grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

’’Nitelikli Eğitim’’ Sıralamasında Üniversitemiz En İyiler Arasında

Uluslararası THE İmpact 2023 Dünya Üniversiteleri ’’Nitelikli Eğitim’’ Sıralamasında Üniversitemiz En İyiler Arasında!

Eğitim Yayın: 01 Haziran 2023 - Perşembe - Güncelleme: 01.06.2023 22:37:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

 

Üniversitemizin araştırma ve eğitim faaliyetlerindeki başarısı uluslararası derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından da tescillendi. Alanlarında dünyanın en iyi üniversitelerinin belirlendiği ve 112 ülkeden 1591 üniversitenin listelere girebildiği THE endeksinde Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi en iyiler arasında yerini aldı.  Dünyanın önde gelen Londra merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) üniversiteleri Birleşmiş Milletler (BM)’in dünyanın en temel 17 sorununa çözüm olarak önerdiği Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine sundukları katkı üzerine yaptığı araştırma sonuçlarını 1 Haziran 2023 tarihinde kamuoyu ile paylaştı. Bu yılki liste sıralamasında nitelikli eğitim kategorisinde dünyada 246. olan üniversitemiz bu başarısıyla göz kamaştırdı.

2023 yılı Times Higher Education Etki Sıralaması(Impact Rankings) listesine dünyadaki 1591 üniversite girme başarısı gösterdi. Times Higher Education Etki Sıralaması (Impact Rankings) 2023 ayrıca, üniversiteleri Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine göre değerlendiren tek küresel performans tablosu olma özelliği taşıyor. İlk kez bu hedefler doğrultusunda 2019 yılında bir liste hazırlayan Londra THE, dünya genelindeki üniversiteleri daha iyi bir yaşama katkıda bulunmaları için teşvik etmeyi amaçlıyor.

3 Alanda Dünyanın En İyi Üniversiteleri Arasına Girdik!

Son yıllarda ulusal ve uluslararası alanda elde ettiği başarılarla ön plana çıkan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, 2023 yılında da Times Higher Education Etki Sıralaması (Impact Rankings) listesine girme başarısı gösterdi. KAEÜ, THE Etki Sıralaması 2023 sonuçlarına göre dünya üniversitelerinin topluma sosyal, ekonomik, kültürel ve ekolojik alanlardaki etkisinin Birleşmiş Milletler'in ‘Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne (UN Sustainable Development Goals) dayalı ölçütlerle değerlendirildiği 2023 Times Higher Education (THE) Etki Sıralamasında (Impact Rankings), ‘Nitelikli Eğitim’, ‘Sağlık ve Kaliteli Yaşam’ ve ‘Yoksulluğa Son’ olmak üzere 3 farklı küresel kalkınma hedefi kategorisinde gösterdiği başarı ile dünyadaki birçok üniversiteyi geride bıraktı. Üniversitemizin ‘Nitelikli Eğitim’ (Quality Education) etiketi ile yürütülen akademik ve kalite çalışmaları THE tarafından takdir edilirken üniversitemiz bu kategoride dünya da ilk 200-300 bandında 246. olurken Türkiye’de ise Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi nitelikli eğitimde 14. oldu. 

Sağlık bilimleri alanında yürütülen ARGE çalışmalarındaki başarısı da ‘Sağlık ve Kaliteli Yaşam’ (Good Health & Well Being) etiketi ile perçinlenen üniversitemiz bu kategoride dünyada 400-600 bandında yer alırken Türkiye’de 21. oldu. Son olarak toplumsal yaşama duyarlı insanlığa yararlı yanıyla KAEÜ, ‘Yoksulluğa Son’ (No Poverty) kategorisinde de yine dünyada 400-600 bandında yer alırken ülkemizdeki üniversiteler arasında 15. oldu.

Dünya genelindeki en saygın üniversitelerin listeye girdiği THE World Rankings sıralamasında üniversitemizin çok önemli bir yükselme kaydettiğine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Üniversite olarak son yıllarda yükselen bir başarı trendimiz var. Son açıklanan uluslararası THE Dünya Üniversiteler Etki Sıralamasında Nitelikli Eğitim kategorisinde dünyada 246. olmamız Türkiye’de ise 14.lük bu başarı trendimizi destekliyor. Merkezine insanı koyan kalite odaklı çalışmalarımızın ürünlerini almaktan çok mutluyuz” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.