grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

BİR ŞEHİR HİKÂYESİ…

Cadde ve sokaklarından bir haber, kentsel haberlere sırtını dönmüş, personel yok lakırdısının arkasına sığınmış olmak, belediye başkanının iş yaptığını göstermez. Beceremiyorsan çeker gidersin. Bu işi bilen gelir ve gereğini yapar.

Gündem Yayın: 22 Kasım 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 22.11.2023 23:08:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

BİR ŞEHİR HİKÂYESİ…

Cadde ve sokaklarından bir haber, kentsel haberlere sırtını dönmüş, personel yok lakırdısının arkasına sığınmış olmak, belediye başkanının iş yaptığını göstermez. Beceremiyorsan çeker gidersin. Bu işi bilen gelir ve gereğini yapar.

Videolarda, Slâytlarda, fotoğraflarda çok güzel. Birde içinde hareket edip o güzelliği yaşayabilsek. Yerel seçimler yakın. Memleket aday adaylarından geçilmiyor. Hepsi yakında görücüye çıkacak, boyunun boşunun ölçüsünü alacak.

İmkân olsa adalet duygumu aldırırdım!

Seçim yakın. Mevcut belediye kolları sıvadı. Yolları asfaltlıyor. Kaldırımlar yapıyor, ağaç dikiyor park yapıyor. Boşa geçen koskoca 4 yıl. Boşa geçen dört yıl içinde selefin çarşaf, çarşaf kapıya astığı borçlarını ödedi. Hatta birde yemek hikâyesi vardı. Hepsi bitti. Sadece bu çalışmalardan müteahhitler mutlu. Kent estetiği ortadan kalktı. Çukur Çayır yoluna bordür taşlarından orta refüj yapıldı. Oto yollarda kullanılan sarı yatay trafik boyaları kent merkezinde kullanıldı. Kaldırımlar işgal altında. Yıkama istasyonlarına ruhsat. Etrafta Arapça levhalar. Nasılsa 5 yıl bitmek üzere. Birde belediye başkanları panosuna afilli bir fotoğraf takılır. Görev bitmiş olur.

 

Böyle rezil bir peyzaj. Böyle rezil bir yolun bir benzerini ben hiç görmedim. Estetikten uzak. Görsellikten uzak kırmızı renkli orta refüj. Daha farklı bir yol izlenebilirdi.  Şimdi bu gider, yenisi yeniden ihale yapar, yıkar, 1 cm içeri, 1 cm dışarı farklı bir şeyler yapar. Garp cephesinde hiçbir şey değişmez.

Her gün sabah açıp gazete okuyorsunuz. Akşamları eve gidince haberleri izliyorsunuz. Beş yaşındaki çocuğun bile gördüğü adaletsizliklere, kirliliklere terk edilmişliği yutkunmak zorunda bırakıldığı bir memleketi seyre dalıyorsunuz. Ertesi gün uyandığınızda boğazınızda koca bir düğümle hayatınıza devam etmek mecburiyetinde olduğunuzu biliyorsunuz. Bu şehirde bir lokma “normallik” arıyorsunuz. 

Bunun içindir ki; bu şehre, bu şehrin insanına hizmet edecek projeleri uygulanabilir, sağlam manifestosu olan, üçkâğıda adı karışmışlardan değil. Adam gibi, sözünün eri, yönettiği kadrosuna teslim olmayan, davulu birilerinin, tokmağı birilerin eline vermeyen bir başkana ihtiyaç var. Bu şehir bunu bulmalı, istemeli ve kentin şehremini koltuğuna oturtmalı.

Mevcut belediye başkanı kireç akan kuyulara arıtıcı takamadı. Atatürk anıtı çevresini mezbelelikten kurtaramadı. Çevresine rölyef yapamadı.  Selefin yaptıklarının çoğunun idamesini yapamadı. Belediye kadrolarına akrabalarla doldurdu. En rezil cinayet belediye çalışanlarca işlendi.

Videolarda, Slâytlarda, fotoğraflarda çok güzel. Birde içinde hareket edip o güzelliği yaşayabilsek.

Şehir içinde otomobil kullanmak bir işkence. Park sorunu ayyuka çıktı. Göbeksiz kavşaklar. Daralan yollar. Kırşehir’i Ankara ve Terme Caddesi olarak görmekten bıktık. Kentin her tarafı için kaynak yaratmak pekte kolay olmasa gerek. Kırşehir çok şey kazandı. Bunu inkâr etmek mümkün değil. Demeyi çok isterdim.

Benim yazılarımdan ötürü yaşadığım sokağı temizletmediler. Sadece beni değil, bu sokak içinde yaşayan en az 5 bin kişiyi de cezalandırdılar. Türkiye’de 13 kadın Doğa Fotoğraf sanatçılarından olan, ulusal ve uluslararası arenada fotoğrafları yayınlanan kadın Fotoğraf sanatçısına defalarca teklif etmesine rağmen yer verilmediği gibi özel günlerde başka kentlerden sanatçı davet etti. Bu kentin kendi kıymetine yer vermedi.

Şimdi aday adayı çıkacak laf anlatacak. Sadece kandırmak için. Yalanla süslenmiş akıl almaz hayali projelerle çıkacaklar. Liyakat diye ünleyip liyakatin tarifini dahi yapamayacaklar. Sonra bu kentli beni seçsin diyecekler. Seçilir, seçilmez bilemem. Ama öyle yalanlar bulunki, 5 yıldır bu şehri, şehir olmaktan çıkartan selefinizin hata ve yanlışlarını örtsün.

İnsanın bedeninde yer alan sinirleri baştan aşağı sarsmayan, avaz, avaz, ‘Yeter! Yeter’! çığlıkları atmak arzusuyla yanıp tutuşmayacağımız bir aday olsun istiyoruz. Elim kolum kırılsın dememek için!

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.