grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Kırşehir'de ''Eyyam-ı Bahur Etkili Oluyor

Yazın en sıcak ve bunaltıcı günlerini tanımlayan eyyam-ı bahur sıcakları, tüm yurtta olduğu gibi Kırşehir'de de etkisini oldukça hissettiriyor.

Yaşam Yayın: 07 Ağustos 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 07.08.2023 23:38:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Türkiye'nin tam ortasında bulunan Ahiler ve Ozanlar diyarı Kırşehir, dün itibariyle etkisini göstermeye başlayan yeni bir sıcak hava dalgasıyla kavruluyor."Çöl sıcakları", "cehennem sıcakları" ve "Afrika sıcakları" olarak da tanımlanan eyyam-ı bahur ile kentte gün içerisinde hava sıcaklığının pik noktaya ulaştı.Hava sıcaklığı ile birlikte hafif esen rüzgar bile insanların yüzüne sıcak hava üfürüyor.Bu da serin olduğu için kullanılan gölgelik alanlarda durmayı zorlaştırıyor.

Kırşehir'de etkili olan ''eyyam-ı bahur'' yani çöl sıcaklarından bunalan vatandaşların büyük bir kısmı evlerinden çıkmamayı tercih ederken bazıları ise parklardaki gölgelik alanlarda serinlemeye çalışıyor.Havanın aşırı sıcak olması nedeniyle vatandaşların bir kısmı ise daha serin olabileceği düşüncesiyle yüksek alanlara çıkarak vakit geçiriyor.Kırşehir'de etkisini artıran hava sıcaklığı vatandaşlara bunaltıcı bir gün yaşatırken, meydan ve parklarda sakinlik gözleniyor.

Serinlemek için baraj ve göletlere akın edenlerin sayısı da bir hayli fazla ancak uzmanlar ırmak, gölet ve barajlarda boğulma tehlikesi nedeniyle vatandaşlara sık sık uyarıda bulunuyorlar.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.