grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Kırşehir Böylesini Ne Gördü Ne de Duydu

Özbağ'da yaptığı millet bahçesi çürüyen, kurduğu turşu fabrikası batan, işçilere maaşlarını eksik ödeyen Belediye Başkanı Rasim Arazay tekrar aday gösterilmesi tepki çekiyor.

Siyaset Yayın: 23 Şubat 2024 - Cuma - Güncelleme: 23.02.2024 22:48:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Özbağ'ın Belediye Başkanı Rasim Arazay, 2019'da seçildiğinde keşif uçuşu yapan helikopterin önüne gelerek gelecek seçimler için Özbağ'a havalimanı sözü vermişti.Arazay'ın helikopter önündeki konuşması ve havalimanı sözü ne kadar gerçekçi bulundu bilinmez fakat daha sonra yaşanacakların habercisi gibiydi.

 

 

Rasim Arazay, Kılıkçözü deresi kenarında Millet Bahçesi inşa edeceğini açıkladı ve çalışmalara başladı.Arazay'a dönemin Ankara Milletvekili Hacı Turan da destek verdi.Bunun ardından Arazay, yol boyundaki ticari ruhsatlara sorun çıkarmaya başladı.Millet Bahçesi çalışması adı altında kilometrelerce uzunlukta 2 metre genişliğinde kilit parke yol döşendi.Hiç kimse doğal yürüyüş yolu güzergahı üzerine 2 metre genişliğinde kilit parke yol döşenmesine anlam veremedi.

 

 

Millet Bahçesi'ne dikilen çamlar ve güller kurudu ya da hayvanlar tarafından yenildi.Arazay gelen tepkiler üzerine, '' davar yediyse ben napim?'' diyerek kendisini savundu.Millet Bahçesi'ne yerleştirilen banklar çürümeye yüz tuttu.Millet Bahçesi bakımsızlıktan otların arasında kaldı ve böylece milyonlarca kamu kaynağı heba edilmiş oldu.

 

 

Özbağ'ın bir diğer fiyaskosu ise Turşu Fabrikası oldu.Özbağ Turşusu adı altında kurulan fabrikanın faaliyetleri bir süre sonra durdu.Üretilen ancak satılamayarak elde kalan turşuların akıbeti hala çözülemedi.Bazı vatandaşlar,elde kalan ve bozulan turşuların imha edildiğini ileri sürdü.Özbağ Belediyesi, devlet kaynaklarını har vurup harman savururken işçilerine zaman zaman maaşlarını tam olarak veremez hale geldi.

 

Herkes satılamayan ve elde kalan turşuların akıbetini merak ediyor.Bazı vatandaşlar turşuların imha edildiğini ileri sürüyor.

Buna rağmen Rasim Arazay Belediye binası dikme inadından vazgeçmedi ve mevcut binanın arkasındaki inşaatı tamamlayarak yeni makamına yerleşti.Ancak Özbağ Halkı, günlük onbinlerce araç geçen beldede bu fırsatın değerlendirilmesi gerektiğini düşündükleri projeler gerçekleştirilmesini ya da özel girişimlerin önünün açılmasını bekliyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.