grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

SAĞDAN, SOLDAN SEÇİM…NEREYE KOYARSANIZ KOYUN

AKP'yi muhalefet değil, AKP seçmeni yenecek. CHP kazandım diyecek!

Gündem Yayın: 05 Mart 2024 - Salı - Güncelleme: 05.03.2024 13:43:00
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

SAĞDAN, SOLDAN SEÇİM…

AKP'yi muhalefet değil, AKP seçmeni yenecek. CHP kazandım diyecek!

Cumhuriyete, Atatürk’e hakaret etmek İfade Özgürlüğü, İktidarı eleştirmek kışkırtıcılık! Muhalefete muhalefetlik etmek muhalefet düşmanlığı. Mustafa Kemal Atatürk siyasetçilerin;  Ne Dekoru. Ne Söylevi. Nede bir avuç itin kazanması için payanda… Körler ve kör numarası yapanlar doğruyu bulmak çok mu zor?

Siyasal İslam’da iktidara gelmek için de kalmak için de her yol mubah. Demokrasi araç olarak kullanılır, sosyal devlet vaatleri ve daha çok özgürlük ve demokrasi getireceğiz vaatleriyle iktidara gelinir. CHP farklı mı? Mahmut Tanal, ‘biz Türkiye’nin en muhafazakâr partisiyiz’…

Onun için canını vermeye hazır olanların yanında onun adını anmaktan imtina edenlerle beraber Cumhuriyetin bütün nimetlerinden faydalanıp onu yok etmeye çalışıyorlar. Bir yanda yüz yıl önce anayasaya cumhuriyet yazdırmak için ömrünü feda edenler, bir yanda bugün onu yok etmeye çalışan Türkiye Yüzyılı masalına inanmış olan muhalefet.

Birisi, seçimler er meydanında olacak dedi. Er meydanında neler olduğunu görüyoruz… Kaçak güreşenler, hakemi kendinden olanlar, kaçak güreşenlere kol kanat gerekenler. Diğer yanda korkanlar ve çekince içinde siyaset yaptıklarını düşünenler.

‘Zavallı muhalefet;

CB Erdoğan; her kuralı, Türk tarihi önünde ettiği yemini çiğneyip, devletin uçakları, helikopterleri, araçları, devletin kasası, devletin memurları AKP’nin belediye seçim kampanyasını yürütüyor.  Bu tutum yasal mı? Bu tutum ahlakimi? Bu tutum adil mi?

Anayasa’yı tanımayan, Anayasa Mahkemesi kararlarını takmayan, demokrasiye ve ülke gerçeklerine yabancı, İslam’ı çarpıtan, siyasi ahlak bakımından sıfır seviyesinde, kendisine emanet edilen devlet gücünü vatandaşına karşı sopa olarak kullanmaktan çekinmeyen bir iktidar ile mücadele etmenin zorluğunu iyi bilenlerdeniz’. Rıfat Serdaroğlu.

Yukarıdaki paragrafı özellikle notuma aldım. Muhalefetin göremediği, AKP seçmenin gördüğü gerçekler Erdoğan’ı yenecek. Ve muhalefet, ben kazandım diyecek.  

Gazetelere; Şırnak Valisi ve İl Jandarma Komutanı Tümgeneral birlikteliği ile AKP Belediye Başkan Adayı için esnaf ziyareti yaparak oy istedikleri düştü. Bu gerçekler önünde seçim adil olacağını Vali ve Tümgeneral Jandarma Komutanı bunu yapıyorsa! İlçelerde, köylerde ve beldelerde Seçim güvenliği nasıl olacak? Pısırık muhalefet. Bu pısırıklığı değerlendiren devletin aktörleri ve siyasetin çomarları.

Kaybedersen senin de çarşaf listesini de belediye kapısına asarlarsa!

