grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Dilan Polat ve Engin Polat Tutuklandı

Haklarında kara para aklama ve vergi kaçırma gibi iddialara ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan sosyal medya fenomeni Dilan Polat ile Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 12 kişi hakkında tutuklama kararı verildi.

Gündem Yayın: 05 Kasım 2023 - Pazar - Güncelleme: 05.11.2023 18:57:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Haklarında kara para aklama ve vergi kaçırma gibi iddialar bulunan sosyal medya fenomeni Dilan Polat ile eşi Engin Polat hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “5549 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi”, “213 Sayılı Vergi Usul Kanunu'na muhalefet”, “7258 Sayılı Kanun'a muhalefet” suçlarından soruşturma başlatılmıştı…

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri savcılığın talimatı üzerine 1 Kasım'da saat 01.15'te düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Engin Polat, Dilan Polat, Sinem Sıla Doğu, Sezgin Polat ile çiftin avukatları Haydar Enes Çetinkaya ve Ahmet Gün'ün de olduğu 24 şüpheli gözaltına alınmıştı. Şüphelilerin 18'inin sabah erken saatlerde emniyetteki işlemleri tamamlandı.

İstanbul Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi'ndeki sağlık kontrolünün ardından dün 18 şüpheli Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne getirilmişti.

 

 

12 KİŞİ TUTUKLANDI

Savcılıktaki işlemleri tamamlanan 18 şüpheliden 16'sı tutuklama, 2 şüpheli adli kontrol talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Şüpheliler Engin Polat, Dilan Polat, Sıla Doğu ve Sezgin Polat suç işlemek amacıyla örgüt kurma, vergi usul kanununa muhalefet, 7258 sayılı yasanın 5.1-c maddesine muhalefet ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama suçlarından tutuklanması talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Şüpheli Avukat Ahmet Gün ise suç işlemek amacıyla örgüt kurma, vergi usul kanununa muhalefet, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama suçlarından tutuklanması talebiyle hakimliğe sevk edildi.

Öte yandan şüpheliler Alper Kürşat Polat ve Can Doğu'nun da aralarında olduğu 9 şüpheli ise, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak ve vergi usul kanununa muhalefet suçlarından tutuklanması talebiyle hakimliğe sevk edildi.

Mahkeme sabaha karşı verdiği kararla aralarında Dilan Polat ve Engin Polat’ın da olduğu 12 şüpheli hakkında tutuklama kararı verdi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.