Haber Detayı
02 Haziran 2020 - Salı 23:00
 
KVKK BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında gerçek ve tüzel kişiler tarafından yapılması gerekenlerin, gerçek yada tüzel kişiler olarak kanunun getirmiş olduğu sorumluluklar ve Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemi (VERBİS)’ne kayıt süreçleri hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa YILMAZ, Genel Sekreter Pınar Demir ve Ticaret Sicil Müdür Yardımcımız Cem Şahin katıldı.
GÜNDEM Haberi
 KVKK BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

 

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında  gerçek ve tüzel kişiler tarafından yapılması gerekenlerin, gerçek yada tüzel kişiler olarak kanunun getirmiş olduğu sorumluluklar ve Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemi (VERBİS)’ne kayıt süreçleri hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa YILMAZ, Genel Sekreter Pınar Demir ve Ticaret Sicil Müdür Yardımcımız Cem Şahin katıldı.

Toplantı kapsamında Avukat İpek DEMİR tarafından kişisel veriye ilişkin temel kavramlar, veri işleme şartları ve açık rıza, veri sorumlusunun yükümlülükleri, yaptırımlar, ilgili kişinin hakları konularında bilgilendirme sunumu yapıldı.

 

Kişisel Veri Nedir?

Kişisel veri, Anayasa Mahkemesi tarafından “belirli veya kimliği belirlenebilir olmak şartıyla, bir kişiye ilişkin bütün bilgileri ifade etmektedir. Bu bağlamda adı, soyadı, doğum tarihi ve doğum yeri gibi bireyin sadece kimliğini ortaya koyan bilgiler değil; telefon numarası, motorlu taşıt plakası, sosyal güvenlik numarası, pasaport numarası, özgeçmiş, resim, görüntü ve ses kayıtları, parmak izleri, IP adresi, e-posta adresi, hobiler, tercihler, etkileşimde bulunulan kişiler, grup üyelikleri, aile bilgileri, sağlık bilgileri gibi kişiyi doğrudan veya dolaylı olarak belirlenebilir kılan tüm veriler” şeklinde tanımlanmıştır.

 

Kişisel Verinin İşlenmesi Nedir?

Kişisel verinin işlenmesiyse kısaca; kişisel verilerin herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla fiziksel ya da elektronik olarak elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, muhafaza edilmesi, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devralınması, elde edilebilir hâle getirilmesi, sınıflandırılması ya da kullanılmasının engellenmesi gibi veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlem şeklinde tanımlanabilir.

 

 VERBİS Nedir?

Veri Sorumluları Sicili (VERBİS), veri sorumlularının kayıt olmak zorunda oldukları ve veri işleme faaliyetleri ile ilgili bilgileri beyan ettikleri bir kayıt sistemidir. Veri sorumlularının, Kurulun gözetiminde Başkanlık tarafından tutulmakta olan Veri Sorumluları Siciline kaydolmaları zorunludur. Dolayısıyla veri sorumlularının kimler olduğunun kamuya açıklanması ve bu yöntemle kişisel verilerin korunması hakkının daha etkin şekilde kullanılması hedeflenmektedir.

