Haber Detayı
02 Haziran 2020 - Salı 23:00
 
KVKK BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında gerçek ve tüzel kişiler tarafından yapılması gerekenlerin, gerçek yada tüzel kişiler olarak kanunun getirmiş olduğu sorumluluklar ve Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemi (VERBİS)’ne kayıt süreçleri hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa YILMAZ, Genel Sekreter Pınar Demir ve Ticaret Sicil Müdür Yardımcımız Cem Şahin katıldı.
GÜNDEM Haberi
 KVKK BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

 

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında  gerçek ve tüzel kişiler tarafından yapılması gerekenlerin, gerçek yada tüzel kişiler olarak kanunun getirmiş olduğu sorumluluklar ve Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemi (VERBİS)’ne kayıt süreçleri hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa YILMAZ, Genel Sekreter Pınar Demir ve Ticaret Sicil Müdür Yardımcımız Cem Şahin katıldı.

Toplantı kapsamında Avukat İpek DEMİR tarafından kişisel veriye ilişkin temel kavramlar, veri işleme şartları ve açık rıza, veri sorumlusunun yükümlülükleri, yaptırımlar, ilgili kişinin hakları konularında bilgilendirme sunumu yapıldı.

 

Kişisel Veri Nedir?

Kişisel veri, Anayasa Mahkemesi tarafından “belirli veya kimliği belirlenebilir olmak şartıyla, bir kişiye ilişkin bütün bilgileri ifade etmektedir. Bu bağlamda adı, soyadı, doğum tarihi ve doğum yeri gibi bireyin sadece kimliğini ortaya koyan bilgiler değil; telefon numarası, motorlu taşıt plakası, sosyal güvenlik numarası, pasaport numarası, özgeçmiş, resim, görüntü ve ses kayıtları, parmak izleri, IP adresi, e-posta adresi, hobiler, tercihler, etkileşimde bulunulan kişiler, grup üyelikleri, aile bilgileri, sağlık bilgileri gibi kişiyi doğrudan veya dolaylı olarak belirlenebilir kılan tüm veriler” şeklinde tanımlanmıştır.

 

Kişisel Verinin İşlenmesi Nedir?

Kişisel verinin işlenmesiyse kısaca; kişisel verilerin herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla fiziksel ya da elektronik olarak elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, muhafaza edilmesi, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devralınması, elde edilebilir hâle getirilmesi, sınıflandırılması ya da kullanılmasının engellenmesi gibi veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlem şeklinde tanımlanabilir.

 

 VERBİS Nedir?

Veri Sorumluları Sicili (VERBİS), veri sorumlularının kayıt olmak zorunda oldukları ve veri işleme faaliyetleri ile ilgili bilgileri beyan ettikleri bir kayıt sistemidir. Veri sorumlularının, Kurulun gözetiminde Başkanlık tarafından tutulmakta olan Veri Sorumluları Siciline kaydolmaları zorunludur. Dolayısıyla veri sorumlularının kimler olduğunun kamuya açıklanması ve bu yöntemle kişisel verilerin korunması hakkının daha etkin şekilde kullanılması hedeflenmektedir.

