grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

GEN Koleji'nden Kanada Ontario Eyaleti Lise Diploması

“Kanada OSSD programını başarıyla tamamlayan GEN Koleji öğrencileri, Türkiye ve Kanada Ontario Eyaleti lise diplomasına sahip olarak liseden mezun olacak…”

Eğitim Yayın: 06 Temmuz 2023 - Perşembe - Güncelleme: 06.07.2023 14:54:00
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
Google News

 

 

 

GEN Gelecek Nesiller Koleji, Kanada Ontario eyaletinde ve Kanada genelinde 8 okulu bulunan Blyth Academy Okulları ile imzaladığı iş birliği protokolü sayesinde 2023-2024 eğitim öğretim yılı itibariyle GEN Koleji Anadolu Lisesi ve Fen Lisesindeki öğrencilerine, Kanada Ontario State Secondary School Diploma (OSSD) programı sunmaya başlıyor.

 

GEN Koleji, Kanada OSSD programı ile Gelecek Nesiller Eğitim Modeli’nin entegre edilerek geliştirilen yeni akademik yapılanmasıyla, öğrencilerin uluslararası geçerliliği olan güçlü bir program ile Dünya Vatandaşı olarak yetişmelerini ve yurtdışı eğitime erişimlerini artırmayı hedefliyor.

 

‘Çift diploma ile öğrencilerin yurt dışı üniversitelere erişimini artıracağız’

 

İnsancıl yaklaşımı, yenilikçi vizyonu, çağı yakalayan eğitim programı ve gelişim odaklı kimliğiyle öne çıkan GEN Koleji, küreselleşen dünyada evrim niteliğinde gerçekleşen değişimlerin farkında olarak bilimin ışığında geliştirdiği Gelecek Nesiller Eğitim Modelini, Kanada merkezli diploma programı iş birliği ile uluslararası boyuta taşıyor.

 

Akademik başarıdan sportif başarılara, sosyal sorumluluktan sanata kadar 38 yılda birçok alanda sayısız başarıya imza atan GEN Koleji’nin sunduğu Çift Diploma imkanı ile öğrencilerin Türkiye’de olduğu gibi yurtdışındaki üniversitelere ve kariyer fırsatlarına erişimleri kolaylaşıyor.

 

Çift Diploma Programı ile, GEN Koleji’nde yabancı dil eğitimi güçlendirilerek GEN Koleji Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi'nden mezun olan öğrencinin T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Lise Diploması ile birlikte Kanada Ontario Eyaleti Lise Diploması almasına olanak sağlanıyor.

 

Kanada OSSD programının detaylarını paylaşan GEN Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Erol Boy, “GEN Koleji öğrencilerinin uluslararası okullara erişimini daha yüksek seviyelere çıkaracağız. Özellikle yabancı dil eğitiminde çıta çok daha yükselecek. Öğrencilerimize sunduğumuz ayrıcalıklı eğitim sistemi, Kanada’da işbirliği sağladığımız okulun ve GEN Koleji’nin eğitim uzmanlarının katkıları ile anaokulundan üniversiteye sürdürülebilir, daha inovatif ve daha güçlü bir yapıya kavuşacak” dedi.

 

Öğrencilere Kanada OSSD iş birliği ile çift diploma imkânı sağlanacağının müjdesini veren Yönetim Kurulu Üyeleri Sevinç Erşen ve Beren Serpicioğlu ise diploma programı ile ilgili şunları söylediler:

 

“GEN Koleji ve Kanada OSSD Çift Diploma Programı, Türk ve Kanada lise programlarının birbirlerine entegre edilmesiyle geliştirilmiş güçlü bir akademik programdır. Bu program hem Türk hem de Kanada eğitim sistemlerinin hedef kazanımlarının tümünü kapsamaktadır. Bu program ile öğrencilerimiz hem GEN Koleji Lise diploması hem de Ontario (Kanada) Lise diploması almaya hak kazanacaklar. GEN Koleji ve Ontario Ortaöğretim müfredatı ile birleştirilen yeni eğitim modelinde, öğrencilerin ihtiyaç duydukları tüm temel dersleri içeren 4 yıllık esnek bir program oluşturduk.

