grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

CHP'nin Yeni Genel Başkanı Özgür Özel Oldu

CHP'de 2. turun galibi Özgür Özel oldu ve CHP'nin Yeni Genel Başkanı seçildi.

Gündem Yayın: 05 Kasım 2023 - Pazar - Güncelleme: 05.11.2023 18:52:00
Editör -
Okuma Süresi: 8 dk.
Google News

4 Kasım Cumartesi günü başlayan CHP'nin 38. olağan genel kurulunda 1366 kurultay delegesi yeni genel başkanı belirlemek için oy kullandı.İlk oylamada Kemal Kılıçdaroğlu 664, Özgür Özel ise 682 oy aldı.Salt çoğunluğun arandığı kurultayda 684'e ulaşılması gerekiyordu.Böylece Özgür Özel 2 oyla Genel Başkanlığı ilk turda kaçırdı ve seçim 2. tura kaldı.

 

BU KEZ 812 OY ALDI

CHP 38. Olağan Kurultayı’nda genel başkanlık seçimi, ikinci turda tamamlandı. Saat 00.30’da başlayan seçim için oy verme işlemi saat 02.30’da sona erdi.Buna göre delegelerin oylarıyla CHP’nin yeni genel başkanı Özgür Özel oldu.Özel delegelerden 812, Kılıçdaroğlu ise 536 oy aldı. İlk tura göre Özel, 130 oy daha fazla aldı.

Sonucu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu duyurdu.

 

KILIÇDAROĞLU SALONDAN AYRILDI

Oy verme işleminin bitmesinden yaklaşık 20 dakika önce Kılıçdaroğlu, salondan ayrıldı.

 

Özgür Özel gece yarısı yaptığı teşekkür konuşmasında şu mesajları verdi:

“Sayın Divan Başkanım, hayatımın en büyük gururunu, en büyük onurunu yaşıyorum. Bunu CHP’nin 100. yılında ve CHP’nin hatta Türkiye’nin 100. yılında kurulan ilk sandığında, ikinci yüzyıla yön verecek partimizin kurultayında oy birliğiyle ve hepimizin yürekten desteklediği şekilde şahsınıza verilen bu onurlu görevi layıkıyla yerine getirdiğiniz için tüm CHP’liler adına size teşekkür ediyorum.

“ADALET YÜRÜYÜŞÜNE HEP BERABER DEVAM EDECEĞİZ”

Bugün ilk tur sonuçlandıktan sonra o daha önce pek az deneyimlenen ve iki oy farkla ikinci tura kalan seçim sırasında ben oraya geleyim Özgür Başkanımızın elini kaldırayım niyetini ifade eden hepimizi duygulandıran, şimdi bizimle birlikte, gönlü bizimle birlikte olan bundan sonra başlattığı adalet yürüyüşüne hep beraber devam edeceğimiz sayın Genel Başkanımıza teşekkür ediyorum. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na… Omzuma yüklemiş olduğunuz sorumluluğun farkındayım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, İsmet Paşa’nın, Bülent Ecevit’in, Deniz Baykal’ın, Murat Karayalçın’ın, Hikmet Çetin’in, Altan Öymen’in ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun koltuğunda oturmak, onların emanetine sahip çıkmak bundan sonra benimle birlikte hepinizin görevidir. Ben, sizlere güveniyorum.

“TÜM CHP’LİLERE YÜREKTEN TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Bir teşekkürü kolay kolay siyaset sahnesinde görülmeyen ama bu süreçte bütün geçmişteki pratiklerinin aksine yanımda olan, beni yetiştiren anneme, babama, kardeşime, sevgili eşim Didem’e, biricik kızım İpek’e ve Özel, Okay ve Menemenlioğlu ailelerine yürekten teşekkür ediyorum. İlk okul öğretmenimden yatılı okuldaki öğretmenlerime kadar beni yetiştiren tüm öğretmenlerime, bugün beni burada yalnız bırakmayan Bornova Anadolu Lisesi mezunu arkadaşlarıma ve elbette böylesi bir gecede, gecenin bu saatinde bu büyük onuru benimle birlikte yaşayan tüm delegelerimize, tüm CHP’lilere yürekten teşekkür ediyorum.

“1366 DELEGEMİZİ BANA OY VERMİŞ KABUL EDİYORUM”

CHP’nin 130 milletvekilinde oluşan harika bir grubu var. Çok konuşuldu. Buraya kim kaç milletvekilinin desteğiyle geldi diye. Bu salonda 130 milletvekilimizle el ele, omuz omuza çıkıyorum. Salona il başkanlarımızla girdik. Bu salondan 81 il başkanımızla kol kola, omuz omuza çıkıyorum. İmza sayıları çok konuşuldu. Ben seçim sonuçlarını sayın Başkanım Müsaade ederse 1366 delegemizi bana oy vermiş kabul ediyor, hepsine teşekkür ediyorum.

