grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Diş Hekimleri Günü ve Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası açıklaması;

Şehit Polis Hayrettin Yılmaz Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt.Müge Şebnem ŞAHİN’in Türk Diş Hekimleri Günü ve Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası açıklaması;

Sağlık Yayın: 22 Kasım 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 22.11.2023 23:19:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Şehit Polis Hayrettin Yılmaz Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt.Müge Şebnem ŞAHİN’in Türk Diş Hekimleri Günü ve Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası açıklaması;
“ Her yıl 22 Kasım “Türk Diş Hekimleri Günü” ve bugünü içine alan hafta “Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası” olarak kutlamaktayız. İnsanlık tarihine baktığımızda, yaşamın en önemli kriterinin sağlık ve sağlığın devamını korumak olduğu, ağız ve diş sağlığının çok önemli bir bölümünü oluşturduğunu açıkça görmekteyiz.
Tüm yaş gruplarının yaşam kalitesini etkileyen, ancak doğrudan tehdit etmediği için ihmal edilen diş ve diş eti hastalıkları, toplumun en sık görülen sağlık problemi olmaya devam etmektedir. Oysa diş ve diş eti hastalıkları; önlenebilir, kontrol edilebilir ve tedavi edilebilir hastalıklar grubunda yer almaktadır.
Bu nedenle, “Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası” olarak kutladığımız bu haftada, toplumun ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlenmesine katkı sağlamak, bu konuya dikkat çekmek, doğru alışkanlıklar kazandırarak daha geniş kitlelere ulaşabilmek amacıyla çalışmalar yapmaktayız. Tüm sağlık konularında olduğu gibi ağız ve diş sağlığı ile ilgili hastalıklarda da tedaviden çok koruyucu önlemlere ağırlık vermek oldukça anlamlı sonuçlar doğurmaktadır.
Çocuk ve gençlerin gelişim dönemlerinde edindikleri tutum ve davranışların, ileriki yaşlarda hem genel sağlıklarının hem de ağız ve diş sağlıklarının şekillendirilmesi açısından son derece önemli olduğu aşikardır ve bu nedenle sağlıklı nesiller için öncelikle çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimine özen gösterilmesi gerekmektedir.
Bu bilinç ile tüm etik değerlere sahip çıkarak, toplum ağız ve diş sağlığını yükseltme çabası gösteren mesai arkadaşlarımı gönülden kutluyor, özverili çalışmalarıdan dolayı teşekkür ediyorum.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.