grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

CUMHURİYET; AYDIN, ÇAĞDAŞ NESİLLER İSTER...

Ülkenin geleceğini şekillendiren Milli Eğitim; Yobaz ağırlama, Diyanetin danışma merkezi haline dönüştü.

Gündem Yayın: 26 Ekim 2023 - Perşembe - Güncelleme: 26.10.2023 21:49:00
Editör -
Okuma Süresi: 10 dk.
Google News

CUMHURİYET; AYDIN, ÇAĞDAŞ NESİLLER İSTER...

Ülkenin geleceğini şekillendiren Milli Eğitim; Yobaz ağırlama, Diyanetin danışma merkezi haline dönüştü.

Onlar, saltanatı yıkıp milletin hâkimiyetini kurdu. Bunlar, sıcak para komisyonları ve borsa vurgunlarıyla kendi saltanatlarını kurdular… Onlar, millî devleti kurdu. Bunlar küreselleşip, onların kurduğu devleti yıkıyorlar! Onlar, bütün kaleleri zapt edilmiş, tersanelerine girilmiş bir ülkeyi yeniden kurdu. Bunlar, ülkenin tersanesini, PTT’sini, toprağını ve ormanını yabancılara peşkeş çekip, komisyonları “üçe kapattılar.
Cumhuriyet nedir? ‘Adam olmaktır. Adam’!

Atatürk’ün kurduğu ‘Cumhuriyet’ ne Çin Halk Cumhuriyeti ne de İran İslam Cumhuriyeti gibi bir cumhuriyet değildir. Aslında bunlardan birincisi komünist totaliter yönetim biçimi, diğeri ise dinsel totaliter yönetim biçimidir. Sonuçta her ikisi de bir tür diktatörlüktür. Bugün Türkiye’de ‘Cumhuriyetin’ sadece adı kalmıştır. Birde Muhalefetin tepeliğinde. Özetle üstün ideallerle kurulmuş Türkiye Cumhuriyeti ‘ölüyor’…

Gerçek bir cumhuriyet, monarşik, oligarşik, totaliter, teokratik, saltanat, halifelik veya bunlara benzer yönetim biçimleriyle hiçbir şekil ve anlamda ortaklık kabul etmez. Demokratik yapı ve demokratik toplum esastır. Gerçek bir cumhuriyet yönetiminde tebaa, yani kul yoktur, anayasal haklarına sahip vatandaş vardır. Bir ülkede hukuk varsa dogmatik sistemlerin helallikle işlenmesi akıl alır değildir.

Cumhuriyet; ‘Res Public/Kamuya ait yönetim şekli’… İnsanlığın yüzlerce yıllık rüyası. Türkiye Cumhuriyet Ümmetlikten kurtulmanın. Kul olmaktan çıkıp,  Birey olma, kendini yönetme halidir. Özgürlüğün, insan olmanın, erdemin bayramıdır ‘Cumhuriyet’…

Dünya’da ilk defa bir İslam toplumu egemenliğin tamamen halka ait olduğu ve yöneticilerin periyodik aralıklarla seçildiği, seçilenlerin ömür boyu yönetimde kalmayacakları ve seçime halkın tümünün katıldığı bir devlet şekli olan Cumhuriyet 29 Ekim 1923 günü ilan edildi… Cumhuriyetin bireye sağladığı hak ve menfaatleri bir kenara iten halk, tek adam rejimine dönüş yaptı. Ve bugün seçtiği adamın önünde ceket düğmeleyip kapısında bekliyorsa zaten cumhuriyeti hak etmiyordur.

Bir ülkede iktidar, milletin sırtından vahşice topladığı vergileri, ceza ve harçları milletin gelişimi yerine gericiliğin odağı, yobaz ağırlama merkezi haline gelmiş Diyanet İşlerine, karanlık çağ artıklarına destek veriyor, Milli Eğitim için sadece din okullarına aktarıyorsa Cumhuriyetin amaçlarına ve işleyişine açık düşmanlıktır.

Cumhuriyet 100 yılını geride bırakmasına 3 gün kaldı.