“HİÇBİR KIRGINLIK ÇIKARMAYACAĞIMA KENDİ ADIMA SÖZ VERİYORUM”

Zorlu bir süreci geride bıraktık. Kolay değildi büyük bir üzüntünün travmanın arkasından umutsuzluğu umuda çevirmek, düşmüş omuzları dikleştirmek, yere bakan yüzleri havaya kaldırmak ve asılan suratları güldürmek, buna inandık; arkadaşlarımızla inandık; sizlere inandık; siz de inandınız ve umudu yükselttiniz.

Umut içindeyiz. Bu zor süreçte, bu salondan dışarıya hiçbir kırgınlık çıkarmayacağıma kendi adıma söz veriyorum. Benim süreç boyunca ve bugün istemeden kırdıklarım olduysa affola.

“İLK ZİYARETİ HATAY’A YAPACAĞIM”

Grubumuz pazartesi sabahından itibaren Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki mücadelesine, büyük bir enerjiyle ve tek yumruk olarak devam edecek. Bizler de hep birlikte beş ay sonraki çok önemli yerel seçim sürecine odaklanacağız.

Buradan bir buçuk milyon üyemize diyorum ki: Biz Cumhuriyetin 100. yılında yaşadığımız büyük üzüntüyü telafi etmek, yüzleri güldürmek, ikinci yüzyıla zaferle girmek için örgütümüzde yarından itibaren seferberlik ilan ediyorum.

Durmayacağız, çalışacağız, omuz omuza çalışacağız. Elimizdeki belediyelerin tamamını yeniden kazanacak, yanlarına yenilerini ekleyecek ve hep birlikte büyük bir zaferi kazanacağız. Ben buna inanıyorum. Bunun için de sizlere güveniyorum. Kendi adıma iki sözü tutacağımı ifade ederek sözlerimi sonlandırayım.

Örgüte verdiğim bütün sözleri tutacağım. Yarın sabah, 09.30’da 81 il başkanımla yarınki PM sürecini görüşmek üzere toplantı koydum. Kendilerini davet ediyorum. Ön seçime yönelik, demokratik tüzüğe yönelik, bundan sonra bu partiye yakışır her türlü iyileştirmede verdiğimiz sözleri hep beraber zaman kaybetmeden tutacağız. Bir de benim bir sözüm var. Sayın başkanın da emeğinin çok olduğu Hatay… Hatay’a gittiğimde siyaset konuşmadım. Dedim ki: Mazbatamı alacağım, ilk ziyareti Hatay’a yapacağım. Hatay’ı ve deprem bölgesini sürekli gündemde tutacağım. Devamında ertesi ziyaretin, ikinci memleketim Osmaniye’ye olacak. Söz verdim Osmaniye, geliyorum.

“YOLUMUZ AÇIK OLSUN, YOLUNUZ AÇIK OLSUN”

Bundan sonra hep beraber büyük zaferler yaşayacağız. Bugün burada zafer CHP’den bir adayın değildir. Bir ekibin değildir. Bir yarışmanın sonunda kazanılan bir zafer değildir. Bugünkü zaferin galibi bütün CHP’lilerdir. Biz bütün Türkiye’ye ve dünyaya parti içi demokrasiyi, çoklu yarışı, CHP’de genel başkanın demokratik seçimlerle değişebileceğini her birlikte gösterdik. Şimdi CHP’deki değişim sadece kendi içimizdeki bir merhaleyi katetmektir. Şimdi önceki genel başkanlarımızla, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’yla ve bu partiye emek veren herkesle birlikte el ele, omuz omuza yerel seçim zaferi için yola çıkıyoruz. Yolumuz açık olsun, yolunuz açık olsun.”

 

KILIÇDAROĞLU'NDAN KUTLAMA

Kemal Kılıçdaroğlu ise yaptığı açıklamada , '' Büyük Önderimiz Atatürk’ün emanetini, bugüne kadar onurla taşıdım. Ve bugün, kurultay delegelerimizin verdiği kararla, Genel Başkanlık görevine veda ediyorum. Bugüne kadar mücadelemize omuz veren herkese teşekkür ederim. Genel Başkanlık görevine seçilen yeni Genel Başkanımız Özgür Özel’i kutluyor, başarılar diliyorum'' dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.