Yer Kırşehir… 2019 yerel seçimleri. CHP Belediyeyi kazandı… İlk icraat belediye girişine asılan borç listesi. Ayyuka çıkan yolsuzluk iddiaları. Kendilerinden çarşaf listenin dokümanlarını istedik. Vermediler. İddiaları, belgeleriyle yayınladık, cevap vermediler. Belki de yarın biz kaybedersek onlarda bizim çarşaf listemizi asarlar endişesinden olmuş olabilir mi? Burası meçhul.

Kurum avukatlarına yılda bir kez ödenen vekâlet ücreti, kurum avukatları yerine; hangi sıfatla başkanın akrabası belediye başkan yardımcısına ödeniyor iddiası? Bu iddianın nasıl bir gerekçesi var ki?

Belediye yeni işçi alımı yapmış. Öyle iddialar var ki anlamak mümkün değil. Varlıklı ve imtiyaz sahibi kişilerin yakınları işe alınmış. Bu bir sosyal belediyecilik anlayışı. Ama oy dilenilen mecralar yoksul mahalleler.

Seçim çalışmaları için; Ağalar konağı veya kütük evde kurulan ağırlama, ziyafet sofralarının giderleri hangi fasıldan ödeniyor. Mesela CHP İl örgütümü ödüyor. Başkan mı, yoksa Belediye bütçesi mi karşılıyor.

Kırşehirli sanatçıları bir kenara itip dışarıdan getirilen, ağırlanan tüm giderleri karşılanan sanatçılar. Bu şehrin baş tacı olması gereken sanatçılarına kapılarını kapatmanın mantığı nedir? Bu soruyu belki yüz kere sordum. İnatla cevap verilmedi.

Bizim 5 yılda cevabını alamadığımız sorular…

Şaibe iddiaları içinde çalkanan, benim belgelerini de yayınladığım Özel İdare arsası! Özel idare için yapılması gereken lojmanlar ve ana bina için ayrılan kaynak. Satış sonrası alınan paranın harcama veya bloke edildiği hesaplar. Borçların toplamı?

Belediyenin eski makine parkı ve park üzerine yapılan yüksek katlar. Cephe açmak için istenilen 1 milyon lira ve verilen sözün yerine getirilmemesi, bu paranın Kırşehir spora aktarıldığı iddiası.

Karayolları şefliğine ait arsa üzerindeki ipotekler. Borçlar. Bu borçların kaynağı. 

Doktorlar sitesi karşısında bulunan, 4 kez revize edilen kelepir arsa ve üç paraya sahiplendiği iddia edilen milletvekili. Bu arsaya dâhil edildiği hazine arsası iddiası.

Belediyede de dile düşen gönül ilişkileri, yolsuz iddialarına karışmış isimler. İki genci katleden uyuşturucu bağımlısı çalışanlar. Ve kuruma hâkim olunamayan yönetim.

Sokak başlarını dikilen huyela çöp konteynırları. Etrafı pislik içinde kokuşmuşluk. Yıkanmayan, ilaçlanmayan çöp araçları. Belediye aleyhinde yazılan yazılar için mahalleyi cezalandıran anlayış. Yakında o fotoğrafları da paylaşacağım.

Yollara yapılan huyela kasisler. Dikilmeyen levhalar. Yandaşa sağlanan destekler.

Seçim yatırımı yollar. Kaldırımsız cadde ve sokaklar. İşgal edilmiş yol kenarı park alanları. İçinden çıkılmaz hâl almış yollar. Bir sorunlar yumağına dönüşmüş şehir. Arapça levhalar. Dubalarla, kapatılan kaldırımlar.

Bunlar sadece birer ana başlık. Yazılmaya değer o kadar çok bilgi var ki! Kamuoyu öğrendikçe anlayacaksınız.

Eğer ki kazanırsanız, siz çalışkan ve ürettiğiniz için değil. AKP seçmeninin, AKP’nin genel politikalarından bıkmış olması AKP’ye kaybettirecektir. Bunu aklınıza koyun.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.