 

Kanada, ABD ve İngiltere başta olmak üzere pek çok ülkede geçerli

 

Üniversite eğitimine yurt dışında devam etmek isteyen öğrencilerimiz için başta Kanada olmak üzere; ABD, İngiltere ve dünyadaki birçok gelişmiş ülkede geçerli Ontario Secondary School Diploması ile yurtdışı üniversitelerine erişimlerini kolaylaştıracağız. Çift Diploma Programına katılacak öğrencilerimiz için en önemli avantajlardan biri, Kanada'da birçok üniversite tarafından yalnızca Kanada'dan alınan lise diplomalarına tanınan öncelikten faydalanmak ve burs olanaklarına başvurabiliyor olmaktır.

 

İngilizce hazırlık yılı ve SAT, TOEFEL, IELTS sınavlarından muafiyet

 

Çift Diploma Programı sayesinde birçok yurtdışı üniversitesinde akademik hazırlık yılından muaf olma olanağı bulunuyor. GEN Koleji öğrencileri, tamamlanan bu uluslararası program sayesinde birçok üniversiteye SAT, TOEFL, IELTS vb. sınavlara gerek kalmadan başvuru yapma imkanına sahip oluyor. Küresel iş birliği modeli sayesinde GEN Koleji'nde okuyan öğrenciler, Ontario (Kanada) öğrencileri ile aynı avantajlardan yararlanacak ve mezun olduktan sonra, öğrenciler dünya çapında tanınan Ontario Lise Diploması’na sahip olacaklar.”

 

Öğrenciler ve veliler memnun

 

Mayıs ve Haziran 2023’te gerçekleşen Çift Diploma Programı Tanıtım Toplantılarına katılan GEN Koleji öğrencileri ve velileri ise Kanada merkezli OSSD iş birliğinin kendilerine önemli katkılarının olacağını kaydederek yeni eğitim-öğretim yılı için heyecanlı olduklarını belirttiler. Bu programa katılacak olan öğrenciler; ek kazanım derslerinden oluşan çift diploma programının yıl içinde ders alarak ve yaz okulundan faydalanarak tamamlanıyor olmasını, rahatça uygulanabilir bir çalışma olarak değerlendirdiler.

 

Çift Diploma Programı’na katılmak isteyen öğrenciler GEN Koleji Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi Bakırköy, Ümraniye ve Diyarbakır kampüslerinde kayıtlarını gerçekleştirecekler.

 

2023 LGS başarısına %100’e varan burs imkanı

 

GEN Koleji ayrıca, Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi Bakırköy, Ümraniye ve Diyarbakır kampüslerinde öğrencilerin LGS başarılarını en az %45’den %100’e kadar başarı bursları ile ödüllendiriyor.

 

Eğitimdeki 38 yıllık deneyim ile öğrencilerini bilim, kültür, sanat, spor, girişimcilik, sosyal sorumluluk gibi birçok alanda geliştiren ve 21.yüzyıl yaşam ve iletişim becerileri ile donatarak geleceğe hazırlayan GEN Gelecek Nesiller Koleji; Ataşehir, Bakırköy, Ümraniye ve Diyarbakır’daki okullarında anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimi sunuyor.

 

GEN Başarı Bursu ve GEN Çift Diploma Programı ile ilgili resmi web sitesi üzerinden bilgi alınıyor. https://panel.basinlistem.com/UrlRedirect.ashx?Mail=ahihaber.net@gmail.com&MailID=29001467&url=https%3a%2f%2fbasvuru.gen.k12.tr%2f

 

Fotoğrafları indirmek için lütfen üzerlerine tıklayınız!.

Ek-1 GEN KOLEJİNDEN ÇİFT DİPLOMA_BASIN BÜLTENİ


Ekleri indirmek için lütfen üzerlerine tıklayınız…
BÜTÜN DOSYALARI VE RESİMLERİ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Ceyda Ünsal
Kurucu ve İletişim Danışmanı
Ünsal İletişim

Tel: 0 532 367 31 83
Cep: .
E-posta: ceydaunsal74@gmail.com

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.