grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Kırşehir'den Özbekistan'a Ticaret Köprüsü

Özbekistanlı diplomatlar ticari ilişkilerin geliştirilmesi kapsamında Ticaret ve Sanayi Odası'nın davetlisi olarak Kırşehir'e geldi.

Gündem Yayın: 27 Ağustos 2023 - Pazar - Güncelleme: 27.08.2023 12:52:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Türkiye ile Özbekistan arasındaki ilişkiler Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev döneminde yeni bir döneme girmişti.Türk Devletleri Teşkilatı'na dahil olan Özbekistan kalabalık nüfusuyla da Orta Asya'nın parlayan Türk Devletleri arasında.İki ülke arasındaki siyasi ilişkiler ticari ilişkilere de yansımış durumda.Öyle ki Özbekistan'a yapılan ihracat içerisinde Kırşehir de önemli bir yere sahip.

Kırşehir'in ihracat verilerini, verilerdeki değişkenlikleri özenle takip ettiklerini belirten Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yılmaz yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi ;

'' Son zamanlarda ülkemizden ve özellikle de ilimizden Özbekistan’a yapılan ihracat oranlarını incelediğimizde Özbekistan’ın kayda değer bir yükselişte olduğunu fark ettik. Bunun üzerine Özbekistan Büyükelçiliği ile iletişime geçerek kendilerini ilimize iş insanlarımız ile görüşmeye, gerek ihracat fırsatları gerekse de Özbekistan’daki yatırım fırsatları hakkında bilgi paylaşımında bulunmaya davet ettik. Bizleri kırmayıp davetimize icabet ettikleri için Büyükelçilik Müsteşarı Meşreb Mamirov ve Büyükelçilik Birinci Katip Hurşid Rahmanov’a bir kez daha teşekkür etmek istiyorum

Ziyaret kapsamında ilk olarak üyelerimize Özbekistan ile ilgili sunumun yapıldığı bir toplantı organize ederek imalatçı ve ihracatçı üyelerimiz ile bir araya geldik. Ardından OSB’deki fabrikalarımızı gezerek Büyükelçilik heyeti ile saha çalışması gerçekleştirdik.Kısa vadede planladığımız ilk çalışma Özbekistan Ankara Büyükelçimiz Sn. Alişer Azamhocayev’i ziyaret etmek ve Özbekistan’a iş gezisi düzenleyerek ikili iş görüşmeleri gerçekleştirmek ve Özbekistan ile Kırşehir arasındaki bağlantıları daha da güçlendirmek.

Bu ziyaretin iş insanlarımıza yeni iş fırsatları açmasını ve ilimizin var olan potansiyelini ortaya çıkarmasını ümit ediyorum.

 

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.