grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

3 virüs Türkiye'yi vurdu! Bakan Koca ve Prof. Dr. Ateş Kara'dan açıklama geldi

Türkiye'de son günlerde artan üst solunum yolu şikâyetleri nedeniyle hastaneler ve aciller dolup taştı. 3 farklı virüsün etkili olduğu yeni salgınla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Prof. Dr. Ateş Kara açıklamada bulundu.

Sağlık Yayın: 15 Ocak 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 15.01.2024 22:13:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Son günlerde acil servis ve polikliniklerde yoğunluğa neden olan solunum yoluyla bulaşan enfeksiyon hastalıklarına karşı art arda uyarılar geldi.

Prof. Dr. Ateş Kara, Türkiye'de etkili olan 3 virüse dikkat çekti ve halka uyarılarda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Prof. Kara'nın videosunu sosyal medya hesabından paylaşıp şu ifadeleri kullandı;

*Prof. Dr. Ateş Kara hocamız, sizler için, bu aylarda üst solunum yolu şikâyetlerindeki artışı sebepleriyle değerlendirdi ve buna karşı yapılması gerekenleri anlattı.

"3 ANA FAKTÖR ÖNEMLİ"

*Sağlıklı bilgilere sahip olmanız için açıklamasının özetini ve konuşmasını paylaşıyoruz:

*Bu son aylarda çevremizde çok sayıda hasta, hastane başvurularında da artış olduğunu, çocuklarda hastalıkların nispeten fazla görüldüğünü biliyoruz.

*Söz konusu tabloda üç ana faktör etkilidir. Bu faktörlerden biri, solunum yollarını saran bir virüs olan RSV virüsüdür. Diğeri, İnfluenza yani griptir. Bir diğeri ise koronavirüstür.

*Koronavirüs, daha çok üst solunum yolu enfeksiyonu bulgularıyla seyretse de, risk gruplarında yol açabileceği tablolar sebebiyle hafife alınmamalı.

ALINACAK TEDBİRLER...

*Enfeksiyon hastalıklarına karşı ellerimizi sık yıkamalıyız. Özellikle kalabalık ortamlarda, dış mekânlarda mikroorganizmalarla temas söz konusu olabileceği için, elimizle ağız, burun ve gözlerimize dokunmaktan kaçınmalıyız.

 

*Bu dönemde, boğaz ağrısı, hafif burun akıntısı, hafif hapşırık veya öksürük gibi şikâyetleri olanların maske takarak muhtemel bir enfeksiyonu başkalarına bulaştırma sorumluluğunu almaması gerekir. Grip aşısı ise bir başka silahımız olabilir.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.