Kaynak: Editör:
Etiketler: , KVKK, BİLGİLENDİRME, TOPLANTISI, YAPILDI,
Yorumlar
Diğer Haberler
SON SÖZ SAVUNMANINDIR
SON SÖZ SAVUNMANINDIR
15 TEMMUZ DARBESİ CUMHURBAŞKANI YAVERLERİ SERBEST KALDI
15 TEMMUZ DARBESİ CUMHURBAŞKANI YAVERLERİ SERBEST KALDI
Kırşehir’in Akçakent ilçesinde Kaza Bir Ölü
Kırşehir’in Akçakent ilçesinde Kaza Bir Ölü
SAHTE PARA OPERASYONU
SAHTE PARA OPERASYONU
KARACÖREN
KARACÖREN'DE 500 DÖNÜM TARLA KÜL OLDU
HADİ BU SORULARA CEVAP VERİN......
HADİ BU SORULARA CEVAP VERİN......
Minibüs Devrildi: 5 Yaralı
Minibüs Devrildi: 5 Yaralı
İYİ PARTİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ BAŞKANI SÜLEYMAN ERASLAN’ I ZİYARET ETTİ
İYİ PARTİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ BAŞKANI SÜLEYMAN ERASLAN’ I ZİYARET ETTİ
BİZ KAMİL KOÇ FİRMASIYIZ,HİZMET BİZİM İŞİMİZ
BİZ KAMİL KOÇ FİRMASIYIZ,HİZMET BİZİM İŞİMİZ
DEVA Partisi Kırşehir İl Başkanı Metin ATABEY oldu.
DEVA Partisi Kırşehir İl Başkanı Metin ATABEY oldu.
ÖNERGE OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ
ÖNERGE OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ
İlhan TBMM Genel Kurulu
İlhan TBMM Genel Kurulu'nda Hekimleri Gündeme Getirdi.
KORANA MUCUR
KORANA MUCUR'DA BİR CAN DAHA ALDI
CHP KIRŞEHİR MİLLETVEKİLİ METİN İLHAN KIRŞEHİR ÇİÇEKDAĞI İLÇESİ KIRDÖK KÖYÜ SULAMA GÖLETİ’NDEKİ AŞINMA VE DEFORMASYONU GÜNDEME GETİRDİ.
CHP KIRŞEHİR MİLLETVEKİLİ METİN İLHAN KIRŞEHİR ÇİÇEKDAĞI İLÇESİ KIRDÖK KÖYÜ SULAMA GÖLETİ’NDEKİ AŞINMA VE DEFORMASYONU GÜNDEME GETİRDİ.
BENZİN VE MOTORİNE ZAM
BENZİN VE MOTORİNE ZAM
KURBAN KESİM YERLERİNE İLİŞKİN KARAR
KURBAN KESİM YERLERİNE İLİŞKİN KARAR
KIRŞEHİR
KIRŞEHİR'DE TIR TRAKTÖRE ÇARPTI İKİ YARALI
Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi.
Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi.
Bakan Koca Korona Virüsü Tablosunu Açıkladı.
Bakan Koca Korona Virüsü Tablosunu Açıkladı.
BARO BAŞKANLARI MECLİSE ALINMADI
BARO BAŞKANLARI MECLİSE ALINMADI
METEOROLOJİ UYARDI SICAKLARA DİKKAT
METEOROLOJİ UYARDI SICAKLARA DİKKAT
 Güvenlik Görevlileri Rektör Karakaya’yı Ziyaret Etti
Güvenlik Görevlileri Rektör Karakaya’yı Ziyaret Etti
YÜCESAN  PANDEMİ BAŞARISINA ORTAĞIZ
YÜCESAN PANDEMİ BAŞARISINA ORTAĞIZ
 BAŞARIMIZLA ÖRNEK İLK 5 İL ARASINDA YER ALDIK
BAŞARIMIZLA ÖRNEK İLK 5 İL ARASINDA YER ALDIK
TSO HAFTALIK YÖNETİM KURULU TOPLANTISINI YAPTI
TSO HAFTALIK YÖNETİM KURULU TOPLANTISINI YAPTI
KIRŞEHİR’DE TEFECİLERE YÖNELİK OPERASYON
KIRŞEHİR’DE TEFECİLERE YÖNELİK OPERASYON
BU ŞEHİR SİZLERİN SİYASETİNDEN YORULDU
BU ŞEHİR SİZLERİN SİYASETİNDEN YORULDU
Başkan Ekicioğlu Her Gün 51 Bin Lira Kâr Ediyoruz
Başkan Ekicioğlu Her Gün 51 Bin Lira Kâr Ediyoruz
Prof. Dr.Görür: Minimum 7,3
Prof. Dr.Görür: Minimum 7,3'lük deprem geliyor, şakası yok
FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON HASTANESİNDE SONA GELİNDİ
FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON HASTANESİNDE SONA GELİNDİ
Üniversitemiz Engelsiz Üniversite Turuncu Bayrak Ödülü Aldı
Üniversitemiz Engelsiz Üniversite Turuncu Bayrak Ödülü Aldı
KIRŞEHİR CHP İL VE MERKEZ İLÇE TEŞKİLATLARI İYİ PARTİYİ ZİYARET ETTİLER
KIRŞEHİR CHP İL VE MERKEZ İLÇE TEŞKİLATLARI İYİ PARTİYİ ZİYARET ETTİLER
Kırşehir – Ortaköy Karayolunda Korkunç Kaza
Kırşehir – Ortaköy Karayolunda Korkunç Kaza
HALİM HOCA SERT KONUŞTU
HALİM HOCA SERT KONUŞTU
YKS
YKS'de İkinci Oturum Sona Erdi
 Sarma Sigara İçenlere  Kötü Haber!
Sarma Sigara İçenlere Kötü Haber!
BOŞ OLAN OKULLARIN MÜDÜRLERİ ATANDI
BOŞ OLAN OKULLARIN MÜDÜRLERİ ATANDI
Bakan uyardı: Kulaktan kulağa yayılan bu kanı yanlıştır!
Bakan uyardı: Kulaktan kulağa yayılan bu kanı yanlıştır!
 BÜYÜK OZAN NESET ERTAS
BÜYÜK OZAN NESET ERTAS'IN ADINA KURULAN GUZEL SANATLAR FAKULTESI, ILK MEZUNLARINI VERDI
TOBB MEYBEM SINAV VE BELGELENDİRME HİZMETLERİ KIRŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI İŞBİRLİĞİYLE VERİLMEYE BAŞLAMIŞTIR
TOBB MEYBEM SINAV VE BELGELENDİRME HİZMETLERİ KIRŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI İŞBİRLİĞİYLE VERİLMEYE BAŞLAMIŞTIR
YILMAZ’DAN, YKS’YE GİRECEK ÖĞRENCİLERİMİZE BAŞARI DİLEĞİ
YILMAZ’DAN, YKS’YE GİRECEK ÖĞRENCİLERİMİZE BAŞARI DİLEĞİ
Genel İş Sendikası Kıdem Tazminatına Gasp Maskesi
Genel İş Sendikası Kıdem Tazminatına Gasp Maskesi
YİNE İNTİHAR VAKASI
YİNE İNTİHAR VAKASI
Vali Akın Sınava Girecek Öğrencilere Mesaj Yayınladı.
Vali Akın Sınava Girecek Öğrencilere Mesaj Yayınladı.
 VATAN HOCANIN YKS İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI
VATAN HOCANIN YKS İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI
Haber Yazılımı