Kaynak: Editör:
Etiketler: , KVKK, BİLGİLENDİRME, TOPLANTISI, YAPILDI,
Yorumlar
Diğer Haberler
Sağlık Bakanlığı, Türkiye’nin COVID-19 hasta tablosunu açıkladı.
Sağlık Bakanlığı, Türkiye’nin COVID-19 hasta tablosunu açıkladı.
BOZTEPE YOLUNDA TRAFİK KAZASI 4 YARALI
BOZTEPE YOLUNDA TRAFİK KAZASI 4 YARALI
Bülent Arınç istifa etti
Bülent Arınç istifa etti
Üniversitemizde tıbbi ve yenilebilir mantar türleri üretilecek
Üniversitemizde tıbbi ve yenilebilir mantar türleri üretilecek
EYT
EYT'LİLERİN UMUT PARTİSİNDEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMA MESAJI
KIRŞEHİR
KIRŞEHİR'DE İŞ ADAMI COVİT NEDENİYLE HAYATINI YİTİRDİ
Nefes borusuna kaçan ekmek parçası canından etti
Nefes borusuna kaçan ekmek parçası canından etti
ÖĞRETMENLERİM.
ÖĞRETMENLERİM.
Bülent Arınç’tan istifa sinyali
Bülent Arınç’tan istifa sinyali
BESLENMEDE GERÇEKLER VE SAĞLIK İLİŞKİSİ
BESLENMEDE GERÇEKLER VE SAĞLIK İLİŞKİSİ
AKIN “ÜLKELERİN GELECEĞİNİ İYİ EĞİTİLMİŞ GENÇ NESİLLER BELİRLEMEKTEDİR”
AKIN “ÜLKELERİN GELECEĞİNİ İYİ EĞİTİLMİŞ GENÇ NESİLLER BELİRLEMEKTEDİR”
 İLHAN, ÖĞRETMENLİK KUTSAL BİR MESLEKTİR
İLHAN, ÖĞRETMENLİK KUTSAL BİR MESLEKTİR
BAŞKAN EKİCİOĞLU’NUN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI
BAŞKAN EKİCİOĞLU’NUN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI
TSO BAŞKANI YILMAZ’DAN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI
TSO BAŞKANI YILMAZ’DAN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI
İYİ PARTİ  ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMA MESAJI
İYİ PARTİ ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMA MESAJI
"BİZİM İÇİMİZDE CİĞERİNDE UR OLAN YOKTUR"
"BİZİM İÇİMİZDE CİĞERİNDE UR OLAN YOKTUR"
KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRİLDİ
KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRİLDİ
 EĞİTİM FAALİYETLERİNE İLİŞKİN KARAR
EĞİTİM FAALİYETLERİNE İLİŞKİN KARAR
İLKOKUL ÖĞRETMENİ OLUR DA SIKINTILAR YAŞANMAZ MI?
İLKOKUL ÖĞRETMENİ OLUR DA SIKINTILAR YAŞANMAZ MI?
KAEÜ NEŞET ERTAŞ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİNDEN MAHNILARDAN TÜRKÜLERE KONSERİ
KAEÜ NEŞET ERTAŞ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİNDEN MAHNILARDAN TÜRKÜLERE KONSERİ
MUCUR İLÇESİNDE TRAFİK KAZASI YARALILAR VAR
MUCUR İLÇESİNDE TRAFİK KAZASI YARALILAR VAR
Canlı Hayvan Pazarı Açık Olacak
Canlı Hayvan Pazarı Açık Olacak
 Güncel corona virüsü verileri açıklandı!
Güncel corona virüsü verileri açıklandı!
FETÖ Sanığı Eski Astsubaylara Hapis Cezası
FETÖ Sanığı Eski Astsubaylara Hapis Cezası
VALİLİKÇE ALINAN YENİ KARARLAR
VALİLİKÇE ALINAN YENİ KARARLAR
MHP
MHP'DEN CHP'YE ÇAKICI CEVABI
KIRŞEHİR
KIRŞEHİR'DE JEOTERMAL DAHA VERİMLİ KULLANILACAK
Vali Akın, yeni kimlik kartı için 60 milyonuncu başvuruyu yapan vatandaşımıza kartını verdi.
Vali Akın, yeni kimlik kartı için 60 milyonuncu başvuruyu yapan vatandaşımıza kartını verdi.
KIŞ ÖNCESİNDE SAHA ÇALIŞMALARI HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR
KIŞ ÖNCESİNDE SAHA ÇALIŞMALARI HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR
İLHAN ARTAN COVİD VAKALARI KONUSUNU MECLİS GÜNDEMİNE GETİRDİ...
İLHAN ARTAN COVİD VAKALARI KONUSUNU MECLİS GÜNDEMİNE GETİRDİ...
CHP’den Kılıçdaroğlu’nu tehdit eden Çakıcı’ya sert tepki
CHP’den Kılıçdaroğlu’nu tehdit eden Çakıcı’ya sert tepki
 Seyfe Gölü sadece Seyfe köyü yakınında bir yer değil.
Seyfe Gölü sadece Seyfe köyü yakınında bir yer değil.
KTSO HAFTALIK YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI
KTSO HAFTALIK YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI
BU NE VURDUMDUYMAZLIK…
BU NE VURDUMDUYMAZLIK…
Geleceğin Çalınması, Geleceğin Talanıdır…
Geleceğin Çalınması, Geleceğin Talanıdır…
GEN.BŞK. SEMİH DURMUŞ KIRŞEHİR
GEN.BŞK. SEMİH DURMUŞ KIRŞEHİR'DEYDİ
Birleşmiş Milletler’den korkutan açıklama:
Birleşmiş Milletler’den korkutan açıklama:
Kırşehir
Kırşehir'in Gururu Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ne Dekan olarak göreve başladı.
…üzerinden gelen ihbar… Eğrisiyle doğrusuyla gerçek…
…üzerinden gelen ihbar… Eğrisiyle doğrusuyla gerçek…
Yakalı toy kuşu ile ilgili araştırma
Yakalı toy kuşu ile ilgili araştırma
Bizdeki kayıtlara göre Hastane! Görgü tanıklarına göre kasaba oteli!
Bizdeki kayıtlara göre Hastane! Görgü tanıklarına göre kasaba oteli!
Cahit Uzunboy Sevenlerini Üzdü
Cahit Uzunboy Sevenlerini Üzdü
KIRŞEHİR ŞUBE MÜDÜRÜ HAYATINI KAYBETTİ
KIRŞEHİR ŞUBE MÜDÜRÜ HAYATINI KAYBETTİ
KIRŞEHİR MİLLETVEKİLİ METİN İLHAN TORBA YASA TASARISI İLE İLGİLİ  AÇIKLAMALARDA BULUNDU
KIRŞEHİR MİLLETVEKİLİ METİN İLHAN TORBA YASA TASARISI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU
İLHAN UZAKTAN EĞİTİM ETKİLERİNİ GÜNDEME GETİRDİ.
İLHAN UZAKTAN EĞİTİM ETKİLERİNİ GÜNDEME GETİRDİ.
İl Umumî Hıfzıssıhha Kurulu
İl Umumî Hıfzıssıhha Kurulu'ndan Önemli Kararlar
Yüzsüzlük; bazen, insanı arsızlaştırırmış.
Yüzsüzlük; bazen, insanı arsızlaştırırmış.
Haber Yazılımı