grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Ahi Hekimler Topluluğu Tarafından “Gazze’de Doktor Olmak” Konulu Fotoğraf Sergisi Açıldı

Ahi Hekimler Topluluğu Tarafından “Gazze’de Doktor Olmak” Konulu Fotoğraf Sergisi Açıldı

Gündem Yayın: 04 Aralık 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 04.12.2023 23:07:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

İsrail tarafından yaklaşık 2 aydır savaşlarda dokunulmazlığı olan kadın, çocuk, yaşlı, sivil, hastane, sağlık çalışanı, doktor tanımadan yapılan soykırıma dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla Tıp Fakültesinde ''Gazze'de Doktor Olmak'' konulu fotoğraf sergisi açıldı. Ahi Hekimler Topluluğu tarafından Tıp Fakültesi içerisinde açılan fotoğraf sergisi Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil tarafından ziyaret edildi. Ziyarette Rektör Karahocagil’e Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Güneş ile Rektör Yardımcısı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Özata eşlik etti.
Rektör Karahocagil böyle anlamlı bir etkinlik yaparak tıp fakültesi öğrencileri arasında farkındalık oluşturan Ahi Hekimler Topluluğu üyesi gençleri tebrik etti ve üniversitemizde bu tür anlamlı etkinliklerin artması için üniversite yönetimi olarak her türlü desteği verdiklerini belirtti. Rektör Karahocagil hastane, okul, sağlık çalışanı, üniversite ayırt etmeden tüm Gazze’yi bombalayan ve masumları öldüren İsrail’in yapmış olduğu bu katliama başta ülkemiz olmak üzere dünyadaki tüm halklar tarafından yoğun protestolar ile tepki gösterildiğini ifade etti. Hekim olmak sadece insanların bedenen tedavi edilmesi olmadığını, savaşların önlenmesi için toplumsal farkındalık oluşturmak için gayret göstermenin de bir koruyucu sağlık hizmeti olduğunu belirtti.

Ahi Hekimler Topluluğu başkanı tıp fakültesi 2. sınıf öğrencisi Şevket Taner de Rektörümüzün, rektör yardımcılarımızın fotoğraf sergimizi ziyaret ederek bizleri onurlandırdıkları için çok teşekkür ediyoruz dedi. Ahi Hekimler Topluluğu olarak yaptığımız etkinliklerde dekanlığımızın ve üniversite yönetimimizin vermiş olduğu desteklerden dolayı müteşekkir olduklarını ifade etti. İlerleyen zamanlarda Filistin'in sadece bir toprak meselesi olmadığını bir insanlık meselesi olduğunu anlatmak amacıyla Gazze, Sağlık ve Filistin konulu panel düzenlemek için hazırlıklar yaptıklarını ve yurtiçi ve yurtdışından misafirlerin daveti ile alakalı çalıştıklarını belirtti ve tüm tıp fakültesi öğrencilerimizi Ahi Hekimler Topluluğuna üye olarak destek vermelerini beklediklerini söyledi

Fotoğraf sergisi ziyareti sonrası Rektör Karahocagil Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Güneş’i  makamında ziyaret ederek fakülte akreditasyon hazırlıkları ile alakalı bilgiler aldı.


#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.