grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

AKARYAKIT ZAMLARI PAZARI DA VURDU FİYATLAR GEÇEN YILA ORANLA YÜZDE 100 ARTTI

Pazarcı, artışın sebebini peş peşe gelen zam ve akaryakıt fiyatlarındaki artışa bağladı.

Ekonomi Yayın: 03 Eylül 2023 - Pazar - Güncelleme: 03.09.2023 01:33:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Kış sofralarının vazgeçilmezi turşu için Kırşehir’de ’de hazırlıklar başlarken, turşuluk malzemeler de tezgâhlarda yerini aldı. Turşuluk malzeme fiyatlarında geçtiğimiz yıla göre yüzde 100 artış gözlemlendi. Pazarcı, artışın sebebini peş peşe gelen zam ve akaryakıt fiyatlarındaki artışa bağladı.

Kırşehir’in semt pazarlarından olan Cumartesi pazarı esnafları, bu yıl turşu malzemelerine geçen yıla oranla talebin daha fazla olduğunu, fakat fiyatların yüksek olması sebebiyle vatandaşların az miktarda malzeme aldıklarını ifade etti.
Pazarlarda meyve ve sebzenin fiyatlarını yüksek olduğunu belirten esnaflar, pazarın fiyat şampiyonunun ise bamya olduğunu, ardından sarımsağın geldiğini söylediler. Turşuluk fiyatlarında biber 25 ile 40, şalak ise 30, 40 lira arasında satılıyor. Geçen seneye nazaran bu sene fiyatlar cep yakıyor. Geçen hafta işlerde artış vardı, bu hafta işler pek yolunda değil. Fiyatların yüksek olmasından dolayı vatandaşlar göz ucuyla bakıp geçiyor. O da ister istemez işimize yansıyor. Geçen sene fiyatlar normaldi. Vatandaşlar, ihtiyaçlarını gideriyordu. Bu sene akaryakıta ve gelen diğer zamlar ve girdi fiyatlarının artması sonucu yüksek bir rakamda seyretmesine neden oldu dedi.

Akaryakıta gelen zamlardan kaynaklanan yüksek fiyat olduğunu kaydeden Pazarcılar, “Turşuluk zamanı olduğu için vatandaşlar en fazla turşuluk alıyorlar dedi. Vatandaşlar, havuç, kornişon, yerli salatalığa talepleri fazla. Geçen seneye oranla turşuluk fiyatları yüzde 100 oranında arttı.  Turşuluk fiyatlarında yaşanan artıştan şikâyetçi olan vatandaşlar ise, “Her sene bu aylarda fiyat artışı yapıyorlar. Bütçemize uygun alışveriş yapamıyoruz. Fiyatlar çok yüksek. Birde son zamanlarda art arda gelen zamlar sonrası vatandaşın beli büküldü. Önceden 250 TL ile pazara çıkar filemizi doldurup giderdik, şimdilerde ise 250 TL’ye iki üç kalem pazardan malzeme aldık mı bitiyor. Bırak filenin dolmasını yer bile kaplamıyor filede. Bazı vatandaşlar ise, Sabahın erken saatlerinden itibaren pazarı geziyorum bütçemize uygun turşuluk fiyatı bulamadım. Bu hafta turşuluk almaktan vazgeçtim.” İfadelerini kullandılar.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.