Cumhuriyetin kendilerine tanıdığı fırsat eşitliğini vatan hainliğine çeviren, beraber yürüyüp, beraberce yıkmak için yola çıktıkları koalisyon ortağı Fetullah Gülen için ‘Türkçe Olimpiyatlar’ kılıfıyla 1 milyon adet ‘hatıra’ 1TL basan ahlak, Cumhuriyetin 100ncü yılı için uyduruk bahanelerle yasaklar getirme derdinde ise bu açık ara Cumhuriyet düşmanlığı değilse nedir?

Ülkede ‘22 yıldır yaşananları olağan bir siyasi süreç olarak kabul ederseniz çok yanılırsınız… İktidarın planlı ve kasıtlı icraatlarını klasik bir muhalefet anlayışıyla basit bir siyasi beceriksizlik, yandaşa rant sağlama ve irtikap mantığı içinde açıklamak, gözü açılmamış siyasi bir saflık ve budalalıktır... AKP, alıştığımız manada bir siyasi parti değil, bilakis ‘İhvan’cı’ geleneğin temsilcisi olan, marjinal içgüdüsel reflekslere sahip Cumhuriyete, kuruluş değerlerine ana felsefesine düşman bir partidir! Daha açık ifade etmek gerekirse; bu kuruluş, parti ifadesinin ötesinde içeriği ve faaliyetleri itibarıyla her şeyi göze almış bir siyasal İslam örgütüdür…

Cumhuriyet tüm bu anlayışı ve kullanımı reddeder!

Bu yapı dış destekli bir proje ile iktidarı ele geçirdiği günden itibaren Cumhuriyet Türkiye’sini yönetilecek değil darülharp mantığı içinde fethedilecek bir ülke olarak görmüştür! Türkiye Cumhuriyeti bu örgütsel yapının nezdinde kafirler tarafından kurulmuş ve il fırsatta yıkılması gereken bir küffar devlettir! Mevcut yapıyla geçmişten illiyet bağı bulunan ve Almanya’da devlet destekli örgütlenmiş olan kara sesin de ifade ettiği gibi Baş Kâfir ise maketini sembolik olarak idam ettikleri Mustafa Kemal Atatürk’tür!

İzmir’e ‘Gâvur İzmir’… Söylevi ve ‘Diyarbakır bir yıldız olabilir’ düşüncesini dışa vurumu olan anlayış, Türkiye geneli ve kuruluş felsefesi içinde tümüyle kâfir ülkesi kabul ettikleri Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin malını, mülkünü yemek, ülke topraklarını pazarlamak. Millet değeri olan ‘Kimlik’ satışı yapmak! Banka faizini almak, talan etmek, içini boşaltmak uyguladıkları darülharp nedeniyle bunlara hak ve helaldir! Çünkü kendi dışında kalan için olması gerekenlerin başında sabır. Kullanmaması gereken ise faizdir…

Bunlar yıllardır bu ülke ve laik toplumla hep savaş halinde oldular ve bunun için de çaldıklarını hırsızlık malı değil hep ganimet olarak gördüler! Bunlar için yok ettikleri, milletin hazinesi değil küffarın kasası oldu! Küffar kabul ettikleri laik toplumun iffeti, namusu, kızları da malı gibi haktı, helaldi! Bunların kadına bakışı açıkça ortada değil mi? Bunlar kendi eşlerini de devredecek kadar alçaktırlar. Kadın bunlar için alınıp satılan bir metadan başka bir şey değildir. Cumhuriyet kazanımlarının en önemlisi ve uygulamada olması gereken kadın erkek eşitliğidir. Şimdi anladınız mı; onca malın, mülkün haraç, mezat satılmasını! Hazinenin tamtakır boşaltılmasını! Kadına, kız çocuklarına bakışlarını. Eğitimde dejenerasyonu!

Her türlü milli servetin iç edilip ganimet misali paylaşılmasını! Milletin malıyla büyük bir ihtişam ve saltanat içinde yaşam sürme nedenlerini anlayabiliyor musunuz? 500 milyon dolarlık uçakla para dilenmeye gitmenin ana mantığında yatan algı. Gerisi lafügüzaftır. Milletin ve evlatlarının sefalete terk edilip borç batağında yaşatılmasını ve bundan da büyük bir zevk alıyor olmaları hangi ahlakın somut halidir derseniz gerçekleri görmüyor sadece bakıyorsunuz demektir.

Sübyan mektepleri açmak, Sübyanların ırzına geçilip çocuk yaşta hoca nikâhı evlendirmek sonuçta akıl dışı garip açıklamalar yapılmasını!

