul Zurna Gösterisi, Kırşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Hannover (Almanya) Müzik Topluluğu, Batumi Gürcü Müzik ve Dans Topluluğu ile Kırşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi Korosu Müziğin Başkenti Kırşehir’imizde muhteşem bir gece yaşattılar.” diyerek, Festivale katılan tüm sanatçılarımızı ve katılımcıları katkılarından dolayı kutladı.

 

 

13 Temmuz 2023 Peogramı İse Şöyle ;

18.00- Kırşehir Belediyesi Abdallar Korosu, Davul Zurna Gösterisi

18.30- Veli Ertaş Konseri

19.30- Hacıbektaş Gönüllü Semah Topluluğu

20.00- Fatma Aydoğan Konseri

21.00 Sura İskenderli Konseri

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.