Tüm ekonomik kuralların yok sayılması! İzmir İktisat Kongresi Türkiye Cumhuriyeti Cumhuriyetin ilanından tam 5 ay önce yapılmış. Toplamda üç ay sürmüştür. Kadro ‘Kurtuluş Savaşı’ ile kazanılan zaferden sonra önceliği siyasi ve ekonomik bağımsızlık olarak görmüştür.

Sarayda hazırlanan, kimin mantığı ve projesi açık olarak bilinen ‘Yeni Anayasa’… T.C. ibarelerinin parçalarcasına sökülmesi, Milli bayramları kutlanmama girişimleri ve garip bahaneler! Haddini aşan keşke Yunan kazansaydı söyleminin nedenini! Bir deliye arka çıkan siyasi ve asker ve bürokratlar. Hain cenazelerine yapılan devlet törenlerini ve tabutlarına omuz vermeler!  Devlet dairelerinde Atatürk posterlerinin baş aşağı asılma nedenlerini! Türk’ün destanı Ergenekon’a kara çalmalar! TSK’yı ve bağlı tüm askeri kurumları tahrip etmelerini! Türk bayrağının üzerinde bağdaş kurup değersizleştirmelerini! İstiklal Marşı’nda ayağa kalkmamalarını! Andımıza karşı olmalarını ve ısrarla yasaklatılmalarını! Anlıyorsanız bugün hiç geri kalmadan evinizin pencere ve balkonlarını Türk bayraklarıyla, Atatürk posterleriyle donatın ki; yobazların uykusu kaçsın. İnlerine dönmezler belki ama en azından uyuttuk zannettikleri milletin uyumadığını anlamış olurlar.

Türklük ifadesine olan düşmanlığın nedenini! Atatürk’e ve kahramanlara yapılan onca hakaret ve saygısızlıkları! Şehide kelle, askere tane Mustafa Kemal Atatürk ve İnönü’ye ‘iki Ayyaş demeleri! Askerimizin başına çuval geçirildiği gün alaycı küçümsen sözler.

Sürekli olarak anayasanın ilk dört maddesini hedef almalarını! Demografik yapıyı tahrip etmek ve ihvancı yapıya uygun yeni bir toplum inşa etmek için adeta bir kavimler göçüne dönüştürülmüş milyonlarca sığınmacının ülkeye girmesine göz yummalarının ve vatandaşlık vermeye başlamalarının nedenini!

Cumhuriyet bir halk iradesidir. Hukukun üstünlüğünü önemser. partileşmiş devlet içinde partileşmiş asker, yargıç ve bürokrat barındırır…

Her türlü itiraza rağmen pişkin ve soğukkanlı tutumları! Kayıp silahların çözülmeyen akıbeti! Ülkenin yolgeçen hanı olması. Kara paracılara, uyuşturucu baronlarına cennet olup yurttaşlık kazandırılması, hırsızların banka talanının faturasının millete ödettirilmesi, lüks ve şatafata ‘Fındık fıstık parası’ diyecek kadar yüzsüzler.

Kendi yandaşlarına verilen aşırı silah ruhsatları! Muhalefet edenlerin havadan sudan sebeplerle tutuklanmalarını! Bir korku imparatorluğunun kurulmuş olması! Medyadaki yoğun algı yönetiminin sebebi! Zannediyor musunuz ki yıllarca sarf ettikleri böylesi bir çabayı bir anda yok kabul ederler! Bunlar bu ülkenin başından sessiz sedasız çekip gitmezler. Ülkeye doldurdukları 17 milyon mülteci. Bunlara verilen 97 milyar dolar derler! Harcanan 460 milyar TL. Bunlar için Cumhuriyetin 100nci yılı üzerlerinde yapışmış olan şerefsiz düşünceye bağlı olan kin ve intikam daha da keskinleşecektir.

Mevcut muhalefet ve sıradan söylemler bunlar için tırıvırı… Çünkü kendi içindeki çapsızlığı çözememiş muhalefet iktidarın ve payandasının ekmeğine yağ sürmekle meşgul.

İyi biliniz bu anlayış onlar için ihvan bizler için müdafaa-i hukuk mücadelesidir...

#
Yorumlar (1)
Ahmet Serdar
30.10.2023 12:23
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.